S obzirom da voliš basove, onda preskoči par audiofilskih amaterskih stepenica i napravi 4 kom istih DSP aktivnih subwoofera za multisub ili double bass array postavu u sobi.[/quote]
Dali je to najbolje rješenje za ozvučit prostoriju i da se dobije puni spektar zvuka barem do 30hz, ispod toga mi nije ni bitno?
Ta ideja, od kad sam čuo za nju, me odbija od izgradnje baš velikih stereo zvučnika, jer postoji ozbiljna škola zvuka koja tvrdi da je baš ovo što ti predlažeš rješenje, za bas frekvencije u sobi.
Jesi li to već napravio?
Ja razmišljam o dva subvufera, negdje ih po sobi rasporediti, isključivo samogradnja.
Velika je investicija i posao, da bih išao na pamet, jer nemam stručne podrške.
Problem su u mome slučaju i bas drajveri, jer ovi moji zvučnici su visokoosjetljivi 95db, trebalo bi takve i basove naći, i to možda i 18 inča BMS, ali jedan košta više nego par sonida.
Nije problem cijena, nego treba osmislit pravi projekt, a da kutije ne budu prevelike.
I na kraju svega nikad mi nije bilo najjasnije kako to sve povezati da radi, a da se ne moraju kupovati dodatne komponente.
Sonido također pravi i bas jedinice, može i po želji, njih bi uzeo u obzir, poslje svega ovoga.
A što se tiče moje naravi, i vaših kritika. Moje mišljenje je da se zbog stanja koje preovladava, pogotovo kod nas, najbolje u startu sa nekim "pametnjakovićima i stručnjacima" odmah posvađat, nego ih poslušat.
Inače do sada ja sam kupovao gotove zvučnike, koje su pravili slavni stručnjaci.
Bili su skupi i za smeće. Trebam li i dalje poštovat promašene vizije?