SE ampić

Re: SE ampić

PostPostao/la kaligula » Sub ožu 22, 2014 10:25 am

SaWa, ako možeš u nekom photo programu napraviti crop samo dijela slike koji nas interesira bit će puno preglednije.
Osim toga uključi na onaj kvadratič pored V(I1), pa ćeš još neke stvari skužiti.
Ništa ne radi šta neznaš kako radi!
kaligula

PostPostao/la SaWa » Sub ožu 22, 2014 2:19 pm

Naučit ću ja svašta kraj vas.Nije to neki problem,samo te neko treba ponekad pogurat.. ;)
Eto i povećane slike

psu uvećano (960 x 768).jpg

Edison..
Samo te kondenzatore imam,ali ako nisi primjetio ima još po jedan od 100uF za svaki kanal(na shemi od pojačala).
Faljda bu dosta...
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
SaWa

PostPostao/la kaligula » Sub ožu 22, 2014 2:28 pm

No dobro, tu vidimo shemu i to poprilično krupno. Ali uvečaj do te mjere da se vidi i tabela i barem dio one sinusoide koja se pojavi kad uključiš prikaz V(I1).
Ništa ne radi šta neznaš kako radi!
kaligula

PostPostao/la Khadgar2007 » Sub ožu 22, 2014 2:38 pm

SaWa,daj smanji još otpor tih kondenzatora(iako ne znam koliko je sada to toliko bitno). Evo baš sam sada izmjerio "otpor" kondenzatora od 180uF/450V i kaže 0,11 ohma, tako da slobodno kao neku brojku ako nemaš ESR metar možeš staviti 0,2 ohma za proračun.
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la Edison » Sub ožu 22, 2014 2:48 pm

SaWa napisao:Edison..
Samo te kondenzatore imam,ali ako nisi primjetio ima još po jedan od 100uF za svaki kanal(na shemi od pojačala).
Faljda bu dosta...

Bit ce dosta. U tom slucaju zamijeni mjesta ovom od 330uF i 180uF tako da iza prigusnice prvo ide 330uF.
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PostPostao/la SaWa » Sub ožu 22, 2014 3:38 pm

Untitled (1024 x 624).jpg

Jel ovako....nemere bolje(sad trenutno).Počeo sam vikati na monitor i prebrojavati nebeski personal. :angry-banghead:
Sliku zumirajte u pregledniku,da se vidi bolje.
Večeras ću se još malo poigrat sa slikama,ali uglavnom ...to je to.Meni su jedino naponi interesantni,ovo ostalo(desno) mi baš i ne svjetli u glavi.
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
SaWa

PostPostao/la Khadgar2007 » Sub ožu 22, 2014 3:47 pm

Ovo je ok ča se tiče veličine(barem za moj par očiju). a ono desno je grafički prikaz valovitosti napona na odabranom elementu koji je u ovom slučaju I1.
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la SaWa » Čet tra 03, 2014 9:49 pm

Jedno pitanjce za znalce...
Pokušavam smisliti gdje staviti ispravljačicu.Trebala je stati iznad prigušnice.
Sad kad je stigla,smrdala mi sve planove.Malo je višlja nego sam ja mislio.Možda bi se to moglo ugurati,ali....
Druga prisilna solucija je između izlaznih trafoa,e sad jel tako tehnički ispravno(odnosno hoće li jedno drugome smetati).
Desno ju ne bih gurao jer su tamo ulazni kablovi i mislim da bi tamo najviše sry napravila.

Ovako sam zamislio
Ovi trafići su samo dekoracija :hand: da netko ne pomisli.... :naughty:

Slika

ovoliko mjesta imam

Slika

Slika

možda ovako :think:
Tu ispod bi trebao biti ispravljač okomito postavljen.

Slika

pljizzzzz :pray: :pray: :pray: :pray: :pray: :pray:
SaWa

PostPostao/la davorin » Čet tra 03, 2014 10:01 pm

Čini mi se da bi ispravljačica bolje "sjela u sredini, između izlaznih transformatora, a možda i malo ispred njih?
Da pogađamo kakvi su to trafoi za "dekoraciju": lijevi je mrežni za predpojačanje iz razglasnog kompleta Iskre, a lijevi izlazni trafo iz radija (izgleda kao protufazni za 2xEL84 iz RIZ-604?)?
davorin

PostPostao/la SaWa » Čet tra 03, 2014 10:32 pm

Ja sam te trafojčiće spremio u na policu prije desetak godina,samo nisam napisao od čega su ni koji su.Tako da sad samo nagađam.Bila je jednom ideja da napravim neko jeftino pojačalce od njih,samo sam (vjerovatno)nažalost preskočio tu stepenicu.U samogradnji me sve jednako obraduje kad proradi,bez obzira koliko novaca sam uložio.
Što se tiče ispravljačice...sutra joj pravim rupu,pa kako joj god bilo :D
Bit će malo ispred trafića :handgestures-thumbupleft:
Hvala..
SaWa

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Cijevna tehnika