DIY Caffe

Re: DIY Caffe

PostPostao/la Edison » Pon ožu 18, 2019 1:19 am

Rijeka je kad sam ja bio deckic imala 5 velikih kina (od zapada prema istoku: Visevica, Beograd, Partizan, Garibaldi i Jadran). Jadran je bio non-stop tipa, udjes i izadjes kad hoces, mozes i triput u nizu odgledati isti film, ili se naspavati. Sad je tamo teretana ili nesto slicno. U Garibaldi je usao Dm ili neka slicna trgovina. Partizan je nakon demokratskih promjena postao Teatro Fenice, pa je sad nista i propada. Beograd je postao Croatia i sad je to Art-kino. U Visevicu se uselio automat klub i kockarnica. I Zamet je imao svoje malo kino. A prikazivalo se i u Neboderu (susackom), bivse Pionirsko kazaliste, a danas HKD teatar. Sve u svemu, spali smo na jedno Art-kino i Cinestar u trgovackom centru.

Bio sam jednom u Cinestaru u Rijeci i jednom u Zagrebu. Oba puta neugodno preglasno pa je meni tih Cinestara dosta za ovaj zivot. A i ljudi koji idu tamo dodju izgleda jesti i piti dok uzivaju u preglasnom zvuku... :doh:
Edison

PostPostao/la Master of disaster » Pon ožu 18, 2019 7:20 am

Cinestar i cijeli taj koncept industrije kina kao na tekućoj traci me se nije dojmio. Zvuk je nekvaliteran a i fali basa (ozbiljno) ali se nadomješta glasnoćom.
U svakom trenutku bi mjenjao sve dvorane multipleksa za jedan Teatro Fenice. To je bio kino. Zgrada je građena kao kazalište i ambijent je (bio) ne mjerljivo luksuzniji od lažnog sjaja multipleksa unatoč socijalističkom downgradeu prilikom adaptacije. Zadnjih par godina djelovanja tog kina, bilo je opremljeno suvremenim i kvalitetnim ozvučenjem. Uz akustiku samog prostora to mi je ostao etalon dobrog zvuka u kinu.
Art kino je pak namjenska kino dvorana ali zato prekrasno uređena i tamo najčešće i odlazim. Doduše ozvučenje nije baš nešto ali neka njega...
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la Pao Pepeo » Pon ožu 18, 2019 9:09 am

prica oko izumiranja kino dvorana je ocito posljedica nase evolucije ako je mozemo tako zvati
mislio sam da imate u Ri jos jedno kino osim ovog na zabici koje je jos jedno za svaku pohvalu
ok sinestar u onom centru je nesto novije , iako taj sinestar me podsjeca malo na mcdonalds....
ali jednom cu morat i ja tamo... cuo sam da imaju dobar 3D
Pao Pepeo

PostPostao/la Master of disaster » Pon ožu 18, 2019 11:16 am

3d je fora u nekim filmovima. 4d mi je zato koma totalna. Kao da si u lunaparku a ne u kinu. Ne možeš od silnih efekata u miru gledati film. Ja bi mogao do kraja života komotno gledati i u 2d. Ali ja sam zaostao u razvoju...
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la Khadgar2007 » Pon ožu 18, 2019 11:29 am

A kako sam ja zaostao u svemu, 2D i stereo zvuk sasvim su mi dovoljni. :P
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la tom_hifi » Uto ožu 19, 2019 7:36 am

Slažem se da fali bassa u Cinestaru. Sve je nekako loudness efekt. Volim tu i tamo otići u kino, više radi društva i razbibrige, pa sam si 'pustio mira' oko tih nekih sitnica :mrgreen:
tom_hifi

PostPostao/la DrFireBottle » Uto ožu 19, 2019 10:13 am

Zadnji put sam išao u kino sa 12...
To su nas odveli sa osnovnom školom na neki film koji je bio čak i primjeren za dob, neki mjuzikl sa Will Smithom...
Ta dvorana je imala takav grozan echo da se sve odbijalo a mid sound through the roof ma da ja još tad nisam znao što je to pa sam kasnije skužio, uglavnom da skratim priču to je bilo toliko ubitačno glasno da sam ja u jednom trenutku osjetio strašnu bol u desnom uhu i eto ti ga na ja letim iz dvorane u WC razrednica zamom, bio sam gluh jedno 2 tjedna i nisam čuo ništa na to uho, kao da su mi visoki poderani i čuo sam samo mumljanje, hvala bogu sluh mi je sad relativno ok, ali tu i tamo dok sviram sa odvrnutim pojačalom, ak pogodim tu neku frekvenciju mogu zaboravit na sviranje idućih 3-4 dana...
Od tad više nejdem u kino...
DrFireBottle

PostPostao/la s@ki » Uto ožu 19, 2019 11:42 am

znaci punih 2 godine nisi bio u kinu ? :)
i šut u dupe je korak prema naprijed
s@ki

PostPostao/la Ivor » Uto ožu 19, 2019 11:52 am

Ja već 20 godina nisam išao u kino, pa sam ipak nekako preživio... :shhh:
Imam problem za svako rješenje
Ivor

PostPostao/la pamook » Čet ožu 21, 2019 11:48 pm

... :D ja nisam stao u kadar.... al bitno da se vidi bitno :lol: :lol: :lol:
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica