DIY Caffe

Re: DIY Caffe

PostPostao/la gilhooley » Čet vel 09, 2017 11:21 am

Da sad Deanu ne razvodnjavam temu (fakat sam korektan i pošten) :lol: - trebam samo info - koji software možda koristite kod kreiranja shema i pločica?

Ono što trebam jest da mi se kreira raspored elemenata na nekoj tiskanoj pločici... da iz sheme software sam kreira tiskanu pločicu...

Ima li što free i za brzo učenje. Dosta mi je crtkanja...

Gill
Haba, haba, haba...
gilhooley

PostPostao/la Khadgar2007 » Čet vel 09, 2017 12:09 pm

EAGLE što se mene tiče je super izbor(nije problem free dio ;) ). Od baš besplatnih imaš recimo Express PCB, Sprint.

gilhooley napisao: Ono što trebam jest da mi se kreira raspored elemenata na nekoj tiskanoj pločici... da iz sheme software sam kreira tiskanu pločicu...Gill

Nemoj da te zatučem zbog ovoga ovdje, ako te kojim slučajem prije toga Ilimzn ne obradi, u tom slučaju ja sam slobodan. :lol:

Za stvarno, nemoj koristiti autorouter, on prati sve moguće zakone ali zakon fizike mu je totalno nepoznat tako da jedini način da sklop funkcionira kako si baš ti zamislio/ili autor dotičnoga je ručno routanje. Automatsko će odraditi posao i sve će biti električni spojeno kako treba ali da li će raditi kako je najbolje moguće teško.

Ja sam se navikao na EAGLE jer kada se nacrta šema i onda ide crtati PCB električki ne možeš ništa zeznuti jer su svi elementi povezani kao u električnoj šemi, na tebi je da ih rasporediš i spojiš sa vodovima. EAGLE sam po sebi ima dosta mana i nedostataka ali ako se navikneš, dugo ga koristiš,sa vremenom ćeš editiranjem baze dijelova dovesti taj dio u red. Da se razumijemo i sa EAGLEom može da radiš čuda.
Evo primjera https://www.crowdsupply.com/envox/eez-h24005 kolega sa drugog foruma je vrhunski odradio layout. Niže na linku imaš slike 4 PCBa sa dijelovima, power board,aux psu,arduino shield koje je on dizajnirao i nacrtao PCB.
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la gilhooley » Čet vel 09, 2017 12:16 pm

Zapravo - ne trebam do kraja tiskanu pločicu - već bi sve smjestio na neku univerzalnu i sam vukao vodove.

Samo da ima neke logike ili reda u slaganju elemenata.

Hvala na savjetu Khad... :lol:

Gill
Haba, haba, haba...
gilhooley

PostPostao/la Khadgar2007 » Čet vel 09, 2017 12:26 pm

:doh: :doh: :doh:
Khadgar2007

PostPostao/la pamook » Čet vel 09, 2017 9:06 pm

...samo vas promatram....
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la gilhooley » Pet vel 10, 2017 8:02 am

Neš Pamook u Križevce, neš...

Neš dočekat matere mi...
Haba, haba, haba...
gilhooley

PostPostao/la Master of disaster » Pet vel 10, 2017 9:45 am

pamook napisao:...samo vas promatram....

Proklet bio...
Zbog tebe sam sinoć u 2300 morao pojest jabuku. Jer me je žena uhvatila kako kopam po frižideru i tražim pancetu... "Šta ćeš sad u jedanaest jest molim te?!" " Khm, khm, ma jabuku jednu..." "Ti ćeš jabuku pojest...da nisi bolestan?! "Jesam, jesam... :evil: "

:lol: :lol:
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la Edison » Pet vel 10, 2017 10:22 am

Master of disaster napisao:"Šta ćeš sad u jedanaest jest molim te?!" " Khm, khm, ma jabuku jednu...

:doh: :lol: :lol:
Edison

PostPostao/la Khadgar2007 » Pet vel 10, 2017 10:34 am

gilhooley napisao:Neš Pamook u Križevce, neš...

Neš dočekat matere mi...

Ovo je potpuno krivi pristup. Treba Pamook dočekati Križevce, jer kada dođe na Triode festival onda je samo nebo granica što mu forumaši mogu napraviti.U brojnosti je ključ. :mrgreen:
Khadgar2007

PostPostao/la zika » Pet vel 10, 2017 5:32 pm

Khadgar2007 napisao:
gilhooley napisao:Neš Pamook u Križevce, neš... Neš dočekat matere mi...
Ovo je potpuno krivi pristup. Treba Pamook dočekati Križevce, jer kada dođe na Triode festival onda je samo nebo granica što mu forumaši mogu napraviti.U brojnosti je ključ. :mrgreen:
Ih, pa dovoljno je da ponese nekoliko kesa đakonija i... Kad krene stavi slike onoga što (do)nosi i biće dočekan kao kralj... ;) Ako mudro izvede i to da ponese samo sirove stvari i obeća spremiti ih na licu mesta biće tu i pratnja i sve ostalo... ;)
zika

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica