kako odabrati driver - kako odabrati tip kutije

Re: kako odabrati driver - kako odabrati tip kutije

PostPostao/la audio kutak » Sri vel 26, 2014 1:33 am

tom_hifi napisao: Al eto, kompliciraš si život bezveze.

pa, i ti si mogao kupiti gotove zvučnike i ne komplicirati si život bezveze.... jel? ;) kuiš?
We Are DIY-erz...
audio kutak

PostPostao/la beboni » Sri vel 26, 2014 2:59 am

-pa i ja sam kupio nove polovne pa sam ih rastavio na proste faktore i sad ih tvikam.jednom kad se uhvatiš toga,nema povratka :crying-blue:

-dt254 imao i slušao par godina i za tu lovu koju se prodaje vrijedi svake lipe,u dodatnu modifikaciju bi bio još bolji(spuštanje Fs-a bušenjem magneta i stavljanjem komore).

-edison je davno imao sph176 sa dt107 driverom u BR kutiji pa njemu pošaljite upit....možda još uvijek ima te kutije pa i drivere pa ih audio ćoškić možda i dobije povoljno.

-mislim da taj midbas driver puno više može pokazati u toj TL kutiji nego u BR.

-ne vidim razloga zašto komplicirati stvari kad ima puno iskusnijih ljudi na tom području koji su uložili puno truda i znanja u te diy projekte.
Tko rano poludi,život mu prođe u veselju.
beboni

PostPostao/la Khadgar2007 » Sri vel 26, 2014 6:57 am

Beboni, kako bi se takve kutije snašle sa smještanjem recimo maksimalno 20-30cm od stražnjeg zida s obzirom da je otvor sa stražnje strane?
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la tom_hifi » Sri vel 26, 2014 8:40 am

audio kutak napisao:
tom_hifi napisao: Al eto, kompliciraš si život bezveze.

pa, i ti si mogao kupiti gotove zvučnike i ne komplicirati si život bezveze.... jel? ;) kuiš?

Jesam ti igdje napisao da kupiš gotove zvučnike? Rekao sam da ima provjerenih gotovih projekata. Osobno proučavam TL već par godina i još uvijek nisam zadovoljan (malo sad i sitničarim, al jebiga :D ). Da imam novaca, kažem ti, odmah bih išao kupiti zvučnike. Jedino ako se i tebi zeza i prtlja par godina sa jednim te istima zvučnicima. Ono, kako se kaže, u DIY duhu. Jer, iz prve, druge, nećeš baš pogoditi, bez obzira koliko si oprezan.

Ti odmah u startu ne znaš što bi i kako bi, a kamoli još kad dođe do projektiranja kutije, skretnice? Preporuka, napravi provjereni projekat. Uzmi te Monacor drivere i ja ti nacrtam kutiju za TL.
tom_hifi

PostPostao/la beboni » Sri vel 26, 2014 4:21 pm

et,nije moje ali je ok cijena i ne bi morao čekati iz tanda ili čipoteke 3 tjedna

http://www.njuskalo.hr/zvucnici/zvucnic ... as-9138004" target="_blank" target="_blank

da imam gdje držati kupio bi si ovo:

http://www.njuskalo.hr/zvucnici/t-a-cri ... s-10754816" target="_blank
Tko rano poludi,život mu prođe u veselju.
beboni

Prethodni

Vrati se na: Zvučnici