POKLON POJAČALO

Re: POKLON POJAČALO

PostPostao/la ziki » Sub kol 27, 2022 8:55 am

Jako lijepo.
ziki

PostPostao/la dredder » Sub kol 27, 2022 1:37 pm

Što je dodana siva prednja alu fronta kao kutija s aliexpressa, crna je bila ljepša. Kao da se išlo na jačanje čvrstoće uređaja jer sada siva prednjica vezuje lijevu i desnu stranu i sredinu. Ali onda vidim da je ljepljena na prednjicu? Nema šarafa mozda su iznutra. Znači ljepilo naprijed i na gornjoj plohi, hm. Ne simpatiziram ljepila po pojačalima. Je li bar donji lesonit, pardon hdf negdje ušarafljen :)

Šta nisu profili c a ne L.
dredder

PostPostao/la tubeman » Sub kol 27, 2022 3:36 pm

Eh Dredder.....
Djeluješ kao onaj koji piše postove po Indexima, Telegramima i sl. a da prvo ne pročita ono što komentira :( :)

Pojam "Profil" ne označava isključivo "L" profil.
I "C" je profil a kakav sam koristio se vrlo jasno vidi već na PRVOJ slici :)
Sve je vrlo čvrsto a to što sam lijepio gornju ploču na ostatak ne znači da je sve to slabačko. Pojačalo nije previše lagano (više od 10 kg) a takvih i sličnih konstrukcija sam napravio na desetke i prilično dobro znam što mogu od njih očekivati i što se i kako može i smije zalijepiti ( i s čim) :) :)
Mogao sam samo s par šarafa prišarafiti gornju ploču na okvir ali nisam to napravio jer sam ovako dobio vrlo krutu "hermetičku" konstrukciju šasije.
Ako se bolje pogleda, postoji i više imbus vijaka s kojima je ploča povezana na okvir, onoliko koliko je postojalo rupa na ploči i već bi to bilo dovoljno za čvrstoću.

Prednja ploča NIJE zalijepljena.
Namjerno sad neću pojašnjavati jer malo logike i razmišljanja će vrlo brzo dovesti do toga kako je to napravljeno. Otprilke onako kako se to radilo još prije puno desetljeća na mnogim uređajima. Vrlo jednostavno.
Prednja ploča NIŠTA ne povezuje već služi kao "prednja ploča" koja pokriva ono što treba biti pokriveno (šasiju) i služi kao "maska", kako je bilo predloženo od vlasnika da bi se pojačalo uklopilo u "liniju" i prostor, a o ukusima se ne treba previše raspravljati.
Prednja ploča je od kvalitetnog eloksiranog aluminija debelog 4 mm i slika možda nije pravi odraz toga kako to u živo izgleda.
Isprva je postojala ideja da sve ostane crno ali onda bi izgledalo preobično i bilo bi pomalo "šaka u oko" kraj ostalih "svijetlih" uređaja . Prednja ploča je (vizualno) povezala i sakrila bočnice i donju ploču koji se tako ne vide.

A kako bi se inače donja ploča povezala nego sa šarafima (blue tac ili selotejp možda) :?: :twisted:

U zadnje dvije godina sam napravio nekoliko pojačala svakakvih mehaničkih konstrukcija i samo ovo sam izdvojio baš zbog ideje izrade kutije koja možda nekomu bude zanimljiva.
Takva kutija se može napraviti s minimumom alata na kuhinjskom stolu ili balkonu.
Tih profila ima svakakvih dimenzija. Ja sam nabavljao one od 45, 50 i 60mm a sigurno ima i drukčijih.
Ništa ne bacam. Sve mi treba.......
tubeman

PostPostao/la cappucino » Pon kol 29, 2022 8:37 am

Kolko se vidi prednju masku drže matice prekidača ( SM-83 ) ;)
cappucino

Prethodni

Vrati se na: Cijevna tehnika