Leach amp v.2

Re: Leach amp v.2

PostPostao/la s@ki » Ned vel 09, 2014 3:15 pm

ma samo sam upalio "mučki provokator mod" :D
i šut u dupe je korak prema naprijed
s@ki

PostPostao/la s@ki » Ned vel 09, 2014 7:41 pm

Centralna toč--ovaj, zvijezda ? :D
Slika
Untitled by saki_zg, on Flickr

nego.... kako da tu gore kod input selektora nabijem još jedan mali switcheričičić i relej za paljenje?
Slika
Untitled by saki_zg, on Flickr

Ovaj... kad mi drugi put padne na pamet radit plitku kutiju nek me netko potegne za uho :D

p.s. visoki napon će ić nekam naprijed ...valjda.. :D
s@ki

PostPostao/la tubeman » Ned vel 09, 2014 7:43 pm

Nadam se da Dean nije vidio ovu skalameriju :)
Imaš par sekundi da ove ružne slike makneš i da to napraviš u skladu s ostatkom :) :) :)
Ništa ne bacam. Sve mi treba.......
tubeman

PostPostao/la s@ki » Ned vel 09, 2014 7:48 pm

to se zove "andr konstrakšn" ;)
s@ki

PostPostao/la audio kutak » Ned vel 09, 2014 7:51 pm

s@ki napisao:nego.... kako da tu gore kod input selektora nabijem još jedan mali switcheričičić i relej za paljenje?

uzmi macolu i odvali :laughing-rolling:

(ne daj se, ne slušaj starije, uključujuć i crvenog)
We Are DIY-erz...
audio kutak

PostPostao/la davorin » Ned vel 09, 2014 8:01 pm

Mala primjedba:
Čisti bakreni profil/lim je direktno mehanički učvršćen na aluminijski lim!?
Takva stvar se svakako izbjegava, jer su bakar i aluminij vrlo udaljeni na tablici elektro-kemijskog niza! Uz odgovarajuću vlagu iz zraka (i minimalnu!) kao i uz prisustvo bilo kakvog reaktivnog kemijskog spoja dolazi do stvaranja razlike u potencijalima između materijala na mjestu kontakta, a time i do korozije koja ima više efekata. Jedan je povećanje otpora između kontakta, drugi je pojava "diodnog" efekta (eventualni spoj bakra kroz bakreni sulfat čini diodu prema drugom vodiču!), a na kraju i do potpunog nestanka vodljivosti.
Može se bakreni lim na mjestu kontakta pocinčati ili pokositriti i time smanjiti agresivnost reakcije (materijali koji se u elektro-kemijskom nizu nalaze između bakra i aluminija), kao i što se između materijala stavi pločica od CUPAL-a.(čitaj: KUPAL)
CUPAL je tanki lim koji s jedne strane ima površinu od bakra, a s druge površinu od aliminija, a limovi su spojeni eksplozivnim postupkom pri kojem dolazi do međusobne difuzije metala koja spriječava prodor tekućina i plinova između njih, a time i koroziju.
davorin

PostPostao/la sonny » Ned vel 09, 2014 8:03 pm

A pocinčana podloška izmedju ?
Simple kind of man
sonny

PostPostao/la davorin » Ned vel 09, 2014 8:08 pm

sonny napisao:A pocinčana podloška izmedju ?

To je kompromis, kojim se smanjuje i usporava efekt (cink je između bakra i aluminija na listi elektro-kemijskog niza), ali i dalje ostaje dio reakcije (pogotovo između cinka i bakra; treba se prisjetiti da su se od bakra i cinka pravile baterije uz dodatak pogodnog elektrolita!).
davorin

PostPostao/la s@ki » Ned vel 09, 2014 8:12 pm

hmm.. trebao sam vjerojatno naglasiti.. ove bakrene trake su se našle pri ruci a nedjelja je i nemam gdje otići kupiti okaste stopice. Imam par ali izoliranih, šrotex i nebih ih upotrebljavao. Iako bi stvar "kopala" i ovako ostaje problem stupiti na to mjesto sa drugim žicama, osim ako bi ih lemio na ove a to bi na kraju nakaradno izgledalo.
Ovako su poslužile svrsi da se vidi razmještaj itd.

Ovo ispod crno je corian, što trenutno znači da je sam kondenzator vijkom stegnut sa bakrenom šinom, odnosno trajno riješenje stopicom koja je vjerujem pocinčana, kroz ploču coriana.

Ostaje problem input selektora.
Logično bi bilo staviti ga iza, pa što kraćim vodovima spojiti sa chinch konektorima i onda jedan kabel voditi naprijed prema lampi.
Trenutno se lomim da li tako ili ga staviti naprijed što će rezultirati vođenjem 8 (4) kabela prema prednjem dijelu po obodu kutije.

Tafo ću svakako prekriti trakom trafo lima na dijelu blizu chinchevima a mali swithcer staviti u neku mini kutijicu ako nađem takvu
s@ki

PostPostao/la tubeman » Ned vel 09, 2014 8:16 pm

Ovdje bakar i aluminij (ako su ovo pocinčani vijci) nije u dodiru s aluminijem pa valjda neće dolaziti do prijelaznih pojava.
Ja sam primjedbu dao na anderkonstrakšn element, koji poznavajući vlastito iskustvo (a nemam razloga vjerovati da drugi rade puno drugačije) tako će i ostati :) :) :)
Pogotovo što su vidljivi tragovi grčevitog sukoba na mjestu događaja :) :)
Ništa ne bacam. Sve mi treba.......
tubeman

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Tranzistorska tehnika