DIY Caffe

Re: DIY Caffe

PostPostao/la Edison » Ned sij 17, 2016 1:22 am

joe dalton napisao:Znači misliš da bi bilo ok da npr. neko skine shemu i nacrt pločice tu sa foruma i onda štanca pojačala, prodaje kao svoja i na tome zarađuje?

Ne bi bilo OK. Doduse, ne bi se taj nepoznat netko obogatio na taj nacin...
A inace, to rade Kinezi sve u 16 i tko im sto moze?

Problem s ovim likovima iz crtica i tortama je malo dublji od toga. Prvo, danas postoje TV kanali za djecu na kojima se non-stop emitiraju takvi crtici. Gledaju ih djeca od dvije godine navise... Znam, nisu ni roditelji tu nevini, ali kako zabraniti svom potomku... Pa se lukavi slasticari dosjetili i stavili te likove na torte. I djeca nece jesti druge torte, nego samo takve. Hebe se njima za tortu, i tako nisu gladni, oni hoce onaj lik iz crtica.

Kcerka kolegice s posla ima 11 godina i trazi iPhone, nece neki drugi, jednako upotrebljiv, samo iPhone. I u depresiji je jer ovi to ne mogu odmah kupiti, nego dok skupe pare za to cudo moderne tehnologije. Jbg, udara se na djecu, nije u redu, ispire im se mozak, proizvode se novi potrosaci koji ce kupovati iskljucivo ono sto im reklame kazuju...

Nedavno sam sa Schultrzom (ima male klince) bio u Mulleru, djecje igracke. Tamo ima vise dinosaura nego sto ih je ukupno hodalo po ovom planetu. Suludo... cemu toliki dinosauri? Svakom djetetu po dva-tri... :?

A kod ovih torti i likova iz crtanih, pojavila se neka nasa kompanija koja je kupila prava, ne od Disneya, vec od neke Engleske podruznice. Ti nista ne proizvode, nego ce biti predstavnici za Hrvatsku. Znaci prodavat ce prava i tuziti one koji bi napravili kakvu tortu s takvim likom. A kazne su velike. Kao sto se vidi, to nije neka proizvodna firma, nego za prodavanje muda i tuzakanja. Nista se novo ne stvara, nego samo prerasporedjuje novac. Od onih koji rade, onima koji imaju advokate... Rezultat je da ce torte poskupjeti, jer ce vise otici u lik, a manje u sastojke od kojih se radi torta, pa ce postati i losije. Dakle, potrosac ce za vise novca dobivati losiju tortu, ali ce mu se bar s vrha smijesiti lik iz crtica. U slast! :clap:
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PostPostao/la pinco » Ned sij 17, 2016 2:06 am

Točno tako, bombardiraju reklamama, npr. one barbike iz snježnoga ana i elza 3x više koštaju od obićnih, i sad ti ditetu objasni. Odvedeš u kino na crtić, naplati ti, al ga nesmiš skinit sa neta za pogledat doma, jel bi istu stvar rado prodali još koji put, ne po cijeni medija nego opet puni iznos. Crtić je tu najmanja stavka, zaradu 10x još na ostalome. OK, svak ima pravo na naknadu za svoj rizik i trud, al malo pritirivaju.
Mi smo država koja ima dosta veći uvoz od izvoza, i umisto da mi diktiramo igru, nama diktiraju oni koji ovisu o nama, dok mi mislimo da ovisimo o njima.....
Ima par dana prijateljica kaže da je maloj peti razred pogledala mob objave, vjerovatno face, i tu jedna curica iz škole napravila grupu ignorirajmo neku malu jel nema Air Max patike..... Kaže da je poludila...., sve je išlo u 3pm....
pinco

PostPostao/la Schultz » Ned sij 17, 2016 9:58 am

Nemojte mi ništa govoriti.... Još su mali a već mi krv piju... I to ne na slamčicu....
Malvazijski tigar
Schultz

PostPostao/la davorin » Ned sij 17, 2016 10:06 am

Schultz napisao:Nemojte mi ništa govoriti.... Još su mali a već mi krv piju... I to ne na slamčicu....

Kad narastu, neće se više niti spominjati slamčice... :lol:
davorin

PostPostao/la pamook » Ned sij 17, 2016 11:04 am

ovo s mobitelima je za pop//dit, ali uvelike ovisi i o samom djetetu.... starijem (9god) smo obecali novi mob jer je stari (nasljeđen od mene, nekakav mali Fony x15) poceo pokazivati znakove krepavanja... na upit sto bi zelio, polovan a veci i "bolji", ili neki u startnom rangu cijene (do 500kn) ali ganc novi - odgovor je bio - novi. Iphone i slicne jabucaste zaeebancije se nigdje u kuci ne spominju, a objasnjeno im je da mi to donekle preziremo :mrgreen: i da jabuka nece u nasu kucu i upotrebu, kao ni narodnjaci i slicne tvorevine... i to (za sada) funkcionira :greetings-clappingorange: :greetings-clappingorange:

od igrica, trazili su da im se kupi Minecraft (opća pošast svuda izgleda, vec godinama) i nedavno su skupljali lovu za Plantz vs zombies- garden warfare... srecom je doticni sa 39€ upravo za neki praznicki vikend bio snizen na 19.90€ pa to svakako nismo propustili :lol: :lol:

a ovo s tortama i pravima - Edison je tocno rekao, oni koji rade placaju onima koji imaju odvjetnike... naime - mladji sinko je jos ovu godinu u vrticu... za rodjendan vrtic tolerira kupljene torte i grickalice, nikako "domace" sto mi je OK radi sigurnosti... do sada smo najcesce uzimali dosta kvalitetnu Ledo sladolednu tortu, obicno sa nekih imaginarnih 90kn "snizenu" na cca 65kn (imaginarnih jer je vecinu godine cijena recenih 65kn, valjda je stalno na akciji :think: )... a evo, prosle godine se pojavile i konkuretne djecije torte... em su "sponge cake" - znaci vise tijesto i secer, malo aroma i nista fila - em je dovoljno pogledati sliku za zakljucak :roll: (fotkao sam da supruzi pokazem kako ce i ove godine Ledo torta biti najbolji izbor :lol: ).... srecom ,ni jedan ni drugi sinko ne gnjave oko toga da "mora biti ovo ili ono" na slici, ali to je dio "treninga" od nas starijih, a valjda dok nas jos uzimaju za relevantne... kasnije cemo ionako proc ko i svi, ali je barem odgodjeno :D

naravno, osim narodnjaka.... obecao sam im da cu im pobacati i razbiti svaki oblik narodnjaka (domacih i stranih) koji pokusa uci u radijus posjeda, i neka upozore svoje frendove da se to kod nas apsolutno ne tolerira :mrgreen:

jebga, zaista ih ne podnosim :lol:
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la yoke » Ned sij 17, 2016 12:21 pm

ol' ZAMP ne pokriva i torte :mrgreen:
yoke

PostPostao/la Master of disaster » Ned sij 17, 2016 12:33 pm

Edison napisao:
joe dalton napisao:Znači misliš da bi bilo ok da npr. neko skine shemu i nacrt pločice tu sa foruma i onda štanca pojačala, prodaje kao svoja i na tome zarađuje?

Ne bi bilo OK. Doduse, ne bi se taj nepoznat netko obogatio na taj nacin...
A inace, to rade Kinezi sve u 16 i tko im sto moze?

Problem s ovim likovima iz crtica i tortama je malo dublji od toga. Prvo, danas postoje TV kanali za djecu na kojima se non-stop emitiraju takvi crtici. Gledaju ih djeca od dvije godine navise... Znam, nisu ni roditelji tu nevini, ali kako zabraniti svom potomku... Pa se lukavi slasticari dosjetili i stavili te likove na torte. I djeca nece jesti druge torte, nego samo takve. Hebe se njima za tortu, i tako nisu gladni, oni hoce onaj lik iz crtica.

Kcerka kolegice s posla ima 11 godina i trazi iPhone, nece neki drugi, jednako upotrebljiv, samo iPhone. I u depresiji je jer ovi to ne mogu odmah kupiti, nego dok skupe pare za to cudo moderne tehnologije. Jbg, udara se na djecu, nije u redu, ispire im se mozak, proizvode se novi potrosaci koji ce kupovati iskljucivo ono sto im reklame kazuju...

Nedavno sam sa Schultrzom (ima male klince) bio u Mulleru, djecje igracke. Tamo ima vise dinosaura nego sto ih je ukupno hodalo po ovom planetu. Suludo... cemu toliki dinosauri? Svakom djetetu po dva-tri... :?

A kod ovih torti i likova iz crtanih, pojavila se neka nasa kompanija koja je kupila prava, ne od Disneya, vec od neke Engleske podruznice. Ti nista ne proizvode, nego ce biti predstavnici za Hrvatsku. Znaci prodavat ce prava i tuziti one koji bi napravili kakvu tortu s takvim likom. A kazne su velike. Kao sto se vidi, to nije neka proizvodna firma, nego za prodavanje muda i tuzakanja. Nista se novo ne stvara, nego samo prerasporedjuje novac. Od onih koji rade, onima koji imaju advokate... Rezultat je da ce torte poskupjeti, jer ce vise otici u lik, a manje u sastojke od kojih se radi torta, pa ce postati i losije. Dakle, potrosac ce za vise novca dobivati losiju tortu, ali ce mu se bar s vrha smijesiti lik iz crtica. U slast! :clap:

Boldani način poslovanja bi ja zbranio. Pa neka me optužuju da sam fašist, da zakidam prava, potičem nepoduzetničku klimu ili što god žele...
Zeliš raditi i zaraditi? Nema problema, radi nešto korisno. Zbilja korisno.
Korištenje likova iz crtića po meni podpada upravo pod zamp. Dakle uređena držvava, bez oportunista.
:naughty:

:mrgreen:
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la pamook » Ned sij 17, 2016 1:26 pm

a poduzetnicka klima nam je fantazija, sve nas glade po jajima - drotčetkom na flekserici :clap:
pamook

PostPostao/la Master of disaster » Ned sij 17, 2016 1:53 pm

Kako koga, kako koga. Ima u nas jako maženih "poduzetnika" :lol:
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la pamook » Ned sij 17, 2016 2:01 pm

u pravu si, ja sam se referirao na ove sto se bore vlastitim snagama i znanjem :lol: :lol: :lol:
pamook

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica