Kablovi od sonde osciloskopa

Re: Kablovi od sonde osciloskopa

PostPostao/la Master of disaster » Pon pro 22, 2014 8:42 pm

tom_hifi napisao:Davno sam se ja igrao s tim koaksijalcima, nema kruha od toga, barem po mojem standardu i očekivanju. Nakon toga nabavljam čisto srebro, teflonske cjevčice i kombiniram razne presjeke, srebrne lemove itd :roll: :)

Ja koš nisam razvio visoke standarde, ali, sutra je novi dan. :lol:
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la audio kutak » Pon pro 22, 2014 9:26 pm

tom_hifi napisao:nabavljam čisto srebro srebrne lemove itd :roll: :)

čisto srebro ne postoji ako čemo baš....

a s druge strane, sada znamo kome su sve otkupne stanice zlata prodale srebro.... :mrgreen:
We Are DIY-erz...
audio kutak

PostPostao/la Master of disaster » Uto pro 23, 2014 5:43 pm

Moram se posusti drvljem i kamenjem. nedavno sam od SaWe kupio neki kabel. Kažem neki jer sam bio u gužvi i čim sam vidio da se spominje nešto posrebreno naručio sam ga i otišao dalje. Paket je stigao, supruga ga primila i stvar je pala u zaborav, sve dok mi jučer nakon moje avanture u Chipoteci SaWa nije poslao pp i rekao da pogledam u paket. A tamo kabel koji je tubeman spominjao i koji sam tražio u Chipoteci :oops: :lol: :lol: :lol: No coment.
Uglavnom kupio sam i malo RG174, te RGB 9D/U kabela, a smješe (iz daljine za sada :mrgreen: ) se i nekakvi kabeli od sonde (izgorene) osciloskopa pa sada štancam interkonekte na veliko, nakon čega će usljediti veliki usporedni test.
O tome ćete moći čitati u sljedećoj napetoj epizodi. :lol:
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la pamook » Uto pro 23, 2014 6:13 pm

ilimzn napisao:Kabel od sonde osciloskopa nije u klasicnom smislu kabel nego linija, tj. centralni vodic je zapravo distribuirani otpor. Ali evo ti predlog - jeftino a efikasno:
Odes do reciklaznog dvorista ili nekog second handa, nadjes kakav CRT monitor, i odfikaris mu VGA kabel. Trazi po mogucnosti nesto 17" ili vise. Onda im vratis monitor :)
Kabel raskopaj - u njemu ces naci neocekivano kvalitetni 75 ohma koaks, i to u tri a ponekad u 4 ili 5 boja. Od njega slozis interkonekt :)

ponukan ovim, prebacih se u ukop/iskop mod, i nadjoh ovo na slikama... ali (ako se ne varam) ovi BNC konektori su za 50 ohm kabl... provjerom napisa na zici nadjoh ovo:

http://www.l-com.com/multimedia/eng_dra ... LK-250.pdf" target="_blank" target="_blank" target="_blank

pise, 50 ohm :(

znaci, nula bodova za igru sa ovim kablom ?
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la davorin » Uto pro 23, 2014 6:23 pm

Iako su ti nađeni BNC konektori i kablovi za 50 Ohma, kod vrlo kvalitetnih sistema se pazilo na "malu" razliku između 50 i 75 Ohmskih konektora i kablova. :lol:
davorin

PostPostao/la audio kutak » Uto pro 23, 2014 6:59 pm

75 ohm konektor ti ima jako tanku onu bijelu kružnu izolaciju pa se po tome odmah vidi jel konektor 75 ili 50 ohm

a kabel... uh, bilo je toga i biti će još.... budem poslikao kaj imam pa ću malo.... xxxxxx (tko pogodi, dobije besplatno)
We Are DIY-erz...
audio kutak

PostPostao/la Master of disaster » Uto pro 23, 2014 8:12 pm

Ma hvala vam, za sada će ispasti tri različita interkonekta a ako dođe žičuirina od sonde onda će biti četiri a baš mi se mota po glavi jedna ideja sa jednom totalno nekonvencijalnom žicom. Ne, nije sajla za veš :mrgreen: no ju ću zadnju probati...
Za sada dosta kabliranja, treba malo i muziku slušati :lol:
Master of disaster

PostPostao/la ilimzn » Uto pro 23, 2014 8:53 pm

pamook napisao:http://www.l-com.com/multimedia/eng_dra ... LK-250.pdf" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank

75 ohma (video kabel)
A i da je 50 ohma, koja je razlika za audio?
ilimzn

PostPostao/la davorin » Uto pro 23, 2014 8:58 pm

Malo manji kapacitet po metru dužine? :mrgreen:
davorin

PostPostao/la Schultz » Sri pro 24, 2014 9:47 am

Nije to audiofilski.....
Malvazijski tigar
Schultz

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Kupujem