mbr napisao:stavio koaxijalac koji sam dobio sa GF-om, stvar se sa tim poprilično popravila! Čak bi 220pF moglo i ostati.
Pa naravno da se nešto popravilo...to je upravo ono o čemu sam pisao - AC signal u ispravno konfiguriranom kabelu do ulaza u amp (vrući kraj AC signala u sredini koaksa i njegov povrat kroz oplet koaksa/signal gnd)
mbr napisao:- stavio 22 ohm i 2x 330uF po grani za odvajanje i to je dosta popravilo stvar.
Nema potrebe za tolikim filtriranjem, dovoljno je 10R + 330uf po grani.
mbr napisao:- naravno, bias trans na jedan od drivera, bilo mi je lakše zašerafit na izlazni pa je ostalo
Nema labavo kad je temperaturana kompenzacija izlaza u pitanju...odmah stavi na jedan ili na oba drivera vezana istim, malenim hladilom.
mbr napisao:Inače sam prednji dio mislio odvojiti sa multiplikatorom kapaciteta.
Ok, ali prvo sredimo osnovne stvari.
mbr napisao:E sad, kako testirati stvar? I kako simulirati neke tipične stvari u LTSpice? Tipa: PSSR, damping factor, open loop stvari itd...!?
Voljan sam platiti ako ima netko tko je voljan to sve simulirati i dati mi spice file u kojem mogu onda sam provjeravati.
Pa prijavio si se na diy stranici i tražiš pomoć, pa pomoć već sada dobijaš i to besplatno, a tako će se nadam se i nastaviti.
Najvažnija stvar koju trebaš simulirati je open loop i iz njega izvuči gain i phase marginu. Za uvjetno stabilno pojačalo min. gain margina je cca. 15dB i fazna margina 45°C
Ispod imaš sliku sheme za slučaj da ti neke komponente ispadnu zarotirane za 180°, kao i zip file podešen za ispis OL, odnosno GM i PM. Neke vrijednosti otpora i aktivnih elemenata su malo promjenjene u odnosu na tvoje, pa se malo igraj s tim vrijednostima. Kad razipaš i otvoriš .asc file:
- klik run
- iksaj skočni prozorčić
- klik na "X" nod na izlazu ampa
- ispišu ti se nekve bezvezne linije na prozuru poviše/ispod
- kopiraj text lijevo od sheme: -1/(1-1/(2*(I(Vi)@1*V(x)@2-V(x)@1*I(Vi)@2)+V(x)@1+I(Vi)@2))
- klikni desnim na V(x) na drugom prozoru
- izbriši V(x) u novoj kartici i zalijepi tekst -1/(1-1/(2*(I(Vi)@1*V(x)@2-V(x)@1*I(Vi)@2)+V(x)@1+I(Vi)@2))
- u padajućem izborniku za Attached Cursor izaberi 1st & 2nd
- iscrtao ti se open loop i faza
- u novoj skočnoj kartici za Cursor 2 označi Phase
- dođi s kursorom na vertikalnu liniju po sredini, ukazati će ti se (Gospa od Međugorja)

khm...broj 1
- drži klik na njega i povuci u desno sve dok horizontalna linija ne dođe do 0dB s desne strane ekrana, pusti jedinicu na miru
- sad idi na drugu vertikalnu liniju dok ti se ne ukaže 2, klik i drži, povlači u desno dok ti se horizontalna linija ne poklopi s 180°s lijeve strane ekrana
- sa male sive kartice na donjoj trećini imaš vrijednosti za gain marginu (Mag), faznu marginu (Phase) i Group Delay
Slika pojačala za svaki slučaj kao referenca

zip file za open loop/stabilnost
https://www.filehosting.org/file/detail ... fa_amp.ascQ: Kako ja ne vidim kako uploudati zip file?