I evo dok cekam jos jednu ponudu za drajver (pricekam jos jedan dan)
poceo sam se pripremati za sklapanje kutije
ne znam koliko je pametna ideja napraviti sub koji ce ujedno biti i stolic u dnevnom boravku (drajver s donje strane) ali mi to djeluje kao zgodno rjesenje
bar curi necu morati objasnjavati sta jos jedna kutija radi u dnevnom boravku
pogotovo nakon sto sam izbacio jeftilen yamaha sub

(kao prica je, ako je sub u sredini prostorije, necu moci iskoristiti pojacanje samih zidova...+ hrpa drugih gluparija

)
sama elektronika nece biti unutar kutije, jer bi onda morao imati bar dvije zice do stolica, vec cu staviti samo prikljucak za zvucnike (s donej strane) i po potrebi ga utakati na pojacalo...
napravio sam simulacije za dva peerlessova drajvera XXLS12
jedan zahtjeva 75L uz Qtc od nekih 0.5
dok drugi u istom volumenu ima 0.8
ali ovaj koji ima 0.8 je duplo jeftiniji (osim ako mi ne dodje povolnija ponuda kroz jedan dan

)
plus, jednom i drugom sam planirao uzdizati donji dio preko DSP, ili kupovinom tiskanih za LT (linkwitz)
evo kako izgleda priprema za izvednu kutije...
doma sam imao viska MDF, navece dvije plohe su mi bile 850x600mm tako da sam ostatak descurina izrezao na visinu od 19cm da bi dobio oko 75L netto...
mislim da ce ovo biti dovoljno kruto...iako nece imati poprecne koje idu po cijeloj duzini, sirini....drajver dolazi po sredini

ovako izgleda simulacija za P830845 / 75L Qtc 0.8 - jeftiniji drajver

a ovako za P835017 (ako se ne varam za oznaku) 65L Qtc 0.6 ali padne na oko 0.5 za 75L i F3 oko 30-35Hz (na ovaj drajver bi radije isao, ali ipak je razlika u cijeni...a zelim se zadrzati ispod 2000kn za izradu...

drajvere sam upisivao rucno..pa se ne poklapaju nazivi...