CFA-izlazna pojačala

Re: CFA-izlazna pojačala

PostPostao/la dadod » Pon lis 03, 2016 11:07 pm

joe dalton napisao:Polemio pločice izuzev drajvera i izlaza. Sad trebam improvizirat napajanje da isprobam ulazni stupanj pa onda dalje.

Dado ako može sugestija za slijedeće izdanje pločica. Neki natpisi oznaka elemenata prelaze preko padova pa su totalno nečitljivi. Trebalo bi pomaknuti oznake ili objaviti raspored elemenata na pločici bez padova. Meni osobno nije problem dešifrirati sa sheme, ali bilo bi bitno brže i lakše da su oznake svugdje vidljive. Pogotovo za manje iskusne samograditelje.
Isto tako oznake nekih elemenata na shemi prelaze preko vodova pa su teško čitljive.
I trebalo bi uskladiti elemente odnosno zadnje izmjene na shemi i pločicama.

Eto puževim korakom ali se ipak krećem.
Evo i prilog za slikovnicu:
plocice.jpg

Slazem se da je tesko citljivo, nastojao sam uz oznake komponenata dodati i vrijednost, a plocica je dosta mala pa sam morao koristiti mali font a na padovima se nista ne vidi. Na strani 14 je slika plocice s bijelim silkom, dodao sam ovdje s crnim, mozda se bude bolje vijelo.
Ne znam hoce li biti jos idanja, ovisi o zainterestiranosti, ako bude nastojat cu to poboljsati.

100 CFA VMOSFET-dado-1_1-lay.jpg

100 CFA VMOSFET-dado-1_1.lay6.pdf

dodao sam i pdf pa se moze povecati slika i vidi se bolje
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
dadod

PostPostao/la joe dalton » Pon lis 03, 2016 11:29 pm

Ova s crnim silkom je puno čitljivija. Sa pdf-a se može sve vidjeti. :handgestures-thumbup:
Ona na str. 14 je ista kao pločica pa nema neke koristi.
joe dalton

PostPostao/la dadod » Sub lis 08, 2016 11:08 am

Evo link prema velikom forumu i nekim mjerenjima koje je Marsh napravio na 200W versiji.
http://www.diyaudio.com/forums/lounge/1 ... ost4850056" target="_blank
dadod

PostPostao/la dadod » Pet stu 18, 2016 5:57 pm

Kao da su sve aktivnosti zamrle, pogotovo na ovim uredjajima od pijeska. Ima li koje zavrseno pojacalo?
dadod

PostPostao/la dadod » Sub stu 26, 2016 8:08 am

dadod napisao:Kao da su sve aktivnosti zamrle, pogotovo na ovim uredjajima od pijeska. Ima li koje zavrseno pojacalo?

Izgleda da svi drze plocice negdje zagubljene u ladicama.
Ja imam prijedlog. Meni novci koje dobijem (nesto malo ostane kada platim izradu plocica) sluze za izradu novih projekata, pa kad vec nitko ne kompletira te plocice, mozete mi poslati te novce a da ja vama i ne saljem plocice. :lol:
dadod

PostPostao/la davidbraco » Sub stu 26, 2016 11:31 am

Pitanje čisto onak hipotetsko-koliko bi koštale gotove dvije pločice za 100 w verziju.

A koliko bi koštale prazne dvije pločice?

Koliko je tebe izašlo ono tvoje pojačalo-ona lijepa kocka.

Skupoća je relativan pojam ali čini mi se da tvoja pojačala konkuriraju nekim 5 puta skupljim komercijalnim proizvodima
( i još ih sam konstruiraš od 0 ! ).
davidbraco

PostPostao/la dadod » Sub stu 26, 2016 11:50 am

davidbraco napisao:Pitanje čisto onak hipotetsko-koliko bi koštale gotove dvije pločice za 100 w verziju.

A koliko bi koštale prazne dvije pločice?

Koliko je tebe izašlo ono tvoje pojačalo-ona lijepa kocka.

Skupoća je relativan pojam ali čini mi se da tvoja pojačala konkuriraju nekim 5 puta skupljim komercijalnim proizvodima
( i još ih sam konstruiraš od 0 ! ).

Postavljas teska hipotetska pitanja, nisam nikada pokusao izracunati koliko bi kostala gotova plocica, a pogotovo cijelo pojacalo.
Ovo je za mene samo hobi, a plocice prodajem da bih si taj hobi i olaksao.
Ja stalno ocekujem da netko konacno sastavi ovo pojacalo i da cujem komentare.

Inace imam jos nesto plocica s greskom maske lemljenja, prodavao sam ih po 100 kn.viewtopic.php?f=7&t=2021&start=100#p44436" target="_blank" target="_blank
Ako hoces plocice bez greske mozda je netko odustao pa ti proda.
dadod

PostPostao/la dadod » Pet pro 09, 2016 7:02 pm

Decki dolazi zima pa ce se valjda i na polju poluvodica nesto pomaknuti, nisu svi ovdje valjda samo lampasi.
Evo Radoslav iz Slovacke je slozio CFA i GainWire mk3 i ovodje se moze vidjeti njegovo misljenje.

http://www.diyaudio.com/forums/solid-st ... ost4911951" target="_blank
dadod

PostPostao/la dadod » Pet sij 27, 2017 3:01 pm

Cini mi se da samo gubim vrijeme na ovom forumu. Prodao sam plocice, to je u redu, ali meni nije svrha prodati plocice i onda ih netko drzi u ladici.
Zar zaista nitko nije slozio ovo pojacalo i poslusao?
Mislim da je to velika steta, jer pojacalo je zaista jako dobro i pouzdano, vjerujem da rijetko koje bolje zvuci ukljucujuci i cijevase.
Zelim vam svima dobar diying.
dadod

PostPostao/la Schultz » Pet sij 27, 2017 8:26 pm

Ja nažalos sam dva puta micao radionu ovu zimu i trenutno mi je sve što imam kod punice u garaži spremljeno u raznoraznim kutijama....

Nadam se da do ljeta ću se nekamo smjestiti trajnije (imam neke planove....) a ako ne onda na jesen...

Nažalost, takva je situacija....
Malvazijski tigar
Schultz

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Tranzistorska tehnika