NOVO U ZBIRCI

Re: NOVO U ZBIRCI

PostPostao/la dredder » Uto srp 30, 2024 6:00 pm

Čestitam. Plati pa se klati, vazda bilo. Meni trenutno preskupo.
dredder

PostPostao/la pinco » Uto srp 30, 2024 8:58 pm

Khadgar2007 napisao:Da li da stavim pod "pomagala" ili ovdje u gramofonske ploče. :mrgreen:

Dva komada mi stigla danas na adresu. Plaćeno onoliko koliko je plaćeno. :lol: Možda previše, ali već sam dovoljno čekao i rovao po buvljacima i sl. u potrazi za test pločama i ćorak tako da sam se odlučio na ovaj korak.

dvije ploče.jpg

Šta će ti ova anti skateing, kad to imaš na ortofon test ploči?
pinco

PostPostao/la dredder » Sri srp 31, 2024 8:15 pm

Možda ima još nešto na njoj.
dredder

PostPostao/la Khadgar2007 » Sri srp 31, 2024 9:44 pm

Nema još ništa na toj antiskating ploči. Naručivao sam nekakvo remenje za gramofone iz Thakkera pa rekoh da naručim i ortofon ploču jer vidim da je imaju na lageru,a on mi poslao ovu antiskating. Rekao je da će mi poslati ortofon i organizirati prijevoz nazad za antiskating pa sam mu rekao da ne treba prijevoz nazad i samo doplatio za antiskating.

Ima razlika između te dvije ploče što se tiče podešavanja antiskatinga. Ortofonka ima baš brazdu pa trebaš slušati tonove dok ova antiskating je ravna ploča pa samo trebaš narihtati antiskating da igla stoji na mjestu. Kako bi se reklo dva različita načina podešavanja iste stvari.
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la dredder » Čet kol 01, 2024 1:48 pm

Znači obje strane su prazne, koja glupost mogli su dodati neki test zapis barem na jednoj strani. Inače sam negdje čitao da bi ručka trebala laaagano se pomicati prema centru (spindle) ali baš lagano to je navodno bolje namješten antiskate nego da ne miče s mjesta.
dredder

PostPostao/la cappucino » Sri srp 02, 2025 6:23 pm

Dojče gramofon...
https://www.deutschegrammophon.com/en" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank
Ploča vrijedi svaki cent. Od pakiranja, dostave i kvalitete.
Kažu da su nove ploče "digitalne". Maaa.... Ja tvrdim da u ovom slučaju to nije.
A ovo na zadnjoj fotki ,limited edition...bo? Šta god im to značilo.
Ploča ima vrhunski snimak.
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
cappucino

PostPostao/la Khadgar2007 » Sri srp 02, 2025 7:13 pm

Ma nisu sve nove ploče neka kopija sa CDa i sl. Ima i dobrih mastera/remastera pa se od toga napravi ploča.
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la Edison » Sri srp 02, 2025 10:52 pm

cappucino napisao:A ovo na zadnjoj fotki ,limited edition...bo? Šta god im to značilo.

Znaci da je ta ploca izradjena u 3300 primjeraka, a tvoja je 2562.
Edison

PostPostao/la Ivor » Čet srp 03, 2025 7:59 am

cappucino napisao:Kažu da su nove ploče "digitalne".
Na početku uporabe digitalizacije kod snimanja zvuka, prije nego što se komercijalno raširio CD (negdje početkom 80. godina), materijali snimljeni digitalno korišteni su za gramofonske ploče. Takve ploče su tada označavane kao "digitalne". Kad se raširila pojava CD-a, ta je praksa prestala.
Imam problem za svako rješenje
Ivor

PostPostao/la Fantocci » Pet kol 01, 2025 8:30 am

Prije nekih mjesec dana ili malo više u Mariboru je bio Lent festival. Tamo je između ostalih svirala i meni nepoznata grupa "Rumba de bodas" iz Bologne ITA, koja mi je odmah pogodila strune.
Veoma energično, neki funk ili slično, ne znam kako bih to opisao. Jako atraktivna pjevačica sa fenomenalnim glasom i ekipa, koja stvarno publici nije dala da sabotira, nego je energija pljuštala u oba smjera. Najbolji koncert ove godine, a bilo ih je prilično (bolji i od Skunk Anansie na Šalati nedavno).
Na kraju sam kupio i ploću i cijela ekipa mi se potpisala. Ploća je isto tehnički veoma dobra (možda i zato jer nije štancana u milijon primjeraka iz neke umorne matrice....)
Slike su iz telefona i tehnički loše, ali barem nešto da se vidi.
rumba 1.jpg

rumba 2.jpg

Yenko.jpg

Watch on youtube.com

Watch on youtube.com

https://www.europavox.com/bands/rumba-de-bodas/
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Fantocci

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Ostalo