DIY Caffe

Re: DIY Caffe

PostPostao/la audio kutak » Sub svi 14, 2016 6:46 pm

joe dalton napisao:Dečki ne znam kako je vama tako skupo. Naručujem CDove iz US

slažem se, ali.. kako kome.... CD-i su kao i knjige, za njih idu neke povoljne tarife... kupovao sam na
amazonu cd-e i knjige...

meni je recimo sada postalo dosta skupo uzimati "velike" kondenzatore od lika iz usa kod kojeg sam inače ranije
uvijek kupovao, em je imao dobre cijene em dobru robu....

prije sam plaćao za 4 kondića (35 $ svaki) poštarinu od 32 $ ukupno.... sada me poštarina izađe oko
120$ pa me svaki kond sada izađe 65 $..... eto, samo sam to htio reći....
We Are DIY-erz...
audio kutak

PostPostao/la SaWa » Sub svi 14, 2016 7:08 pm

kutak jel ti radiš neki uberhiend.. :think: ...kond 35$. :whistle:
SaWa

PostPostao/la audio kutak » Sub svi 14, 2016 7:31 pm

ne baš.... samo 75.000uF 70V.... komad naravno... na šarafe...
:lol: :lol:
We Are DIY-erz...
audio kutak

PostPostao/la pamook » Sub svi 14, 2016 10:14 pm

SaWa napisao:Nisam bas neki stručnjak za varenje,ali mislim da bi se sa tim čudom od aparata i profesionalac napatio.
Imao sam neki einhel jeftilen...to je bilo mučenje,a ne varenje.
kasnije sam kupio ovaj http://web-trgovina.metal-kovis.hr/vars ... avarivanje" target="_blank" target="_blank
i sa tim se već može,ali buraz mi je varioc i naravno da i njega popljuvao.. :lol:

otprilike i ja gledam na to upravo tako, zato sam prvo i pitao - da ne bi ispalo da sam se zabunio :lol: :lol:

sjecam se da je moj stari imao nekakvu igrackicu velicine akumulatora od 60ak Ah kojom nije mogao zavariti ama bas nista (korisno)....

eto, sad sam ustedio 500kn (koje ionako nemam), otprilike kao i sto mjesecno stedim barem 1200kn na konto toga sto sam prestao pusit :doh: :lol: :lol: ...ebate luk, evidentno se bogatim :lol: :lol:
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la sonny » Sub svi 14, 2016 10:27 pm

I jedan i drugi su transformatori, što znači da na izlazu daju izmjeničnu struju...
Ok ako želiš zavarivati rutilnim i rutilnoceluloznim (ili "kiselim") elektrodama koje su i ovako i onako "udomaćene" u amaterskim poslovima....
Regulacija struje je primitivna, odnosno pomičnom kotvom, odnosno zakretnim srednjim stupom trafoa...
Primitivno ali funkcionira...
Problem je trafo koji je vjerojatno debelo poddimenzioniran a i na izlazu daje relativno mali napon praznog hoda, pa je onda teško uspostavljanje luka, kojeg je, ako ga i uspostaviš s malo muke, teško održavati i tako dalje...
Da li se isplati ?
Teško je reći dok se ne proba, jer je 500 kn stvarno smiješna količina novaca za aparat za zavarivanje, ali poučen iskustvom to je sve samo ne aparat za zavarivanje... Zato radije 500 kn uložiti u nešto drugo, a kad treba nešto zavariti potražiti pomoć nekoga tko to zna raditi :D
Simple kind of man
sonny

PostPostao/la Vulkanizer » Sub svi 14, 2016 10:38 pm

Ma nađeš neki stari na buvljaku , trafo je trafo (bar kad su stari u pitanju ) ,stotinjak kuna uvrh glave i vari . Meni je pokojni otac kupi neki mali od gorenja 1980te i još me služi . :D
Once there was a way to get back homeward
Vulkanizer

PostPostao/la sonny » Sub svi 14, 2016 10:40 pm

Trafo je trafo do onog trenutka dok ne probaš ispravljač/smps pa vidiš kako si se godinama patio :mrgreen:
Simple kind of man
sonny

PostPostao/la pamook » Sub svi 14, 2016 10:45 pm

thx za info drug :D

"akcija" je do sutra, a jucer je jos bilo 2 komada u lokalnom Lidlu, pa rekoh da pitam ako treba sutra otic pogledat jel su jos tamo...

odustajem od kupnje (barem dok ne vidim nekoga vlastoočno kako radi s dotičnim aparatom)...

najviše me zanimalo za "imat pri ruci" za izradu recimo onakvih poklopaca za trafo(e) kao sto je Pao Pepeo radio, i eventualno za tu i tamo napravit kakav nosač za prijeko potrebne ravne povrsine oko kojih se ili sjedi ili se zatrpaju vješto nabavljenim te još vještije prošvercanim materijalom te se brzo pospu s malo prašine i piljevine, da se odmah vidi da su tu sigurno godinu ili više :lol: :lol: :mrgreen:

/edit - a za SMPS sam vidio kad su mi došli montirati ulazna vrata (kapiju) na netom postavljene stupove.... lik je imao kutijicu malo vecu od 1000VA UPS-a i s njom je izvodio sva čuda sa povečim šarkama, na toliko vizualno lagan način da bi čovjek pomislio da te zaeebava (niti jednom psovka, niti jednom zalijepljena elektroda, svi spojevi jednoobrazni, brzina rada zavidna)....

ehhhh :D
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la Vulkanizer » Sub svi 14, 2016 10:54 pm

sonny napisao:Trafo je trafo do onog trenutka dok ne probaš ispravljač/smps pa vidiš kako si se godinama patio :mrgreen:

Ne patim se uopće , vari ko zmaj , kad je u pitanju klasična amaterska željezarija , a za varenja nekih posebno opterećenih konstrukcija i ćelika ,i profesionalizam osim skuplih aparata treba i iskustvo i znanje , al to je ionako druga prića.
A za ove audio potrebe mi se ćini daleko praktičinji co2 ( mig /mag)
Once there was a way to get back homeward
Vulkanizer

PostPostao/la sonny » Sub svi 14, 2016 11:00 pm

Apsolutno :handgestures-thumbupright:

Pamook, nema na čemu ;)
Simple kind of man
sonny

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica