https://www.amazon.de/dp/B07XBR3QQS/ref=sr_1_2?keywords=4000w+100und+high-power+soft+start&qid=1585815385&sr=8-2

Cassper napisao:Pade mi napamet ideja. Moze li mi neko od Vas namotat te trafoe i ako da, koliko bi to kostalo?
Ja bi najvise volio da nadjem nekog motaca sto ima motalicu u garazi pa da ja to sa njim namotam onako ljudski a i uzimajuci u obzir sve Vase savjete i sugestije.
Al hajd nadji ha
Ivor napisao:Imam u garaži 10 kom. novih EL519 proizvodnje Ei Niš. Kupio sam ih još davno u nadi, da bih možda s njima jednom sastavio neko stereo OTL pojačalo. Tada sam u nekoj knjizi (još nije bilo interneta) našao podatak, da svaka može dati do 1,5A! Kasnije sam vidio da se to odnosi samo na vrlo kratke impulse i odustao sam od te namjere.
Da li bi se možda te elektronke moglo upotrebiti u ovom pojačalu, s time da se svaku "babušku" nadomjesti s po dvije takve elektronke paralelno? Po podacima bi to moralo biti izvedivo. Ima li možda još kakvih ograničenja?:
Ivor napisao:Također mi nije jasno zašto je autor poslagao u seriji onolike kondenzatore od 6,8mF za napone od samo 150V. Je li možda za to imao kakav valjani razlog?![]()
Unaprijed hvala za odgovore.
Edison napisao:Za namotati transformator treba imati jezgre, nosace zice, zicu, papir i izolatore raznih debljina, trafo lak, motalicu, puuuno znanja i volje. Ima ih nekolicina na forumu koji motaju sebi, ali bas da imaju viska repromaterijala za ovo sto tebi treba, malo teze.
I one cijene koje si dobio u Ceskoj, bolje su nego sto bi dobio bilo gdje kod nas.
Bepone napisao:i pec za ispec posteno transformator da ne bruji mehanicki, a da ne koristi svoju za kruh
Ivor napisao:Također mi nije jasno zašto je autor poslagao u seriji onolike kondenzatore od 6,8mF za napone od samo 150V. Je li možda za to imao kakav valjani razlog?![]()
Nema registriranih korisnika pregledava forum i 3 gostiju