DIY Caffe

Re: DIY Caffe

PostPostao/la pamook » Pon stu 13, 2017 10:27 am

...gasi taj vektor odozdo jebogati, ili predji na laganiju glazbu :doh:
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la Master of disaster » Pon stu 13, 2017 11:37 am

yoke napisao:
Edison napisao:
yoke napisao:nije MOD
to ja u Splitu testiram SUB...

Dobar ti je sub. Evo i na Kvarneru se osjeti podrhtavanje... ;)

to su te niske frekvencije
na izvoru ništa...ali zato 300km dalje sve trese :mrgreen:
ajd, valjda nisam previše tog oštetio :?
necu više :mrgreen:

Ti govorim da ti fali basa. :mrgreen: I to zato jer ti sav uteko prema Rijeci. Što je dobro, jer kod mene definitivno fali basa. Tako ti je to kad umjesto bas zvučnika montiraš srednjetonce :doh: :lol:
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la pamook » Pon stu 20, 2017 12:46 pm

MoD, ovaj prodavac pod hitno treba instrukcije - djeluj! :lol: :lol: :lol:
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la davorin » Pon stu 20, 2017 1:03 pm

Nedostaje "kapica" sa osiguračem na stražnjoj strani kutije pa je moguće da uređaj i radi!
Vjerojatno se radi o reulirano-stabiliziranom ispravljaču niskog napona.
davorin

PostPostao/la Master of disaster » Pon stu 20, 2017 1:17 pm

pamook napisao:MoD, ovaj prodavac pod hitno treba instrukcije - djeluj! :lol: :lol: :lol:

Super si uočio osobu u potrebi za znanjem te stručnim vođenjem od strane mentora mirne ruke (odmah nakon prve rakije doduše :mrgreen: ) i visokog stupnja zen-a. Smjesta se javljam (ne)sretniku :mrgreen: kako bih ga poučio i usmjerio.

davorin napisao:Nedostaje "kapica" sa osiguračem na stražnjoj strani kutije pa je moguće da uređaj i radi!
Vjerojatno se radi o reulirano-stabiliziranom ispravljaču niskog napona.

Ovdje se već vidi iskustvo.
Problem je upravo u nedostatku osigurača. To je manji problem nego kada je osigurač prisutan jer ga ovako ne treba vaditi, već se u postojeći nasjed nagura čavao. Ukoliko po uključenju ne dođe do vatrometa, može se pomoć sa kanticom vode, koja jako pospješuje vodljivost te omogućava da se desi čarolija.

:lol:
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la Dean » Pon stu 20, 2017 10:21 pm

S obzirom da Davorin vidi sve manje, možda je to ona rupica u koju ide čavao na zidu da ga objesiš? :lol:
...pipl mast trast as....
Dean

PostPostao/la cappucino » Uto stu 21, 2017 8:08 am

Jos jedan uspjesan diy uradak!
Watch on youtube.com
" target="_blank
cappucino

PostPostao/la cappucino » Uto stu 21, 2017 12:43 pm

Jučer bio jedan prijatelj kod mene i ugledao un discleaner...
Pita on mene u smijehu...a čemu to služi?
Ja mu objasnim da je to vintage čistač ploča,a on prasne u smijeh i još jednom me pita : diskliner?
Dok sam ja skužio da me zahebava-dvosmislenost riječi... glupan. :D
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
cappucino

PostPostao/la Master of disaster » Uto stu 21, 2017 9:49 pm

U nedjelju ujutro je bolja polovica nosila neke stvari u radionu iz kuće jer ih ja nosim već neko vrijeme... pih nestpljivosti :doh: , uglavnom, po povratku iz iste nakon standardnih nebuloza o pretrpanosti i neredu, komentirala je da je unutra hladnije nego vani.
E, to je istina, goli beton po zimi nije baš jako zahvalan u smislu zadržavanja topline...
I tako pijuckam ja kavu i razmišljam o tom problemčiću, brza kontrola buđeta je pokazala da istog nema, kada me preplavi iznenadni val volje i inspiracije. Kako sam inače veliki pristalica poslovice; Ako te uhvati volja za radom, sjedi se, proći će te, odlučio sam ne riskirati i gubiti ni časa već sam odjurio iza radione gdje stoji hrpa predodređena za baju.
Kopanje po istoj je bilo razočaravajuče, iskoristiva tek jedna ne baš sasvim trula daska, paleta u sličnom stanju i grijač izvađen iz vanjskog dijela jednog prastarog klima uređaja koji je služio za odleđivanje izmjenjivača topline. Kako je zapravo sastavljen iz dvija paralelno spojena grijača, prespojio sam ih u seriju, kako bi se manje grijalo, jer ipak drveni okvir... :lol:
Petnajst minuta masakra kasnije "grijalica je već bila na probnom radu. Kako se sama spirala grijača ugrije tek na nešto više od stotinjak stupnjeva, a aluminijski okvir na šesdesetak, nije u stanju propisno zagrijati radionu, ali nakon jedno sat vremena što je bila ukopčana, u radioni više nije bilo hladnije nego vani, dapače grijalica je temperaturu digla dovoljno da je unutra osobi obučenoj "za po vani" sasvim ugodno. Mišn akomplišt! :dance:

DSCN4741.JPG

Što još reći osim; LIVING LA VIDA KACAVIDA!! :lol: :lol:
Master of disaster

PostPostao/la Vulkanizer » Sri stu 22, 2017 12:00 am

Sad makneš metalne dijelove , a i nemoraš . Fino potpališ kućiste grijalice i ugriješ se ko čovik . :D
Once there was a way to get back homeward
Vulkanizer

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica