cjevni phono

Re: cjevni phono

PostPostao/la Khadgar2007 » Sub ruj 03, 2016 8:39 pm

Trebalo bi barem što se struje tiče.Ja sam se malo igrao sa isprobavanjem takvih tronogih stabilizatora za grijanje i u glavnim crtama rezultat je bio nabiti što više mikrofarada barem po slici na skopu. Ja sam koristio 7805 sa dvije diode od GND pina prema GND napajanja i što veći kapacitet sam stavio na izlaz 7805 dobijao sam manji ripple na izlazu. Recimo sa nekih 10 000uF na izlazu 7805 sam dobio ripple veličine 5mV sa priključenom 6n23p.

Evo jednog fajla nevezanog za korištenje stabilizatora za grijanje već samo upotreba pasivnih elemenata.
DC Filament Supply Test.pdf
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la Edison » Sub ruj 03, 2016 10:18 pm

SaWa, nadam se da si uzeo nesto vise silver mica. Iako puno ne odstupaju, trebalo bi ih mjeriti i upariti po kanalima... Ti su kondenzatoro bitni za RIAA karakteristiku pa se treba malo potruditi i naci sto bolje vrijednosti.

Opcenito, mislim da iza regulatora ne treba stavljati ogromne kolicine kondenzatora... no mozda i grijesim...
Sigurno ce netko znati vise o tome.
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PostPostao/la joe dalton » Sub ruj 03, 2016 10:29 pm

Silver mice su 1% tako da ne bi trebalo biti problema.
Stižu idući tjedan.

A što se veličine kondenzatora tiče ima nekih krivulja u LM317 datasheetu ako se dobro sjećam.
joe dalton

PostPostao/la SaWa » Sub ruj 03, 2016 11:12 pm

Edison napisao:SaWa, nadam se da si uzeo nesto vise silver mica. Iako puno ne odstupaju, trebalo bi ih mjeriti i upariti po kanalima... Ti su kondenzatoro bitni za RIAA karakteristiku pa se treba malo potruditi i naci sto bolje vrijednosti.

Opcenito, mislim da iza regulatora ne treba stavljati ogromne kolicine kondenzatora... no mozda i grijesim...
Sigurno ce netko znati vise o tome.

Joe se uspio javiti prije mene.Thanks Joe na usluzi.. :handgestures-thumbupright:
Nisam se želio gnjaviti sa silver Mica 5% tolerancije jer ih ionako nemam sa čime ispitivati.
A što se tiče regulatora,praksa će pokazati.Hebote,kosta ko dva dobra kondenzatora, čak i manje.. :lol:
SaWa

PostPostao/la Khadgar2007 » Ned ruj 04, 2016 12:30 am

Ima nekoliko grafova u datasheetu od LM317 na stranici 9,10 i 13 koji govore o kondenzatoru spojenim na ADJ pin i nešto o izlaznom. Sigurno će brzina odziva regulatora pasti ako spojimo ogroman kapacitet na izlaz ali ovdje govorimo o konstantnom cuclanju struje jer se radi o grijanju lampi pa po meni ne treba nekakav brzi odziv, rađe bi ubio bilo kakav ripple koji može preći sa grijanja na audio signal.

http://www.ti.com/lit/ds/symlink/lm117.pdf" target="_blank
Khadgar2007

PostPostao/la grunf » Ned ruj 04, 2016 9:10 pm

Khadgar2007 napisao:Trebalo bi barem što se struje tiče.Ja sam se malo igrao sa isprobavanjem takvih tronogih stabilizatora za grijanje i u glavnim crtama rezultat je bio nabiti što više mikrofarada barem po slici na skopu. Ja sam koristio 7805 sa dvije diode od GND pina prema GND napajanja i što veći kapacitet sam stavio na izlaz 7805 dobijao sam manji ripple na izlazu. Recimo sa nekih 10 000uF na izlazu 7805 sam dobio ripple veličine 5mV sa priključenom 6n23p.

Evo jednog fajla nevezanog za korištenje stabilizatora za grijanje već samo upotreba pasivnih elemenata.
DC Filament Supply Test.pdf

evo jedan detalj iz mog hibrida , žarenje je izvedeno s LT1084 ,shema spajanja standardna bez velikih elektolita u izlazu ,ripple je nekih 300uV s 220uF, inače ovaj sklop je bio predviđen za DAC ali mi se nažalost potkrala greška prilikon naručivanja trafa za DAC tako da mu fali 2V za normalan rad

Slika

a sad skupa HV i žarenje , ukoliko ikad buden radia cjevni phono ovo će biti minimum za napajanje

Slika
Bolje nešto od nečega, nego ništa od ničega
grunf

PostPostao/la Khadgar2007 » Ned ruj 04, 2016 9:38 pm

Ja na ulazu imam CRC sa 4700uF i na izlazu 220uF te mi je poveliki ripple. E sada činjenica je da su mi sve do prije tjedan dana hrpa mrežnih kablova bila blizu sondinih, te da kada sam ispitivao ripple nisam maknuo gnd "kvačicu" pa je i taj vod sigurno pokupio neke smetnje iako je kabel za prikopčati gnd dugačak nekih 5cm. Probati ću sigurno napraviti sada novo mjerenje, a imam i negdje LT1084 pa ću i sa njime probati.

Problem je da ne volim koristiti LTove jer imaju drugačiji pinout od standardne kuruze koju koristimo, a kako imam dosta već napravljenih layouta za 78xx i LM i popriličnu količinu na lageru koristim samo njih.
Khadgar2007

PostPostao/la Khadgar2007 » Uto ruj 06, 2016 8:38 am

Ponovljeno. Znači 220uF na izlazu 7805, spojena 6n1p kao trošilo, i dalje je oko 40mV rippla na pinovima grijanja lampe. Ovaj puta sam maknuo sa sonde sve "pokretne" dijelove i napravio izvod za gnd kao na donjoj slici.

sonda.jpg
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Khadgar2007

PostPostao/la ilimzn » Uto ruj 06, 2016 1:00 pm

Ti znas da ti je masa skopa (i sonde!) spojena na uzemljenje preko skopa?
ilimzn

PostPostao/la Khadgar2007 » Uto ruj 06, 2016 1:25 pm

Naravno da znam, ali negdje spoj mase i ispravljača mora biti.Kako sam koristio napajanje koje je u "zraku" tj. masa od napajanja nije spojena na uzemljenje znači da nema niti veze sa skopom što znači mora se masa skopa negdje spojiti.

edit:
pod napajanje mislim na pcb sa 7805 regulatorom koji jedini spoj ima sa sekundarom trafoa.
Khadgar2007

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Cijevna tehnika