809 SE integrirac

ON topic

Re: Preliminarna razmišljanja o pojačalima

PostPostao/la davorin » Ned kol 11, 2013 10:01 pm

Kako mi je sad u ljetnom periodu prevruće za nastavak dugotrajnih probi i mjerenja (moram mjenjati veći broj izlaznih transformatora za potpune rezultate) na već zalemljenom protufaznom integrircu sa elektronkama 6080 u izlazu, odlučio sam za početak pripremiti početnu postavku za izradu eksperimentalnog integriranog pojačala sa dvije elektronke 809.
Ukoliko uhvatim vremena probat ću prije kraja ljeta sve i zalemiti, isprobati i izmjeriti (imam i drugih poslova osim hobija!).
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
davorin

PostPostao/la sonny » Ned kol 11, 2013 10:11 pm

Auuuuuuuuuuuuu....

Pamook, kutija :o

Jesi možda provjeravao Kendeile, u kakvom su stanju ?
Ja nisam premjerio apsolutno niti jedan od desetina skinutih...
Simple kind of man
sonny

PostPostao/la davorin » Ned kol 11, 2013 10:13 pm

sonny napisao:Auuuuuuuuuuuuu....

Pamook, kutija :o

Jesi možda provjeravao Kendeile, u kakvom su stanju ?
Ja nisam premjerio apsolutno niti jedan od desetina skinutih...

Provjerio sam samo ove sa slike, ostale naravno nisam! :mrgreen:
davorin

PostPostao/la sonny » Ned kol 11, 2013 10:15 pm

Ako su prošli testove u Davorin maniri, onda znam da su i više nego dobri za sve ostale projekte :D :clap:
Simple kind of man
sonny

PostPostao/la davorin » Ned kol 11, 2013 10:16 pm

Konačnu presudu im donosi gumeni čekić! :lol:
davorin

PostPostao/la pamook » Ned kol 11, 2013 10:56 pm

Drago mi je vidjet da ide novi projekt :greetings-clappingorange:

okvir sam ja osobno samo doradio i polakirao, drvo i utori su napravljeni od strane bratovog punca, tako da zasluge nisu "samo" moje... nazalost, moram reci da je to mozda medju zadnjim uradcima tog dobrog covjeka, rak ga je pojeo u roku par mjeseci :( ... trenutno nije u stanju skoro niti hodati, a kamoli ponovo stati za cirkular....

mozda jednog dana i bude nesto kompletno takvo mojih ruku djelo, ali za ovaj na slici, nek se zna :)

svakako pratim projekt, srecom Davorinu izgleda dojadilo kupanje u moru :lol:
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la elvis » Pon kol 12, 2013 10:10 am

@Davorin & 809

Moram priznati da me ovaj projekt koji je započeo Davorin baš raduje, a još više me raduje što ću ja biti jedan od prvih koji će taj amp i čuti. Nakon dosta projekata sa raznim lampadinicama koji su bili moda na forumu u zadnje vrijeme, ovo je zbilja jedna konkretna lampa koju treba znati potjerati. Ne sumnjam da će to čika Davorin da napravi konkretno. Prije cca 8 godina uz Davorinovu pomoć sam napravio dva mono bloka sa 809 u A2 klasi. Naravno da je to pojačalo već odavno rastavljeno kao i hrpa drugih koje sam sastavljao, no sjećanje je ostalo prilično svježe. Lampa je vizualno jedna od najljepših koju sam vidio, a zvukom me je uveseljavala jedno dvije godine, tj. taman do prelaska na Babuške na kojima sam i dan danas i ne pada mi na pamet da rastavim te monoblokove.

Blokovi sa 809 su radili korektno, no ništa spektakularno vanredno dobro. Može biti da je moja matematika "dovoljnosti" izlaznih transformatora sa kojim sam tada raspolagao bila kriva, te da ja zapravo nikada nisam čuo kako 809 zbilja može raditi. Zato me i veseli ovaj "comeback" ideje i općenito sve oko projekta koji je započeo Davorin. Potajno sam i sam pripremo jedno kućište, par 809tki, nekakva gvožđa i poklopce za iste.. neka bude spremno ako me 809 iznova osvoji svojim zvukom, ma brzo ja to složom.

U svakom slučaju 809 je solidno radila u kombinaciji sa Lowtherima EX2 u Fidelio horni, nešto malo manje dobro sa konvencionalnim zvučnicima, pa ako je iz ove generalne podjele uopće moguće nešto zaključiti, rekao bi da je sigurna "supruga" 809 pojačalu koje radi Davorin nešto na bazi single drive zvučnika ili line array-a. Kao će se nositi sa malo gladnijom ekipom zvučnika, to budemo vidjeti brzo, no ja tipujem na fulrangere tj. poštenije za reći na widerangere.... to će biti dobitna kombinacija (naravno za onoga tko to voli).
elvis

PostPostao/la davorin » Pon kol 12, 2013 1:00 pm

Par slika kompleta elektronki:
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
davorin

PostPostao/la davorin » Pon kol 12, 2013 1:48 pm

Probno složeno, radi ilistracije krajnjeg izgleda:
davorin

PostPostao/la elvis » Pon kol 12, 2013 1:56 pm

Tek sam sad vidio kako je zapravo kućište malo... huh ružno brate za popizditi, mislim da 809 zaslužuje puno više, al ako je testno.... ajde... može proći, no testne su bile i moje babuške pa su već 5 godina testne :) !
elvis

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Kompletni projekti