SE ampić

Re: SE ampić

PostPostao/la SaWa » Pon sij 27, 2014 8:43 pm

Nisam odustao od pojačala.Izgleda se ne rezumijemo.Moje znanje o cijevnoj tehnici dolazi do te točke da mogu kopirajući shemu napraviti bilo što,ali rapravljati o kvaliteti sheme nikako..
SaWa

PostPostao/la Alex Kitic » Pon sij 27, 2014 8:51 pm

SaWa napisao:Nisam odustao od pojačala.Izgleda se ne rezumijemo.Moje znanje o cijevnoj tehnici dolazi do te točke da mogu kopirajući shemu napraviti bilo što,ali rapravljati o kvaliteti sheme nikako..

Onda ti preporučujem da se vratiš na početnu ideju, šemu mog starog RH807 koju možeš da urediš po uzoru na RH84 rev 2 (LM317 kao CCS ispod katode, zener dioda na g2) odnosno drajverski stepen po uzoru na RH307A (pošto je 6N1P slična ECC88 odnosno E88CC). Sve ostale komponente koje si pominjao uglavnom su kompatibilne sa bilo kojom od ovih šema. Ako si elektrotehničar, trebalo bi da se bez problema snalaziš sa LM317 i zener diodama, a za ostalo slobodno pitaj - na forumu, ili preko PM, ili na mail... tu sam da pomognem onima koji su zainteresovani, kao i uvek.

A možda si ti ipak rešio da poslušaš druge savete i zaboraviš na RH807 te da se zadovoljiš sa 1.7W i obećanjem povećanja snage u UL spoju?

Naravno, poštujem tvoj izbor.
rh-amps.blogspot.com
Alex Kitic

PostPostao/la SaWa » Pon sij 27, 2014 9:30 pm

Nisam još ništa striktno odlučio.Pitao sam iskusne šta misle o toj mojoj ideji da radim amp prema toj shemi i ništa više.Ako neko misli da ima i boljih primjera neka samo pokaže.Fixxerovu shemu sam prihvatio zbog jeftinije izvedbe ispravljača i te jeftine 6n1p i ništa više.Već sam nekoliko puta spomenuo da financije diktiraju smjer ovog mog malog projekta.Ne želim ulaziti u nikakve rasprave o kvaliteti ideje(sheme)...
SaWa

PostPostao/la Alex Kitic » Pon sij 27, 2014 10:13 pm

Neka je sa srećom! Ne želim da se mešam u tvoj izbor. Ja sam ta pojačala svojevremeno smišljao imajući u vidu one kojima su finansije bile presudni faktor, a tek kasnije su počeli da ih prave oni sa dubljim džepom, zato što su shvatili da ako tako svira sa trafojčićima iz radio aparata, mora da razbija uz neki Lundahl ili Tango. 6N1P nije problem per se, ali ne svira ni približno tako lepo kao dobra ECC81, a uputio sam te i u kolo drajvera podesno za 6N1P. Ali, neka, pitao si iskusne, objasnili su ti... verovatno nije ni trebalo da se mešam.

To je ona priča o "margeritas ante..." zbog koje se pitam ima li uopšte smisla davati doprinos DIY zajednici? Možda je bolje da se ja držim mog bloga, a oni koji razumeju o čemu je tu reč već će krišom praviti ono što im je potrebno ;)
rh-amps.blogspot.com
Alex Kitic

PostPostao/la SaWa » Pon sij 27, 2014 11:06 pm

Paa i Davorin je spomenuo da je bolje sa ecc81,ali vjerovatno nije želio toliko to naglašavati da nekog drugog ne dodirne...
Ja sam se registrirao na ovaj forum da nešto naučim,a možda i upoznam ove ljude čije postove pratim od početka(ako uspijem možda dođem na TF),da nešto i doprinesem ako mogu(pa makar se to odnosilo samo na pitanja na koja će netko odgovoriti,što će ostati zapisano).
Vjerujem da velika većina ljudi na ovom forumu razmišlja tako ili vrlo slično.........ali ne i svi!!!!
SaWa

PostPostao/la kaligula » Uto sij 28, 2014 9:03 am

SaWa napisao:Nisam još ništa striktno odlučio.Pitao sam iskusne šta misle o toj mojoj ideji da radim amp prema toj shemi i ništa više.Ako neko misli da ima i boljih primjera neka samo pokaže.Fixxerovu shemu sam prihvatio zbog jeftinije izvedbe ispravljača i te jeftine 6n1p i ništa više.Već sam nekoliko puta spomenuo da financije diktiraju smjer ovog mog malog projekta.Ne želim ulaziti u nikakve rasprave o kvaliteti ideje(sheme)...

6N1P + 2×807 sa LM317 u katodi...???
Ništa ne radi šta neznaš kako radi!
kaligula

PostPostao/la SaWa » Ned vel 09, 2014 9:36 pm

Da ne mislite da je tema zamrla....e nije.
Pošto mi je kiša pokvarila planove za vožnju na bicu,ufati se ja nedjeljom malo igrati sa kućištem.
Ofako je to bilo...

Imam neki komad lima
Slika

pa mi ga je unutarnji neprijatelj skoro oteo
Slika

onda malo mjerenja i crtanja
Slika

prva proba
Slika

montirana podnožja i neki konektori
Slika

sa druge strane
Slika

reži pilaj brusi motaj
Slika

još malo
Slika

eto i trafoa za probu
Slika

ta druge trane
Slika

gori
Slika

pa doli
Slika

Toliko za danas....stej tjun.
SaWa

PostPostao/la Zmajz » Ned vel 09, 2014 9:45 pm

Čime bušiš te velike okrugle rupe?
Zmajz - Z na kraju se ne čita i ne izgovara bez potrebe, to je nepostojano Z!
Zmajz

PostPostao/la pamook » Ned vel 09, 2014 9:47 pm

:clap: uzevsi u obzir da imas zdušnog odmagača, odlican posao :P
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la sonny » Ned vel 09, 2014 9:49 pm

Definitivno odličan posao :clap:
Simple kind of man
sonny

PrethodniSljedeće