DIY Caffe

Re: DIY Caffe

PostPostao/la joe dalton » Ned sij 17, 2016 2:33 pm

Dečki ne znam kako ste od teme krađe intelektualnog vlasništva došli na temu potrošačkog društva i morala u istom.
Krađa je krađa, bez obzira da li je pokraden nezaštićeni pojedinac ili "zla" korporacija.
S jedne strane se tu na forumu sveudilj zgražamo nad "kinezima" koji fejkaju sve i svašta, a onda kada se to dešava pred našim nosom tražimo opravdanja. Problem je valjda jedino što kod nas država počne provodit zakone kad ju netko pritisne (očito).
Moja poanta je da te nitko neće proganjat ako si doma nacrtaš Mikija na torti ili ako skineš film sa Torrenta i pogledaš ga.
Ali ako skidaš filmove pa napraviš kino i naplaćuješ ulaznice onda trebaš platiti i nekog vraga vlasniku filma.
Ovim našim slastičarima nije nitko kriv što su i sami "pomogli" modu stavljanja svega i svačega na torte pa je sada problem kada vlasnicima prava treba platit pinku. U organiziranom društvu bi neko njihovo udruženje već uzelo dobrog odvjetnika (tome bi takva udruženje trebala i služiti, a ne samo za uhljebljenje poslušnika) i onda ishodila i platila prava na stavljanje likova na torte. Naravno da bi oni onda to ugradili u cijenu torte pa bi mi roditelji sve to u konačnici platili, ali tako stoje stvari nažalost. Kad smo mi kao klinci slavili rođendane nije bilo ničega na tortama osim svjećica pa smo živi. Nije jednostavno biti roditelj i djetetu objasniti da mu neke stvari ne možeš ili ne želiš priuštiti i da baš ne može dobiti sve što poželi. Bilo da se radi o torti, igrački ili mobitelu. A možda je još i teže objasniti djetetu da se ljudi ne cijene prema tome koliko imaju novaca i kakvu im odjeću roditelji mogu priuštiti.

U cijeloj toj priči oko intelektualnog vlasništva je po meni puno veći apsurd što moraš platiti pinku famoznom ZAMP-u kada na primjer puštaš glazbu u kafiću, bez obzira što plaćaš pretplatu za radio ili si legalno kupio CD. Kafić još tu zarađuje neke novce pa hajde, ali to što mi plaćamo ZAMP na Triode festu je totalna dubioza.
joe dalton

PostPostao/la zika » Ned sij 17, 2016 5:42 pm

pamook napisao:ovo s mobitelima je za pop//dit, ali uvelike ovisi i o samom djetetu.... starijem (9god) smo obecali novi mob jer je stari (nasljeđen od mene, nekakav mali Fony x15) poceo pokazivati znakove krepavanja... na upit sto bi zelio, polovan a veci i "bolji", ili neki u startnom rangu cijene (do 500kn) ali ganc novi - odgovor je bio - novi. Iphone i slicne jabucaste zaeebancije se nigdje u kuci ne spominju, a objasnjeno im je da mi to donekle preziremo :mrgreen: i da jabuka nece u nasu kucu i upotrebu, kao ni narodnjaci i slicne tvorevine... i to (za sada) funkcionira :greetings-clappingorange: :greetings-clappingorange:

od igrica, trazili su da im se kupi Minecraft (opća pošast svuda izgleda, vec godinama) i nedavno su skupljali lovu za Plantz vs zombies- garden warfare... srecom je doticni sa 39€ upravo za neki praznicki vikend bio snizen na 19.90€ pa to svakako nismo propustili :lol: :lol:

a ovo s tortama i pravima - Edison je tocno rekao, oni koji rade placaju onima koji imaju odvjetnike... naime - mladji sinko je jos ovu godinu u vrticu... za rodjendan vrtic tolerira kupljene torte i grickalice, nikako "domace" sto mi je OK radi sigurnosti... do sada smo najcesce uzimali dosta kvalitetnu Ledo sladolednu tortu, obicno sa nekih imaginarnih 90kn "snizenu" na cca 65kn (imaginarnih jer je vecinu godine cijena recenih 65kn, valjda je stalno na akciji :think: )... a evo, prosle godine se pojavile i konkuretne djecije torte... em su "sponge cake" - znaci vise tijesto i secer, malo aroma i nista fila - em je dovoljno pogledati sliku za zakljucak :roll: (fotkao sam da supruzi pokazem kako ce i ove godine Ledo torta biti najbolji izbor :lol: ).... srecom ,ni jedan ni drugi sinko ne gnjave oko toga da "mora biti ovo ili ono" na slici, ali to je dio "treninga" od nas starijih, a valjda dok nas jos uzimaju za relevantne... kasnije cemo ionako proc ko i svi, ali je barem odgodjeno :D

naravno, osim narodnjaka.... obecao sam im da cu im pobacati i razbiti svaki oblik narodnjaka (domacih i stranih) koji pokusa uci u radijus posjeda, i neka upozore svoje frendove da se to kod nas apsolutno ne tolerira :mrgreen:

jebga, zaista ih ne podnosim :lol:
Samo ću reći: skoro do slova je bilo sa našim sinovima. I nijesmo se pokajali. Naprotiv, sa obojicom smo veoma ponosni... Sa raznih su strana granice između 3. i 4. decenije...
Bilo je, i još ima, naravno i ovoga kao sa ovim šestogodišnjakom: Slika Narodna je i dalje sasvim slično ako ne i jače odsutna... ;) To je, po meni, jedna od najvažnijih bitaka koju sam izvojevao sa spoljnim svetom. Da ne davim, i ovo je bilo previše. Čekam sliku neke slastice ali i tih junaka cotton-ovskog doma da se vratim u ravnotežno stanje.
zika

PostPostao/la pamook » Ned sij 17, 2016 7:53 pm

:lol: :lol: DAD savings&loan :laughing-rofl:

Zika :obscene-drinkingcheers: - drago mi je cuti da se trud oko micanja grizodušja radi ne-udovoljavanja vlastitom djetetu na kraju ipak "isplati" - odn. da odluka da im se ne moze sve servirati (i jos gundjaju) radi prema prvotnoj namjeni.... cheers :D

a za fotke nekih jestivina morat cemo pricekati, trenutno (gripa, 5. ili 6. dan) mi je svejedno da li je unutar ovojnice pohanog teleća šnicla ili tulex-vileda, osjetim samo slano :doh: :lol: :lol:

i ja cekam da se vratim u ravnotezno stanje, jer ovo je bilo porazavajuce....nisam toliko supruzi šaputao kroz sve godine "hodanja" koliko ovih nekoliko dana - prepukao glas i meni i njoj.... klinci su, naravno, i dalje u prosjeku na 98dB +/- 3dB u raznim borbama sa samim sobom, izmedju sebe, ili medjusobno.... al bitno da ni slucajno ne bi bilo tiho :P

stay tuned :mrgreen:
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la Khadgar2007 » Ned sij 17, 2016 8:02 pm

Čuj kada ti bolja polovica kaže da joj šapućeš samo ju podsjeti na ovih tjedan dana. hihihi
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la pamook » Ned sij 17, 2016 8:04 pm

...mislim da je sljedeca faza prec na znakovni jezik :think: .....
pamook

PostPostao/la zika » Ned sij 17, 2016 8:51 pm

pamook napisao::lol: :lol: DAD savings&loan :laughing-rofl:

Zika :obscene-drinkingcheers: - drago mi je cuti da se trud oko micanja grizodušja radi ne-udovoljavanja vlastitom djetetu na kraju ipak "isplati" - odn. da odluka da im se ne moze sve servirati (i jos gundjaju) radi prema prvotnoj namjeni.... cheers :D

a za fotke nekih jestivina morat cemo pricekati, trenutno (gripa, 5. ili 6. dan) mi je svejedno da li je unutar ovojnice pohanog teleća šnicla ili tulex-vileda, osjetim samo slano :doh: :lol: :lol:

i ja cekam da se vratim u ravnotezno stanje, jer ovo je bilo porazavajuce....nisam toliko supruzi šaputao kroz sve godine "hodanja" koliko ovih nekoliko dana - prepukao glas i meni i njoj.... klinci su, naravno, i dalje u prosjeku na 98dB +/- 3dB u raznim borbama sa samim sobom, izmedju sebe, ili medjusobno.... al bitno da ni slucajno ne bi bilo tiho :P

stay tuned :mrgreen:
I ja sam otprilike u istoj fazi gripe, al' stariji pa je drugačije... ;P
Ne dajte se pokolebati na pravom ste putu... ;)
zika

PostPostao/la Dean » Ned sij 17, 2016 8:54 pm

Vi ste neke mimozice? :o
...pipl mast trast as....
Dean

PostPostao/la pamook » Ned sij 17, 2016 8:58 pm

nemoj ti meni mimozice. ja sam alpha muzjak, a mogu to i dokazati. evo, jucer me stari zvao iz Lidla jel treba sta, i na moju narudzbu donio lazanje koje je poslije bolja polovica ispekla. JA ulovio, jer da nisam, bio bi pohani kruh.

QED

osim toga, ovo sa znakovnim jezikom donosi jednu bitnu promjenu.
pamook

PostPostao/la Edison » Ned sij 17, 2016 10:37 pm

pamook napisao:nemoj ti meni mimozice. ja sam alpha muzjak, a mogu to i dokazati. evo, jucer me stari zvao iz Lidla jel treba sta, i na moju narudzbu donio lazanje koje je poslije bolja polovica ispekla. JA ulovio, jer da nisam, bio bi pohani kruh.

Onda sam i ja alpha... valjda :? ;)
I ja jucer ULOVIO te lazanje iz Lidla, bila akcija samo taj dan. Danas ih vise nema... mislim na one sto sam narucio... ;)
Eto, danas nije tesko biti alpha... :lol:

Inace, ja sam pregrmio to sto zovete gripa. Kod mene, kazu, nije bila gripa nego jaka viroza. Vidjelo se na nalazu krvi. I ja sam nakon par dana izgubio osjecaj okusa... sve mi bilo jednako i gorko, tako da razumijem patnika pamooka. Drzte se vi gripozni, proci ce i to... :)
Edison

PostPostao/la audio kutak » Ned sij 17, 2016 11:05 pm

a ja sam dobro prošao onda, boli me malkoc grlo i dobih herpes...
We Are DIY-erz...
audio kutak

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica