Širokopojasni zvučnici 12 inča

Re: Širokopojasni zvučnici 12 inča

PostPostao/la Bepone » Čet pro 26, 2024 10:46 am

vifafon, nisi prvi koji je napravio sonidu zvucnike.. iman ih i ja doma.. a i rasireni su po svijetu.. ne postoji idealan zvucnik, a pogotovo fullrange.. sad se da zakljucit od teksta kako si ti odusevljen sa bassom i velikim zvukom koji proizvodi ova kutija sa ovim driverom, definitivno da, vela kutija veli driver, da :P
Bepone

PostPostao/la vifaton » Čet pro 26, 2024 11:02 am

Sve ove probleme koje si nabrojao, koji jesu postojeći, imaju i višesmjerni zvučnici, samo višestruko veće, ulaziti u višesmjerne izgradnje, to je nikad završen posao, koliko samo treba pokušaja izgradnje kutije, a o skretnici da ne govorim, gdje ćeš uvjek pogriješiti.
Ovi zvučnici su teški preko 70 kg. takve kutije se ne prave često u amaterskoj izvedbi, pogotovo na način kako sam ih ja radio sa dodatnim ojačanjima i obljepljivanjem kutije, treba to okretat bezboj puta, odrazi se i na zdravlje.
Možda nije jasno kakvi su ovo zvučnici!
I pored svih ovih kompromisa, koji postoje, mnogi bi se zapitali zašto ovo u stvarnosti zvuči ovako dobro. Bitno je kako će u stvarnosti biti a ne u teoriji.
Do prije mjesec dana imao sam Wharfedale elysian 4, njihove najbolje zvučnike u ponudi.
Za mene nevjerojatno, koliko je ovo bolje, i jeftinije.
I ne samo to, poslušao sam skoro sve što se nudi u Hr. I po meni ništa što košta manje od 30000 ne zvuči bolje od ovoga.
vifaton

PostPostao/la Bepone » Čet pro 26, 2024 5:05 pm

mislis rec visestazni imaju manje problema, da imaju.
a i skretnica se lako napravi ako znas ca treba delat.
zvuk ti je na kraju subjektivna stvar, zato i postoji milijarda brandova i drivera..a i cijena , svejedno je da li kosta 3 ili 300.000 eur, slicna je kvaliteta, samo je napucana cijena tako da cijena nista ne znaci, mozda za impresioniranje kakvog mladjeg clana.
Bepone

PostPostao/la vifaton » Čet pro 26, 2024 5:49 pm

Ja mislim ono što sam i napisao!
Nepotrebno širiš raspravu, ali to i jeste problem svih foruma, gdje se od navodnih skromnih i samozatajnih pametnjakovića koji se razumiju u zvučnike... Ne može nigdje na cijelom svijetu ni u jednoj temi izvući jedan dobar konkretan projekt, jer se svagdje mješa nekakav privatni interes.
Odakle to da je višesmjerno rješenje jednostavnije i ima manje problema?
Ja bi išao s takvim projektom, da je jednostavno i da ga može svako odraditi propisno.
Ova tema nije namjenjena ljudima koji "znaju" napraviti vrhunske proračune itd.
Nego upravo onima koji ne znaju a traže rješenje da svojim rukama naprave svoje zvučnike, i to za djelić cijene nekih "vrhunskih brendiranih" zvučnika.
Od nekih koji ovdje pišu sam ignoriran u ovim mojim drugim temama, gdje sam kao naivčina se nadao pomoći od onih koji znaju, ali nema veze nisam zlopamtilo.
Sonido mi je badava poklonio svoje znanje, običnom, usamljenome, zalutalom, starom audiofilu, i vrijedno je spomena negdje to objaviti.
Pomogao je meni, ja želim drugima.
vifaton

PostPostao/la Cindra » Čet pro 26, 2024 7:46 pm

Super si to složio i dobri su zvučnici, ali nepotrebno ulaziš u crveno. Što se tiče pomoći neiskusnima, najtoplije bih preporučio da se striktno drže nacrta i projekta, svako odstupanje od dimenzija bilo položaja drivera, udaljenosti drivera od refleksa, unutarnjeg presjeka kutije i td. mijenja odziv kutije te je zapravo nagađanje. Super ako ti se sviđa rezultat, ali zvati to ultimativnim je malo too much
Cindra

PostPostao/la drazenK » Pet pro 27, 2024 1:33 am

sonido drajver izgleda ozbiljno i pedantno si složio kutiju. bilo bi super kada bi bio neki fest, baš bi volio čuti taj zvučnik.
ja 99% vremena slušam male fostexe od 10 cm, i iako im fali basa i visokih, ja ih i dalje volim jer su mi ugodni uhu.
drazenK

PostPostao/la vifaton » Pet pro 27, 2024 10:03 am

Što se tiče festivala i prezentacija, to je mrtva stvar u ovoj državi. Profiteri su se za to pobrinuli.
Koliko je meni poznato nema toga ni u svijetu, u americi ima poznati festival samograditelja zvučnika.
Nekada smo imali i klubove, često su bile i prezentacije.
Sada se događa da se prezentiraju sistemi preko 100000 eura. Meni kao i mnogima to nije interesantno.
I nikad više neću kupiti tuđi zvučnik.
Čuo sam da je skan spikov mali širokopojasni zvučnik od 10cm čudo neviđeno. Nije ni skup, to bi trebalo isprobat.
vifaton

PostPostao/la Bepone » Sub pro 28, 2024 7:27 pm

vifaton napisao:Nepotrebno širiš raspravu,.

a zasto ti vifafone uopce pokusavas neku raspravu ako ti ne ide?
zvucnik ti je kompetentan do 30.000 Eur. Znaci ako neko napravi i zvuci mu za 30.001 njegov je bolji to si mislio rec? :lol:

vifaton napisao:Odakle to da je višesmjerno rješenje jednostavnije i ima manje problema?

ti si se rodio jucer? ili nemas nikakve veze sa teorijom zvucnika, ni najmanje?
Bepone

PostPostao/la pinco » Sub pro 28, 2024 8:09 pm

Super su ispali zvučnici, virujen da lipo i sviraju, :clap:
Ne triba širit negativne vibracije, vjerovatno najmlađi diy-er ode ima jedno 45 god, i cca 100 kila žive vage, osim Khada, naravno. Teško da će neko upast pod loš uticaj društva sa foruma i navuč se na loš projekt, sve šta smo do sada napravili je bilo "loše", i krečemo iz početka :lol:. Svak je u nekoj fazi otkrivanja dobroga zvuka, nismo sinkronizirani.
Kolega če zaključit, ode su svi ludi i zapalit sa foruma :lol: :lol: :lol:
pinco

PostPostao/la SasaKC83 » Ned pro 29, 2024 10:13 pm

vifaton napisao:Ja patim od dinamičkog udara i basa, to jest nikad mi nije dovoljno velik i težak zvuk, tako da su moje težnje usmjerene velikim jedinicama i basovima, što bi bilo poželjno dograditi ovakvim zvučnicima.
Kao na primjer dva odvojena subvufera. Samo za tako nešto treba imati prostoriju.
I to je veliki posao i ulaganje koje daleko premašuje ovu moju samogradnju.
Činjenica da ova igra nikad ne prestaje, tako i ja ne tvrdim da neću uskoro, opet gradit nešto novo. Jer to volim radit.

Jako lijepo, sviđaju mi se kutije. :clap: Sad se na njima nauči mjeriti, simulirati i graditi dalje. Super je da si prestao plakati za "Scan Speak zvučnicima koji izgledaju kao Avalon". I vrištati kad bi netko napisao nešto što ti se ne sviđa. To nije bilo za čitati... :lol:

S obzirom da voliš basove, onda preskoči par audiofilskih amaterskih stepenica i napravi 4 kom istih DSP aktivnih subwoofera za multisub ili double bass array postavu u sobi.
SasaKC83

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Zvučnici