Uhvatila me neka strašna želja da si napravim neko malo SE pojačalo.Moje trenutno izlazno pojačalo super svira na malo jačim glasnoćama,al tiho slušanje baš i nije nešto.Zvučnici su 92db osjetljivosti,pa mislim da bi ih par wata moglo potjerati za fino lagano slušanje.Pošto bi mi ovo bio prvi projekt takvog tipa,a isto tako i diktirano financijama,odlučio sam se za 807 cijevku.Mislio sam raditi po ovoj http://www.tubeaudio.8m.com/807/807.html shemi.
Meni to djeluje dosta jednostavno i relativno jeftino za napraviti.Jučer sam skoro kupio 4komada 807 cijevi,al reko idem prvo pitati iskusnije sta imaju da kažu o ovoj mojoj ideji.
Namjeravam raditi mono blokove,s tim da ispravljač bude u posebnoj kutiji.Imam neki trafo(oveći) koji bi mi odgovarao po naponima(340-0-340V...5V...6,3V..40V),snage nepoznate al njegove 4kg mi kazu da je dovoljan za sve moje egzibicije.Taj trafo je bio u nekom cijevnom gitarskom pojačalu.

Još jednom da napomenem da financije jako,al vrlo jako utječu na ovaj projekt.Sto će reći,ako neko ima ideju kako ovo izvesti što jeftinije,a da ne ubijamo previše kvalitetu zvuka(npr. umjesto ecc81 ubaciti jeftiniju 6n1p).
Sad bi molio vas,cijenjenu braću samograditelje da mi kažete jel ova moja ideja ima smisla.