tubeman napisao:yoke napisao:...
i sve divno, svira ludilo
svira u rangu duplo skupljih uredjaj
konstrukcijski vise nista ne mozes ucinit
...
ha ha ha
Po tvojoj matematici se radi o 4000 - 6000 kuna (duplo skuplji).
Jesi li ikada uopće vidio , ili barem slušao sistem s DACom u tom rangu cijena?
Duplo skuplji, možda ako koristi takve opskurne kondenzatore. Tako će lako koštati i 10.000 eura.
Osim toga, niti DAC, niti cijev a pogotovo šema NE SVIRAJU![]()
Ono u čemu si u pravu je to da se takav (zastarjeli) DAC doista nema što dalje konstrukcijski dograđivati.
Moje skromno mišljenje je da, ako je taj čip baš toliko dobar i superioran, ugrađivao bi se i danas
Ovako ispada da je rijedak, savršen i zato treba puno koštati.
Otprilike kao i tvoji kondenzatori. Zašto ih više nema na tržištu ako su toliko dobri?
Diyerska je samosvijest neizmjerna![]()
![]()
U današnje vrijeme treba biti to podozriviji što su uređaj ili komponenta skuplji.
Pogotovo ako ih jeftini kineski kitovi "nadsviravaju"![]()
Ovakve diskusije, posebno u ozbiljnijoj temi poput ove nisu baš primjerene našem miljeu
dakle, gore kvotani dio, koji si izvukao iz konteksta, jer ti je bas bilo ljepo da se za nejga zakacis, se odnosio na hipteteski uredjaj s kojim je netko zadovoljan, svira mu skroz ok, estetski mu se uklopio u stan, zeni se svidja kao i njemu...tralalalaalala...
ne zeli mijenajti tu komponentu
ne zeli kasiti 5000kn za nesto sto svira 32/256 ili slicne brojke...
ali eto, nacuo je da ako se izmjeni izlazni jageo kondenzator to moze malo bolje prosvirati...
meni ima logike...
tebi ne...
nebitno...
netko drugi ce reci, idem promjenti cijeli izlazni stupanj...ipak imam EE diplomu i znam posloziti tiskanu, znam s lemilicom, znam gdje je chipoteka...
opet super...
puno vise zajebancije ali sljaka i dalje
iskreno izgubio sam se malo u tvom poimanju moje matematike, s 4000-6000kn
ali i da si naveo 12000kn, da, slusao sam uredjaje (DAC) u tom cjenovnom razredu, cak i posjedovao
ali nevidim kakve to ima veze s bilo cim. (ne da mi se pisati upitnike, jer mi se ne cita vise nista na tu temu)
Nije mi bas jasno, kako smatras da je ovo ozbiljna tema, a u isto vrijeme trvdis da je TDA1541 zastario chip, da ne vrijedi danasnje love te da ga jeftini kinezi popapaju za predjelo...
A i sam znas da osim chipa (kao osnove) je najbitnija njegova implementacija.
Sto vjerujem da je u ovom slucaju Pedja napravio najbolje sto se moze...mozda sam u krivu...recimo da i jesam...ali opet sta se to tebe dira (opet necu pisati upitnik)
Pa evo nas i na ''mom'' kondenzatoru...sta je to ''moj'' kondenzator...
I sta je to nas milje ?
to sto moj cilj nije jednak tvom cilju, dali je manje vrijedan od tvog ?
ako se ne varam ovo diyaudio forum gdje ekipa sklapa audio uredjaje (valjda je od tog onaj audio nakon doityourself)
ja sam se zakacio za ovaj hobi jer mi je to gust
gust mi je spojiti nesto da radi i da dobro zvuci
sto BOLJE ZVUČI ja sretniji
pri tome nemam neki kompleks ako nesto i spalim
sto vise spalim ja sretniji
u cemu je problem
u tvom miljeu se ne smije govoriti o kvaliteti zvuka ?
ne smije se reci da netko cuje nesto sto drugi ne cuju ?
ne smije se govoriti da ti nesto zvuci drugacije od drugog...?
imas neki strah od tog ?
Na kraju, dali sam ja ikoga ubjedjivao da BG svira najbolje ? te da ga mora kupiti ?
jedini zajeb u cijeloj prici je sto schultz nije dovoljno glup da ga kupi od mene
hoces ti ? mozda promjenis misljenje o tome kako neka komponenta utjece na zvuk ?

i pivu