Bepone napisao:i dalje je krivo. jel vi razmisljate i o tome da forum citaju djeca pa ce doma svasta radit,pogotovo one trafoe 60 god stare ugradjivat, bez osiguraca, po starim kucama gdje su cavli umjesto osiguraca.. i pozivat se na ovo "tako se radi" na forumu , reko je xy.
nema krivijeg nego se igrat sa sigurnosti i jos tupit o tome na internetima, ja to tako radim i slicno. postoje standardi, propisi a sve drugo je krivo sta god neko radi ili tvrdi da radi.
Bepo, ja sam zadnjih 15 godina radio "ispravno" i po propisima. Sigurnost mi je primarna. Nigdje nisam napisao da se treba raditi mimo propisa. Davorin je primjetio na fotografiji kako je spojeno, inace ne bi ni bilo ove diskusije. Sad svjesno zelim isprobati spojiti malo drugacije. To nije po propisima, ali sigurnost nicim nije kompromitirana.
Ne savjetujem drugima da to rade.A djeca doma nista ne rade s trafoima 60 godina starim. Niti imaju te trafoe, niti ih to imalo zanima, nije to mobitel. Koliko imamo mladih na forumu? Bio je klokan pa je odskakao, a sad imamo mladog Dr. i nikog vise.
Zice kroz lim (samo od trafoa i prigusnice) vodim kroz plasticne provodnice, iste kao sto Branko koristi da te iste zice provuce kroz poklopce trafoa. Moji limovi su aluminijski i eloksirani s obje strane. Eloksaza se ponasa kao izolator. Tamo gdje su limovi buseni i prolaze vijci, nema izolacije, ali drukcije i ne moze biti. Naponi u uredjaju su kakvi jesu, znam se s njima nositi. Uredjaje ne prodajem, ne poklanjam, samo ih ja koristim. Da li je taj "podizac mase" s jedne ili druge strane vijka mase kucista, funkcionalno je isto. Zelim probati i ovako, i to bi bilo to...