Malo cijevno pojačalo za slušalice

Re: Malo cijevno pojačalo za slušalice

PostPostao/la Edison » Pon svi 13, 2013 11:12 pm

davorin napisao:Pokušat ći naći u zalihama nekakve male pogodne transformatore (koje ću ti donijeti na TF zajedno s proračunom), ali namotavanja s lak žicom od 0,1mm ću prepustiti Branku iz Odeona! :lol:

Cujem da ce i Branko doci na TF. A i red je, bit ce tamo dosta njegovih proizvoda.
Mozda je najbolje da mu ti das te jezgre i upute, pa nek psuje tebe dok bude motao s 0,1mm zicom, a ne mene... ;) :lol:
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PostPostao/la davorin » Pon svi 13, 2013 11:21 pm

Edison napisao:
davorin napisao:Pokušat ći naći u zalihama nekakve male pogodne transformatore (koje ću ti donijeti na TF zajedno s proračunom), ali namotavanja s lak žicom od 0,1mm ću prepustiti Branku iz Odeona! :lol:

Cujem da ce i Branko doci na TF. A i red je, bit ce tamo dosta njegovih proizvoda.
Mozda je najbolje da mu ti das te jezgre i upute, pa nek psuje tebe dok bude motao s 0,1mm zicom, a ne mene... ;) :lol:

Namotao mi je upravo 4 komada (univerzalni za među-stupnjeve, ili kao audio-prigušnice) koji svaki ima po ukupno 9600 zavoja žice 0,11mm! :lol:
Mlad je, izgleda da još uvijek dobro vidi!
Ja više ne motam ništa sa žicama tanjim od 0,22mm, a već i te slabo vidim. :character-oldtimer:
davorin

PostPostao/la Edison » Uto svi 21, 2013 9:23 pm

Ipak je mahagonij mahagonij... ;)

Puno mi bolje izgledaju mahagonijske bocnice od tresnjinih. Pa je tresnja skinuta i montiran mahagonij. Bilo je malo brusenje i busenja, dvije ruke temeljne i dvije mat laka, i na kraju jedna ruka polu-mat laka. Susenje od 24 sata i fino brusenje izmedju svakog sloja.

SL-382.jpg

SL-384.jpg

David i golijat...

SL-390.jpg

Golijat malo bolje svira, sto je i za ocekivati, ali se malac ne da, a i simpaticnije izgleda...

Oba pretpojacala idu na TF. Nosim i Beyerdynamic DT880 600-ohmske slusalice. Lest nosi cijevno pretpojacalo i AKG-701. Nas dvojica vucemo tri poretpojacala i dvoje slusalice. Ako jos tko donese svoje pretpojacalo za slusalice moci cemo opet oformiti kutak za "telegrafiste" na TF... :D
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Edison

PostPostao/la fixxxer » Uto svi 21, 2013 10:56 pm

Edison napisao: ...moci cemo opet oformiti kutak za "telegrafiste" na TF... :D

Bese sjajan kutak lane, steta sto ovaj put necu moci da dodjem da pripomognem...
Btw, obezbedite produzni samo za taj kutak da ne bude opet akrobacija :lol: Mada, bilo je nezaboravno :mrgreen:
fixxxer

PostPostao/la joe dalton » Uto svi 21, 2013 11:11 pm

Edison napisao:Oba pretpojacala idu na TF. Nosim i Beyerdynamic DT880 600-ohmske slusalice. Lest nosi cijevno pretpojacalo i AKG-701. Nas dvojica vucemo tri poretpojacala i dvoje slusalice. Ako jos tko donese svoje pretpojacalo za slusalice moci cemo opet oformiti kutak za "telegrafiste" na TF... :D

Lest me navukao pa cu ja dofurat svoja 2kom.
Slusalice ne nosim, pa ko hoće slušati neka ponese svoje. Po mogućnosti barem 100ohmske.
joe dalton

PostPostao/la Edison » Uto svi 21, 2013 11:22 pm

joe dalton napisao:Lest me navukao pa cu ja dofurat svoja 2kom.
Slusalice ne nosim, pa ko hoće slušati neka ponese svoje. Po mogućnosti barem 100ohmske.

Za sad imamo 5 pretpojacala za slusalice i dvoje slusalice... :D

Trebat ce dosta strujnih kabela, produzna letva, neki CD-player samo za taj kutak...
Edison

PostPostao/la joe dalton » Uto svi 21, 2013 11:28 pm

Edison napisao:
joe dalton napisao:Lest me navukao pa cu ja dofurat svoja 2kom.

Za sad imamo 5 pretpojacala za slusalice i dvoje slusalice... :D

Trebat ce dosta strujnih kabela, produzna letva, neki CD-player samo za taj kutak...

Dofurat cu CD-player, DAC (ako ga skutijam) i DVD-player kao transport. I letvu vulgaris.
joe dalton

Prethodni

Vrati se na: Cijevna tehnika