Prvo sam pojacalo napravio na probnoj shasiji. Za napajanje sam koristio toroid od 50VA i regulirano napajanje s jednim od LT chipova (veci i napredniji LM317). I to je sviralo odlicno. Na toj probnoj shasiji slusali ga i moji prijatelji kod sebe sa svojim slusalicama i svi bili odusevljeni, a imaju skupe slusalice i pojacala... I rekoh, treba to sloziti na pravi nacin.
Narucio u Odeonu dva trafoa, napravio dva relgulirana napajanja, slozio pravi dual-mono. Napravio mu fino kuciste. I evo sto je ispalo:
Iako je sve napravljeno i s boljim dijelovima i na bolji nacin, pojacalo nije sviralo kao prototipno. Sviralo je nesto losije, ne puno, ali primjetilo se... Zasto, nisam uspio otkriti. I stajalo je tako pojacalo na polici nekoliko godina. Sve dok mi nije zatrebalo kuciste za Aleph-H pojacalo za slusalice. I izletjeli ovi dijelovi, a smjestio se Aleph-H sa svojim napajanjem. Evo i njega (na fotografiji lijevo):
Sad je trebalo negdje smjesti ZEN-a koji je izgubio stanarsko pravo i vrijeme provodio u kartonskoj kutiji od cipela. Preko zikija sam svojedobno nabavio novi par plocica (crvene). Odlucio sam ovaj put ici s nereguliranim napajanjem i s obicnim potom na ulazu, a ne atteunatorom. Ovaj kineski koji je bio nema bas najkvalitetniji preklopnik pa se cuje (u slusalicama) dok se prebacuje...
Sve u redu, ali nemam lima. Nasao sam jedni bivsu prednju plocu (lim) od neceg sto sam radio nekad. Dodao jos dva duza i dva kraca L-profila, 4 odbojnika za vrata i evo duge, a uske kadice...
Napravljena su nova napajanja s FRED diodama i CRCRC filtrom od 10.000uF, svako za svoj kanal, ali na istoj plocici. I sve je smjesteno u kadicu... Onda me uhvatila gripa i sve je stalo, a jucer sam dvije zice oko pota spajao dva sata i jedva spojio...
Samo sam stigao provjeriti da je sve spojeno kako treba, da svira, da ne sumi i ne bruji.
Treba ovo fino podesiti i izmjeriti, ali sada za to nemam snage. Pricekat ce malo...