Pretpojačala, pretpojačala...

Re: Pretpojačala, pretpojačala...

PostPostao/la fixxxer » Pet svi 01, 2015 12:40 am

Khadgar2007 napisao:.. lanenog ulja koje je razrijeđeno sa razrijeđivačem za malo istaknuti godove na drvetu dušu dalo...

receptura?
fixxxer

PostPostao/la Khadgar2007 » Pet svi 01, 2015 12:49 am

Ja mislim da stavim pola pola, to ti je samo da ti malo pofarba godove a ne da ti zaštiti drvo. Što više staviš razrijeđivača prije će se osušiti i neće biti onako masno/ljepljivo pa ga možeš nakon toga fino premazati sa lazurom ili čime već hoćeš.
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la Edison » Pet svi 01, 2015 12:52 am

Hvala pamooce, ali nece trebati. Ne mogu stici, kratak je rok. Ali ako ponesec pola decilitra tog bajca u Sisak... ;)

Bocnice cu finishirati i tako nakon Siska. Planirao sam zgotoviti tri projekta za ovogodisnji TF. Jedno pojacalo je pri kraju, svira, i treba mu samo sastaviti vanjski oklop. Pretpojacalo je prakticki gotovo, problem sa stabilizatorkom rijesen je zahvaljujui tebi i davorinu. To vec svira, ali nisam stigao nista premjeriti. Prototip tog pojacala svira nesto bolje od ovog, premda su pretpojacala ista, a napajanje u ovom bi trebalo biti bolje. No ocito "bolje" nije uvijek bolje, pa cu se morati jos malo pozabaviti podesavanjima. A mozda mu treba samo malo vremena jer novo...

Treci projekt, takodjer pojacalo, nisam ni poceo sastavljati. Pokusat cu to napraviti za ovaj produzeni vikend. Da li cu stici, nisam siguran... ali pokusati hocu. Tako da za bocnice ne ostaje slobodnih termina...
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PostPostao/la Edison » Pet svi 01, 2015 12:54 am

Khadgar2007 napisao:Edisone, dobiješ kada dođeš na Triode festival bočicu lanoenog ulja koje je razrijeđeno sa razrijeđivačem za malo istaknuti godove na drvetu dušu dalo. Za taj miks sam pročitao u nekoj staroj knjizi i koristim ga da istaknem godove na drvetu prije politiranja.

Zahvaljujem unaprijed. :)
Edison

PostPostao/la Edison » Pet svi 01, 2015 11:51 pm

Evo pretpojacala s malo bledunjavim bocnicama... ;)

PP-0631.jpg

PP-0634.jpg
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Edison

PostPostao/la joe dalton » Sub svi 02, 2015 12:49 am

Meni ovako izgleda baš dobro. Ne bi mijenjao bočnice niti ih tamnio.
joe dalton

PostPostao/la cappucino » Sub svi 02, 2015 9:10 am

Slažem se s Joe Daltonom.
Baš ljepo paše ova mat kombinacija drvo-alu.
No to je samo moje mišljenje
Kao i uvijek pohvala na uratku Edisone :clap: :clap: :clap:
cappucino

PostPostao/la Edison » Čet svi 21, 2015 1:16 pm

U Sisku je Dean imao ulje za tikovinu pa sam malo namazao s time bocnice. Nisu skoro nista potamnile. Ali sam u Sisku od Khadgara dobio lanano ulje i od pamooka crveni bajc. Skinuo sam bocnice i prvo ih namazao Khadgarovim uljem, 2x tanko. Drugi dan sam dao dvije ruke crvenkastog bajca, i treci dan opet ruku ulja. Bocnice su dobile lijepu crvenu bolju, nazalost ponegdje nejednolicnu, jer drvo nije svugdje jednako "pilo"... Pustio sam par dana da se prozraci i nestane miris lananog ulja. Sad to izgleda ovako:

PP-0083.jpg

PP-0085.jpg

Ispod su jos dvije bocnice, bukove, originalne, nemazane. Sad bocnice treba vratiti na pretpojacalo, koje je u medjuvremenu cijelo vrijeme sviralo, tj. usviravalo se. Zvuk se jos malo popravio, i cini mi se da je sad to to.
Ako mi se ne bude svidjelo pretpojacalo kad mu namontiram tonirane bocnice, morat cu angazirati vlasnika mahagonija, ali to nije hitno... ;)
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Edison

PostPostao/la Dean » Čet svi 21, 2015 9:02 pm

Morat ćeš, ovo je ipak.... :confusion-confused:
...pipl mast trast as....
Dean

PostPostao/la pamook » Čet svi 21, 2015 9:38 pm

je, slazem se - nije bas reprezentativno :P

ono moje je dobilo "pravu" boju tek po lakiranju, odn. bez laka je izgledalo dosta jadno, a tek po lakiranju je dobilo dubinu i tamnu notu... iako je mislim i u startu bilo crvenije, pa mozes probat pustit da jos popije i onda prespricat lakom, i potom odlucit :)
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Cijevna tehnika