Le monstre ,8W A klasa

Re: Le monstre ,8W A klasa

PostPostao/la dadod » Uto kol 19, 2025 10:45 am

grunf napisao:i samo nakon posluašnih par cd-ova moran priznati da trafo opravda riječ AUDIO u svom nazivu , dosad najtiši torid koji san proba u napajanju i definitvno sa utjecajem na sam zvuk pojačala , definitivno dobro ulaganje ;)

Slušanje s CD playera baš i nije neki dobar izvor zvuka osim ako zaista imaš vrhunski.
dadod

PostPostao/la Edison » Uto kol 19, 2025 1:55 pm

dadod napisao:
grunf napisao:i samo nakon posluašnih par cd-ova moran priznati da trafo opravda riječ AUDIO u svom nazivu , dosad najtiši torid koji san proba u napajanju i definitvno sa utjecajem na sam zvuk pojačala , definitivno dobro ulaganje ;)

Slušanje s CD playera baš i nije neki dobar izvor zvuka osim ako zaista imaš vrhunski.

Ma CD-player je sasvim dobar izvor zvuka, u odnosu na transformator kao izvor zvuka... :lol:
Edison

PostPostao/la grunf » Uto kol 19, 2025 7:48 pm

dadod napisao:

hm, zašto bi CD bia loš izvor zvuka ? zar ima nešto bolje a da nije 16/44 napucan u 24/192

inače koristim ovo i transport već godinama

http://www.diy-audio.com.hr/viewtopic.php?f=9&t=4131
Bolje nešto od nečega, nego ništa od ničega
grunf

PostPostao/la tom_hifi » Uto kol 19, 2025 9:25 pm

Ja sam zaista probao brdo toroida i puno sam to već puta rekao da Toroidy motaju najbolje što sam imao doma. Ne pričam u smislu da sam slušao razliku u zvuku (ne pišeš ni ti o tome), ali su tihi u radu nenormalno, nema onih "vibracija" itd.

Puno drugih samo piše i sve gleda kroz cjenovni aspekt i OK, neka, no ako je netko zadovoljan nekim projektom kao ti svojim, apsolutno podržavam da se odreši kesa dokraja (koliko financijski možeš, naravno) :)
tom_hifi

PostPostao/la grunf » Uto kol 19, 2025 11:47 pm

osim svojih mehaničkih i električnih karakteristika koji su odlični mislim da ima i utjecaja na zvuk , to sigurno , testira sam dosta transformatora u A klasi , imam par malo jačih ali iskreno najviše me razočara japanc,EI , oklopljen ,500W , zvuk je vratia jednu dimenziju nazad i najobičniji toroid je bia bolji od njega a danas koliko vidin japanci i dalje vode bitku sa istim transformatorima u svojim novim pojačalima , to mi je neshvatljivo ili imaju još ogroman lager koji nisu potršili :lol:
Bolje nešto od nečega, nego ništa od ničega
grunf

Prethodni

Vrati se na: Tranzistorska tehnika