DIY Caffe

Re: DIY Caffe

PostPostao/la pamook » Sri svi 11, 2016 8:15 pm

...i tako, najljepse je zaspat praznog želuca, a i najzdravije.... :mrgreen: :lol: :lol:
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la sonny » Sri svi 11, 2016 8:19 pm

Apsolutno... Eh da si blize :(
Simple kind of man
sonny

PostPostao/la Vulkanizer » Sri svi 11, 2016 8:23 pm

Dobar ovaj Sumamed :lol:
Once there was a way to get back homeward
Vulkanizer

PostPostao/la audio kutak » Pet svi 13, 2016 10:45 pm

zekam se sa američkom poštom, sa USPS-om.... za paket vrijednosti 30 $ (2 instrumenta 100mA) i
težine max 1 kg oni meni računaju najmanje 35 baksi? :(

izgleda da je postao skup sport "naručivanje" iz amerike.....

pamuče, imaš li još jestivog sumameda, kao što je na slikama malogore? :mrgreen:
We Are DIY-erz...
audio kutak

PostPostao/la Khadgar2007 » Pet svi 13, 2016 10:49 pm

Skup transport iz amerike nije ništa novoga, takav je sigurno godinu i po dana ako ne i malo više.
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la pamook » Sub svi 14, 2016 9:01 am

Sumamed, kao sto pise u uputama, ide jednom dnevno u velikoj dozi (a max. 3 dana) - znaci, nema vise :lol: :lol:

A USPS postarina ispada kako kod kojeg prodavaca - oni sa jeftinijom postarinom (oko 17$) idu na rizik da se posiljka izgubi i tih je sve manje i manje... oni sa 25$+ idu na "preporuceno, potpisi kad stigne" pa.... ebiga....

a ako gledamo "lokalno", nedavno sam iz Madjarske dobio paket koji je stigao Fedex-om jer mi je covjek uredno dao do znanja da obicnom postom nit je sigurno nit je jeftino:

Fedex: 0.5/1,-kg.............................28.55USD.................I suggest

Post, registrated mail: 0.5/1,-kg......21.45USD............... I NOT suggest

Post, Parcel: 0.5/1,-kg...................39.00USD................I NOT suggest

a tek je nesto sjevernije od BudimPeste.... i ajd ti sad budi pametan :lol:

da je juznije, mogao sam se odvest do tamo i nazad, i pojest nesto na obali Dunava u Mohaču :D
pamook

PostPostao/la Edison » Sub svi 14, 2016 9:34 am

Nitko vise ne salje pisma, ni razglednice, a ni cestitke.... zamijenjeni su telefonima, SMS-om i slicnim nacinima. Posta je tu strasno pala sa zaradom. Stoga su, bar kod nas, poceli raditi s uplatnicama i slicnim, prodaju knjige, mobitele, krunice...

Ali, doslo je do novog snaznog iskoraka - internet prodaja snazno raste. Trebalo bi pokusati zamisliti koliko toga iz Kine svaki dan krene prema raznim zemljama svijeta. Koliko god maste imali, tesko je zamisliti, a jos teze biti blizu stvarnoj kolicini i tezini. Kupuje se dosta i iz USA, jer ipak su jos tehnoloski vodeca drzava. A njihova posta je slozila nekakve tipske koverte, pakete i naplacuje masno... Nama se vise ne ispalti narucivati iz USA. Tesko se moze proci ispod 35$ postarine za malu posiljku. A sve mi se cini da ce i nasa posta nesto "unaprijediti" u tom smislu, naravno u svoju korist, a ne stetu nas primatelja internet posiljki... :?
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PostPostao/la joe dalton » Sub svi 14, 2016 10:30 am

Dečki ne znam kako je vama tako skupo. Naručujem CDove iz US i poštarina je 4$ za prvi + 0,5$ za svaki slijedeći. 3-4 CDa s poštarinom me dođu ispod 25$. I potpisujem pri preuzimanju. Za manje pošiljke je poštarina uglavnom između 10 i 20$. Ako je skuplje ne kupujem. Pričam o malim pošiljkama. Za veće i teže može biti i više normalno. Btw. ni unutar EU nije baš jeftinije. Odnosno dođe otprilike isto ovisno o veličini pošiljke. Doduše tu i tamo me iznenadi da npr. dostavu dva velika i teška paketa (kuhinjska napa) dobijem iz Italije kurirskom službom za 50ak EUR.
Uglavnom cijena jako ovisi o odabranom načinu slanja (pošti, kurirskoj službi) i veličini i težini pošiljke.
joe dalton

PostPostao/la pamook » Sub svi 14, 2016 6:34 pm

...pitanjce za Sonny-a i ostale iskusnjare :

aparat za varenje, u Lidlu, ovaj:

http://www.lidl.hr/hr/2635.htm?id=693

da li je to bacanje love ili bi posluzio za sklopit i zapikat poneku kutiju od lima (normalnog, ne po Sonnyevim gradacijama), eventualno za zavarit poneku cijev na cijev (a`la noge za stol za dvoriste) i tome slicno?

nesto ga zagledam, ali kako u zivotu nisam nista izvantjelesno vario, ovo mi je potpuna nepoznanica.... nije pretjerana lova, ali opet, da ne bacam za komad sidra (a imam ih vec :lol: :lol: )

misljenja?

thx :)
pamook

PostPostao/la SaWa » Sub svi 14, 2016 6:43 pm

Nisam bas neki stručnjak za varenje,ali mislim da bi se sa tim čudom od aparata i profesionalac napatio.
Imao sam neki einhel jeftilen...to je bilo mučenje,a ne varenje.
kasnije sam kupio ovaj http://web-trgovina.metal-kovis.hr/vars ... avarivanje" target="_blank
i sa tim se već može,ali buraz mi je varioc i naravno da i njega popljuvao.. :lol:
SaWa

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica