Bepone napisao:treba samao vidjeti taj bias, ako treba doradjivati , treba sad otvorit datasheet PLki i gledat u njega

Ima jedan mali problem s datasheetom za PL-ke, a to je da nema grafa za triodni spoj.
Da bih izmjerio karakteristike EL519 u triodnom spoju, bio bi to vrlo tvrd orah za opremu kojom raspolažem, budući da se pojavljuju anodne struje reda 1A. Zato sam išao drugim putem.
Pronašao sam spice model za PL509 vezanu kao triodu. Nije tko zna što, ali može poslužiti za približnu procjenu. U simulatoru sam na brzinu povezao tester za takvu triodu i iscrtao odgovarajuće krivulje. Postavio sam grafove za polovicu 6C33C i PL509 jedan preko drugoga i evo što je ispalo:
½ 6C33C-PL509.png
Vidi se da krivulja za Ug=0V kod PL509 približno odgovara onoj za Ug=-10V kod polovice 6C33C. To bi značilo, da dvije PL509 ne mogu potpuno zamijeniti 6C33C. Ne bi se moglo dobiti jednaku max anodnu struju i max snagu od 25W na 8 Ohma.

Svejedno bi to moralo biti dovoljno za dobro OTL pojačalo.
Možda ipak ima lijeka i za taj problem. Nastavak slijedi...

Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.