Šta se radi...a ima veze sa....

Re: Šta se radi...a ima veze sa....

PostPostao/la Master of disaster » Sub srp 04, 2015 2:04 pm

Tko zna, zna. :lol: :lol:
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la davorin » Ned srp 05, 2015 8:08 pm

Isprobao sam danas mali UKV-odašiljač kupljen preko eBay-a (iz Kine) za neku smiješnu sumu novca.
Radi vrlo stabilno i nema nakon ~12 sati nikakvog pomaka frekvencije ili nekih drugih promijena u radu. Ima preklopnik za izbor izlazne snage 1W i 0,25W i izbor izlazne frekvencije između 86MHz i 110MHz u skokovima od 100kHz (podesivo pomoći UP/DOWN tipki) sa pokazivanjem frekvencije pomoću LED-displeja.
Ima 2 nezavisna stereo ulaza za audio signale, svaki sa svojim potenciometrom za regulaciju ulaznog nivoa. Jedan ulaz ima mikrofonsku osjetljivost (~2mVeff/600 Ohma), a drugi je prilagođen linijskim izlazima novijih uređaja (~1Veff/10kOhma). Nisam radio nikakva mjerenja, ali reprodukcija glazbe primljena na UKV-tuner -u se ne razlikuje po kvaliteti od komercijanih UKV-stanica.
Stereo slika, dinamika i izobličenja se ne mogu uočiti (na uho), a čini mi se da je frekventni raspon tonskih frekvencija širi od većine komercijalnih postaja koje mogu u radioni i u dnevnom boravku primiti bez smetnji.
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
davorin

PostPostao/la Edison » Ned srp 05, 2015 8:59 pm

Sad cemo pustiti u rad piratsku FM stanicu za blize susjedstvo... :lol:
Edison

PostPostao/la denis_vz » Ned srp 05, 2015 9:06 pm

Edison napisao:Sad cemo pustiti u rad piratsku FM stanicu za blize susjedstvo... :lol:

Eh, to je i meni odmah palo na pamet :)
denis_vz

PostPostao/la Master of disaster » Ned srp 05, 2015 10:08 pm

Link na stranicu za kupnju?
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la denis_vz » Ned srp 05, 2015 11:23 pm

Ajde, Davorine, pa da organiziramo novi procvat piratskih radija u HR :)
denis_vz

PostPostao/la davorin » Pon srp 06, 2015 7:03 am

Master of disaster napisao:Link na stranicu za kupnju?

Odašiljač sam kupio prije više od godine dana pa ne mogu pronaći ništa slično trenutno u ponudi. Nude se slični gotovi uređaji kompletirani u kutiji, sa dodatnim pojačalima ~5-7W po cijeni od ~50$ na više. Mene je uređaj koštao ~30$, nešto malo više od vrlo sličnog uređaja koji je već opisan na forumu, a kojem je vrlo sličan.
viewtopic.php?f=48&t=2048" target="_blank
denis_vz napisao:Ajde, Davorine, pa da organiziramo novi procvat piratskih radija u HR :)

Kako radim u firmi "Odašiljači i veze" bio bi to "sukob interesa"! :lol:
Svojevremeno sam to i radio isprva na AM-u (EF80 u oscilatoru, EL34 u izlaznom stupnju, a protufazno pojačalo sa 2xEL84 u modulatoru), a dok sam išao u gimnaziju i na FM-u (izlazni stupanj sa QQE06/40). Taj kompletan uređaj (zajedno sa antenom) je zaplijenila JNA, a ja nisam završio na sudu samo zato što sam bio maloljetan. Dugo sam živio u uvjerenju da su me "pronašli" pomoću prislušnih goniometara, ali kasnije sam saznao da je sve bilo puno "prizemnije". U susjednoj zgradi je živio podoficir JNA koji je profesionalno na poslu popravljao radio tehniku, a poznavao me je i iz radio-amaterskog kluba. Kad je na krovu moje zgrade vidio predajnu antenu sa vertikalnom polarizacijom, zbojio je "2 i 2" i direktno došao. Odašiljač se nalazio i u "veš-kuhinji"(kako smo zvali prostoriju u potkrovnom dijelu zgrade, a koju nitko nikad nije koristio za tu namjenu; to je bila prostorija za vježbanje "bend"-a, disco-klub, radio-stanica, a služila je i za dočeke novih godina! :lol: ) zajedno sa gramofonom na koji bi se stavilo 8 "longplejki"(čini mi se da je bio TOSCA?). Ništa govorno i nije bilo emitirano, samo glazba, ali možda se izbor glazbe nije sviđao ekipi u JNA ! :lol:
davorin

PostPostao/la Edison » Pon srp 06, 2015 1:06 pm

davorin napisao:Ništa govorno i nije bilo emitirano, samo glazba, ali možda se izbor glazbe nije sviđao ekipi u JNA ! :lol:

Naravno... :lol:

Meni su u JNA u mozak urezali nesto sto se njima svidjalo, a islo je:
"Rado, lepa Rado, cuvaj svoje stado.
Kako smo se mi voleli i na vecnu ljubav kleli"
... :violin:

A za Doorse nisu bili culi... ;)
Edison

PostPostao/la Dean » Sri srp 08, 2015 6:29 pm

Opet novi gađet....
za moje zvučnjake....
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
...pipl mast trast as....
Dean

PostPostao/la Khadgar2007 » Sri srp 08, 2015 7:17 pm

Koji kalibar? :lol:
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica