Zmajz napisao:Dakle, mogli bismo danas napraviti jedan među zaključak. Danas su se uigravali poprilično, od ranog jutra i očito je da im treba usviravanja, i to podosta. Kao prvo se nameće, bez ekvalizacije ili dodatnog basa treba ih slušati nešto glasnije što upućuje da slabašno pojačalo neće igrati (nekakvo pojačalce za slušalice i slične stvari...). Ja ih testiram na T-ampu i to smatram nekim optimumom za slabašna pojačala. Za cjevaše bi bilo dovoljno nekih 4-5W, ali tranzistorci ispod 9-10W neće biti dostatni.
Zmajz napisao:Drajveri su inače vrlo lijepog zvuka, vrlo čisti i brzi. Vokali nemaju zamjerku, niti visoki spektar, i bas područje je vrlo precizno i oštro. Naročito kod bubnjeva se to čuje, tako oštar doboš i tam-tam (ili tom-tom, kako li se već zovu oni sa strane) se rijetko čuje. Bas bubanj već traži ekvalizaciju ali ostaje vrlo čist, nema muljavosti ili što je još gore, neraspoznatljivosti udaraljki. Gitare općenito su odlične. Vrlo obećavajući zvučnik.
Zmajz napisao:A sad ono lošije, iako sad više ne mislim da je to neka velika mana u uvjetima u kojima ih testiram, a to je volumen basa. Zvučnici zasigurno reproduciraju taj bas ali u nedovoljnoj količini, trebaju malu pomoć. Poigrao sam se s ton kontrolama (Foobar ima ekvalizer, relativno dobar) i podesio kako prikazuje slika:
Vidi se gdje sam ga korigirao, i to je bilo sasvim dovoljno. Ništa im više ne treba, eventualno se malo poigrati još u srednjem dijelu prema ukusu. Visoke ne treba dirati. Po meni uz ovakvo podešavanje nije potreban dodatni bas, ali...
"Ali" se sastoji u tome da ću sutra dovući jedan sub (Cambridge Audio) i isprobati kombinaciju da čujem efekt.
Stoga, Flega, ako nisi protivan ja bih drajvere zadržao do kraja tjedna (nedjelje) radi još isprobavanja, a onda kako odlučiš - da ti vratim drajvere ili sve.
Zmajz napisao:malo sam tražio po netu odgovarajuće basove za njih (cjenovni razred do 100kn max) ali sve što se nudi je za nešto veće litraže pa ne bi baš fino leglo na zid, ali i to ću još istražiti.
Moj trenutni stav je ostaviti ovako kako je ako se ima mogućnost korigirati područje oko 70 Hz.
Naravno da postoji mogućnost ubaciti LRC filter u kutiju, ali to zna ponekad ubiti zvučnik, pa ja apriori sam skeptičan u tom smjeru.
Zmajz napisao:trebaju malu pomoć. Poigrao sam se s ton kontrolama (Foobar ima ekvalizer, relativno dobar) i podesio kako prikazuje slika:
Zmajz napisao:U Foobaru u izborniku View imaš izbor Equalizer. Otvori ti prozorić sa gumbićima, dole lijevo čekiraš Enable equalizer i podešavaš kako ti paše. Možeš si sam složiti više kombinacija i svaku sejvaš (save preset) pa ih kasnije biraš prema želji. Nema veze što je izvor (radio, CD, HD, stik...)
Nema registriranih korisnika pregledava forum i 3 gostiju