Cemu jos jedna tema o DAH-1 pojacalu naseg Drazena? Iako sam bio inicijator projekta jednostavnog samograditeljskog cjevnog pojacala jos 2010. godine na Audiofil.net forumu: http://www.audiofil.net/forum/forum_posts.asp?TID=12015, nikad nisam napravio DAH-1 pojacalo. Izgradio sam DAH-2 i GM-70 monoblokove prema Drazenovim shemama, ali DAH-1 nisam. A nabavio sam komplet transformatora odmah nakon sto je kit bio dobavljiv. Vjerojatno su to bili drugi DAH-1 transformatori, jer prvi su zavrsili u prototipu, Drazenovoj gradnji 001.
S tim sam transformatorima napravio hrpicu prototipova za pojacala koja sam kasnije izradjivao. Mogu se sjetiti "Mojih Malih Monoblokova" (bili na TF u Sibeniku), 6CB5A pojacalu (na TF u Fuzinama), SE EL34 pojacalu po shemi Clausa Byritha (ovogodisnji TF u Sisku), a vjerojatno i jos nekim prototipovima. I nekako je doslo vrijeme da se ti transformatori iskoriste kako treba, a kako ih bolje iskoristiti nego u DAH-1 pojacalu za koje su i projektirani. I predao sam komplet transformatora Branku iz Odeoana, da ih malo uljepsa, lakira i stavi poklopce. Usput je izradjena i nova prigusnica, nesto veca i jaca od one iz originalnog DAH-1 kompleta.
Ali tema se zove DAH-1e, otkud to "e"? Plan mi je prvo sastaviti DAH-1 prama Drazenovoj shemi (dobro napajanje ce biti nesto "jace" od originalnog) i poslusati kako radi. Nakon toga plan mi je pokusati izvuci jos malo vise iz tog pojacala, bez znacajnijih promjena u shemi i dijelovima. Nekih manjih promjena bi bilo, ali nista sto bi zahtijevalo promjene na kucistu, promjenu podnozja, napajanja... Ako bi to uspjelo, onda bi to bila verzija "e", e kao eksperiment ili enhenced. Plan mi je obaviti mjerenja i slusne testove, pa ako razultat bude pozitivan, objavit cu preradjenu shemu. Vjerujem da bi i Drazen bio zadovoljan time, jer volio je eksperimentirati i poticao je i druge da to cine.
Evo sad originalnih shema DAH-1 pojacala i napajanja: