Šta se radi...a ima veze sa....

Re: Šta se radi...a ima veze sa....

PostPostao/la Edison » Pet svi 29, 2026 4:54 pm

Ni ja nisam htio vuci desktop PC u drugu sobu (slusaonica) kad sam mjerio zvucnike i modificirao skretnice. "Kantu" bi još i prenio, ali na nju je spojena hrpa periferija i zica... Prvo su mi prijatelji posudjivali laptop, ali mjerenja su se znala oduziti i nisam vise htio zlorabiti dobre prijatelje. Ima lokalna tvrtka Gigabit Adria koja prodaje polovna racunala. Nasao sam tamo Fujitsu laptop LifeBook s Win 11 za samo 150 eura. Ocito im dobro ide prodaja, jer je sad na akciji za 200 eura.

https://www.gigabit.hr/proizvod/prijeno ... ws-11-pro/

Instalirao REW i sve radi kako treba. Zanemari tablet. Uzmi ovo i imas mali laptop koji mozes koristiti svestranije od tableta. Ja sam mu kupio bezicnog misa i drugih troskova nisam imao. Koristim ga samo za mjerenja, REW i DATS rade na njemu kako treba.
Zadnja izmjena: Edison; Pet svi 29, 2026 10:51 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PostPostao/la micro » Pet svi 29, 2026 10:16 pm

Khadgar2007 napisao:Valjda bi se tijekom ovog ljeta trebao prihvatiti posla i do kraja završiti slušaonicu u labosu tako da ću se upustiti i u malo mjerenja. E sada me zanima, budući da ne bi htio slagati/premještati PC u tu sobu di mjerim, odradio bi to sa tabletom i naravno pripadajućim hardverom(mikrofon,eksterna zvučna). Zanima me da li je netko probao pokrenuti REW na tabletu i jel to liči na nešto ili se vuče kao prebita raga? Cijenovni rang tableta bi bio do maksimalno 150€ jer teško da bi mi služio za nešto drugo jer ionako sve stvari obavljam na PCu.

Ja koji sam imao u rukama ovi za kucnu upotrebu sa windows , kako su ti vec i rekli skoro pa neupotrebljivi za to sto tebi treba, sporo nema periferiju.

Postoje i panasonik tableti ali to je prepakovan laptop u kuciste od tableta , koristim 2 odnosno jedanom je prestao da radi wifi pa ne koristim vise :)
Ali to je skupo i polovno na ebayu i imaju samo jedan USB normalne velicine i jedan mrezni izlaz moze umjesto njega i USB , njegova jedina prednost je sto ima fantastican ekran moze se vani raditi cak i na direktnom suncu , s tim sto je sa velikom baterijom tezi od normalnog 14" laptopa.

Po meni neki polovni laptop , ja uzeo sa aukcije na ebayu prije nekoliko godine (150E sa postarinom je bio ) sa externom baterijom ima i internu odnosno imao je thinkpad t470 , ima 3 USB i dosta periferije , nije top model sto se tice procesora ali vrti win 10 , koji je legalizovan i kod nove instalacije nema problema sa licencom ,radio sa fokusrite externom karticom , jedino uzeo sa aliexpresa navodno original njegovu bateriju ali sumnjam zbog cijene , jako jeftino i drzi 3-4 sata non stop rada.

Tako da kod novijih modela polovnih laptopa jproblem baterija , koja je u pravilu interna i vrlo skupa za zamjenu ako je otisla , i onda to nece biti jeftina kupovina.
micro

PostPostao/la Khadgar2007 » Sub svi 30, 2026 8:43 am

Sada mi je palo nešto na pamet. Budući da bi mogao imati TV u toj sobi, a i u planu je da si prepakiram PC u minijaturno kućište jer je u njemu micro ITX ploča neće mi ga biti problem premjestiti i prikopčati na TV.
Evo ovo me možda potakne da napokon završim ono linearno napajanje za te male matične na kojem sam krenuo raditi prošle godine.
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

Prethodni

Vrati se na: Brbljaonica