Bepone napisao:iman i ja tih plocica, pa ako treba za koji CCS!
davorin napisao:Bepone napisao:iman i ja tih plocica, pa ako treba za koji CCS!
Meni trebaju minimum 4 pločice za paralelni spoj po 4 SMD-FET-a BF862 pa koristim prigodu!
davorin napisao:Bepone napisao:iman i ja tih plocica, pa ako treba za koji CCS!
Meni trebaju minimum 4 pločice za paralelni spoj po 4 SMD-FET-a BF862 pa koristim prigodu!
grunf napisao:te BF862 spremi ,šteta ih je trošiti na CCS , za koliku struju treba CCS i koliki će biti pad napona na njemu?
svaki put u Mousera uzmem neki depletion mosfet za test , tako da se imam čime igrati , sad mislim uzeti nešto i od Advanced Linear Devices koji imaju već uparene mosfete (N ili P) u jednom kučištu i to za I/V stupnjeve za strujne dac-eve kao npr PCM1794 kojemu treba CCS u izlazu jer radi na jednostrukom napajanju , uglavnom igri nikad kraja
grunf napisao:davorin napisao:Bepone napisao:iman i ja tih plocica, pa ako treba za koji CCS!
ako se odlučiš baš na četri BF862(10 do 25mA) treba ih obavezno upariti jer imaju širok raspon struja , vidi se iz fig.7 , nedavno mi se to dogodilo s 2SK3557-7 (16 do 32mA) pa sam ih morao uparivati da bi napravio četri ista CCS-a , razlike su bile i do 5mA po jfet-u , uz to su bili iz istog batch-a tj. serije ili ti ga kola
recimo BSS159 koji je depletion mosfet ima vrlo malo odstupanja jer sam ih naručivao već sortirane po Vgs-u tako da na osam komada uopće nisam imao potrebu za uparivanjem ,odstupanja su bila oko 0,5mA
davorin napisao:grunf napisao:te BF862 spremi ,šteta ih je trošiti na CCS , za koliku struju treba CCS i koliki će biti pad napona na njemu?
svaki put u Mousera uzmem neki depletion mosfet za test , tako da se imam čime igrati , sad mislim uzeti nešto i od Advanced Linear Devices koji imaju već uparene mosfete (N ili P) u jednom kučištu i to za I/V stupnjeve za strujne dac-eve kao npr PCM1794 kojemu treba CCS u izlazu jer radi na jednostrukom napajanju , uglavnom igri nikad kraja
Koristio bih BF862 za mikrofonska i phono predpojačala i to po 4 komada paralelno zbog smanjenja šuma. Udvostručenjem broja FET-ova na ulazu se šum smanjuje za drugi korijen iz 2, tako se korištenjem 4 FET-a šum dvostruko smanju u odnosu na korištenje jednog komada.
davorin napisao:
Kupljeni su u tvornici kao selektirani po dvije osnove i to po kriteriju jednakih struja i kriteriju minimalnog šuma (zbog šega sam ih i "masnije" platio!), ali i dodatna selekcija neće škoditi.
Svojevremeno sam radio mikrofonska pred-pojačala za vrlo osjetljive mikrofone (kondenzatorski sa trakom!) te sam u ulazu koristio 16 paralelnih BF862. Bilo je to u vrijeme dok me je vid služio te dok sam imao aparaturu za izradu tiskanih pločica i pribor za lemljenje SMD komponenti
Vrati se na: Tranzistorska tehnika
Nema registriranih korisnika pregledava forum i 4 gostiju