U međuvremenu mi je došlo i drugo pretpojačalo iz Alija, ovaj model:
https://www.aliexpress.com/item/1005006 ... 1802jc2LLJBio je jeftiniji i već sastavljen, nije se mogao uzeti u kitu.
Isto ima simetrično napajanje 15-0-15 ali mu je struktura drukčija. Upotrebljava samo jedan čip ali čini se, da je to neki namjenski model. Obrisana mu je oznaka (zapravo nešto je nalijepljeno preko) pa se ne vidi tip. Ima osam nožica i u vertikalnoj je SIL (single in line) izvedbi. Ako netko ima ideju koji bi to bio zanimalo bi me.
preamp2.jpg
Kinezi su napisali »The chip is a little worn, but it will not affect the use.«
(očito je bio iz nekuda izvađen pa recikliran)
Naravno da sam mu odmah napravio test prema RIAA.
Sad imam u istom grafu sve tri varijante: prvi preamp jednom sa TL072 (crna boja) i drugi put sa NE5532 (crvena) i drugi preamp u zelenoj boji.
Zvanična RIAA karakteristika je u pinki boji (ona sa točkicama).
Primerjava MOFI in RIAA2 (ver4).jpg
Ako je onaj prvi bio malo na tamnijoj strani, osobito sa TL072 onda je ovaj drugi za nijansu svetliji (malo oslabljeni basovi i malo naglešeni visoki). Ali opet pričamo o veličinama oko jednog dB, znači što se toga tiče oba su OK.
Mislim, da ću skutijati oba pa će se kasnije pokazati, koji od njih će mi više sjesti.
dvojka.jpg
P.S. I opet mi se pokazalo, da imam manje zuma, ako povežem masu i kućno uzemljenje. Sa podizanjem mase otporima se još nisam igrao.
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.