da li je moguće napraviti male zvučnike za 300kn?

Re: da li je moguće napraviti male zvučnike za 300kn?

PostPostao/la Master of disaster » Pet ožu 18, 2016 9:54 am

Tako mali driveri su po meni za slušalice a ne za zvučnike i ispod časti mi je da ih komentiram. A da ne spominjem da si propustio nekom kamerom (po mogučnosti nekvalitetnom) napraviti jedan audiofilski jubito uradak pa da vidimo harmoničku strukturu zvuka...

:lol:
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la flega » Pet ožu 18, 2016 9:57 am

davorin napisao:Reinstalacija 10-ke na računalu (sa kojom nitko nema iskustva!) mi već ~10-ak dana zagorčava život

Pošto istu instaliram i podešavam na dnevnoj bazi, mislim da imam iskustva pa ako što treba - pitaj
flega

PostPostao/la flega » Pet ožu 18, 2016 10:31 am

eto, drago mi je što su se javili skoro svi aktivni članovi foruma. Odmah mi je lakše kad vidim da forum nije mrtav :o
BTW, postoji još jedan diy audio forum hr. Gotovo je nemoguće da postoje dva takova foruma u HR, zašto se ne povežete s tim drugim forumom u jedan?
flega

PostPostao/la Schultz » Pet ožu 18, 2016 10:47 am

Moguće je, moguće....

Nebi čovjek vjerovao...

Ali tamo rade sa pijeskom...

:lol: :lol: :lol:
Malvazijski tigar
Schultz

PostPostao/la davorin » Pet ožu 18, 2016 11:09 am

flega napisao:
davorin napisao:Reinstalacija 10-ke na računalu (sa kojom nitko nema iskustva!) mi već ~10-ak dana zagorčava život

Pošto istu instaliram i podešavam na dnevnoj bazi, mislim da imam iskustva pa ako što treba - pitaj

Napravio sam uspješno kompletnu instalaciju legalno kupljene 10-ke na drugom, novom računalu, ali ovdje se radi o instaliranoj 10-ki od strane MICROSOFT-a (besplatna ponuda na koju sam dobrovoljno pristao, iako mi je 7-ica radila stabilno i dobro?!) preko 7-ice (također legalne) na prijenosniku.
davorin

PostPostao/la flega » Pet ožu 18, 2016 11:19 am

davorin napisao:
flega napisao:

Napravio sam uspješno kompletnu instalaciju legalno kupljene 10-ke na drugom, novom računalu, ali ovdje se radi o instaliranoj 10-ki od strane MICROSOFT-a (besplatna ponuda na koju sam dobrovoljno pristao, iako mi je 7-ica radila stabilno i dobro?!) preko 7-ice (također legalne) na prijenosniku.

iako iz ovog ne vidim koji problem imaš, pretpostavljam da ti na tom prijenosniku koji je imao 7micu ne radi sve glatko kao na prvom računalu kojeg spominješ?
Taj upgrade izgleda prolazi bez problema samo kad je 7mica friško instalirana i odmah se radi upgrade. Kažem izgleda jer sam vidio par računala koja ne rade nikako nakon upgradea ali vidio sam i par koji rade ok :shock:
flega

PostPostao/la flega » Sri pro 07, 2016 11:58 pm

Update: opet sam se bacio na izradu Vifantastich kutija jer sam došao u posjed kutija opisanih u ovoj temi. Odlučio sam ih prepraviti da budu što je moguće lakše da se mogu okačiti o zid i da ovaj put zvuče kako spada. Mislim da sam uspio, sada su teške 3kg svaka i imaju fini zvuk. U nastavku slijedi opis radova, možda nekom nekad zatreba :lol:

Prvo sam rastavio stare kutije, skinuo prvo gornju plohu pa naljepio novu od lesonita 4mm. Prethodno sam urezao rupu za driver i polijepio drvene kvadratiće u koje sam nabacio navoj.
SlikaSlika
Slika Slika

Koristio sam PU ljepilo za drvo, s njim sam lijepio sve, potrošio sam 60ml za oba zvučnika. Kad sam zalijepio prednju stranicu onda sam skinuo staru zadnju i polijepio spojnice.
Slika Svaka faza ljepljenja traje cca.15, to je dovoljno da se ljepilo stvrdne i da se dalje može raditi. Ubacio ispunu iz jastuka, na zadnju stranicu zalijepio kvadratiće sa navojem na koje će ići nosač za zid.
Slika
Postavio terminale za spajanje na bočnu stranicu. Zalijepio zadnju stranicu i spojio na pojačalo (samo jedan zvučnik). Zvuk je bio prilično jadan, kao i u prethodnim pokušajima. Onda sam izvadio komad akustične spužve koji sam stavio iza drivera i isprobao. Sada je zvuk bio puno bolji sa glasnijim basom ali i sa jakim midlovima, pogotovo kod glasa na radiju. Ostavio sam to tako da svira jedan dan a danas sam napravio i drugi zvučnik. Sve je isto samo sam iza drivera ubacio komad spužve za pranje posuđa, tkzv. trulex. Prerezao sam ga popola i samo stavio na zadnju stranicu kroz rupu i dodao malo vate iz jastuka u rupu oko drivera. Na kutiju sam s prednje i zadnje strane zalijepio 5mm podlogu laminata.
SlikaSlika
Okačio na zid i sad je zvuk prilično dobar, bas je lijepo čujan a midlovi su normalni. Sutra uređujem i prvi kao i drugi i spajam oba i vjerujem da će to biti vrlo dobro.
A za one koji žele znati više: pošto će ići kod klinaca u sobu ideja je da nekako ovako izgledaju:
Slika
To liči na svinju iz omiljene im igre majnkraft a sve bi bilo napravljeno od zidne tapete, stiropora, mrežice za zvučnike tako da se može skinuti i staviti nešto drugo po želji generacije koja raste.
flega

PostPostao/la pamook » Čet pro 08, 2016 12:53 pm

:clap: minecraft :D

bolje da mojima ne pokazem sliku :lol:
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la Master of disaster » Čet pro 08, 2016 1:19 pm

pamook napisao::clap: minecraft :D

bolje da mojima ne pokazem sliku :lol:

:lol: :lol:
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la dredder » Čet pro 08, 2016 10:58 pm

Bravo flega, sad je to i vizualno prihvatljivo sviđa mi se boja, ali kad se zbroji trošak drivera, kutija, konektora, potrošnog materijala, vune spužvi i vremena i to još uz pomoć stručnjaka izgubio sam volju da uradim sebi nešto za male pare jer kako shvaćam rezultat je ok ali ništa više od toga. Od drivera koji sami koštaju 300kn očekivao sam više, možda nekome to nije skupo ali kako onda sviraju oni od 50kn u elmatisa tek.
dredder

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Zvučnici