procitao sam pol interneta u zadnja 2 dana o germaniju, jako su privlacne one sheme sa 3 tranzisora AC178, AC179, AD161, AD162.. super za pocetnika a i druge, za se zabavljat preko vikenda! nesto se pise da ce i Pass izbacit brzo jedan sa Ge, vec je razgrabljen mamut od tranzistora 2SB206 Shindengen US, tako da je nama narodu ostala Rusija gdje ih ima na vagone i to svih milijarda tipova.. ja sam zasad na GT806 i 906 a cini mi se da se nece stat na tome..
da li je opet Germanij in? stalno se nesto desava, izbacuju se projekti, bufferi, phonoi, preamp, ampi, izlazi, klasa A izlazi (!!!!) , ne izumire, i dosta se hvali taj zvuk, nekome je samo "drugaciji", nekome je "izmedju lampe i tranzistora" nekome je sve (?). jedanje napisao izl otpor je 17mohma, i ovakav bass da nije nikad imao doma. primamljivo .da su lepi 3D zvukovi i da nikad ljepsi visoki. to mi zvuci se za mene kao stvoreno, nema skoro zvucnika ili pojacala koji mi nisu ostecivali usi na visokima dok se drugima to svidjalo (moran usi ocistit?).
onda ima jos, reverzno spojeni Ge tranz (PNP-NPN) s eponasa kako? kao idelna trioda !!
vidi ovdje
http://jacmusic.com/Tube-testers/TEK-57 ... -index.htm"
ili bolji prikaz:

21 stoljece? a mi i dalje u germaniju i lampama? nesto je tu za se zamislit