SBA 16 MTM by Saša

Re: SBA 16 MTM by Saša

PostPostao/la SasaKC83 » Ned lis 25, 2020 11:01 pm

...samo sam želio dočarati bezvremenski dizajn audio pećine... :lol:

...zvuk je tu popratna kulisa... :lol:
SasaKC83

PostPostao/la yoke » Ned lis 25, 2020 11:11 pm

Da, definitovno bolja neg moj dnevni s golim betonskom zidovima :lol:
Watch on youtube.com
yoke

PostPostao/la ziki » Pon lis 26, 2020 12:19 am

Koja stvar svira?
ziki

PostPostao/la Master of disaster » Pon lis 26, 2020 7:47 am

yoke napisao:Ovo s objavom videa je dvostruki mac :lol:

Meni ovako na mobitelu i sluhama zvuci malo priguseno :lol:

To se kaže; Fali basa!

:D
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la SasaKC83 » Pon lis 26, 2020 8:12 am

ziki napisao:Koja stvar svira?

Pink Floyd - Division Bell - Lost for Words

Ovaj intro, koraci što se čuju i kad netko tresne vratima...zadnji put sam čuo tako jasno, čisto i prisutno na nečemu što se zvalo Dali Euphonia i koštalo je ko auto...također zvona i muhe na sljedećoj pjesmi High Hopes. Bass podloga je fuckin wall of energy koji oće prozore izbit... :o

Poslušajte pa mi recite kak to zvuči kod vas?

Bajza ima na tone, ubile ga malo dekice, ali na najdubljim frekvencijama ne možeš protiv akustike..... snimljeno mobitelom se čuje samo tk - tk - tk ... :lol:

Zanimljivo je da u goloj sobi postane iritantno na 9 h na potenciometru, a kad je dampiram ide slušanje i do 11 h bez beda....a to je već poprilično glasno...
Zadnja izmjena: SasaKC83; Pon lis 26, 2020 8:14 am; ukupno mijenjano 1 put/a.
SasaKC83

PostPostao/la SasaKC83 » Pon lis 26, 2020 8:13 am

yoke napisao:Da, definitovno bolja neg moj dnevni s golim betonskom zidovima :lol:

A ti si stavio neke fensi audiofilske gitarice, mora zvučat dobro.... :lol: :violin:
SasaKC83

PostPostao/la yoke » Pon lis 26, 2020 8:25 am

Ma to me trazio neki lik preko jubita da snimim i okacim...jer sam pribe tog nakeljio nesto od billie elish

Al ima i ovo....da MoD ne kaze da fali basa...

Watch on youtube.com

Ali generalno ne moze mobitel to uhvatiti kako treba...
Ili ipak moze jer od colibri labsa snimke zvuce skoro pa odlicno a tip kaze da je snimao s S8 :lol:
yoke

PostPostao/la SasaKC83 » Pon lis 26, 2020 8:37 am

yoke napisao:Ma to me trazio neki lik preko jubita da snimim i okacim...jer sam pribe tog nakeljio nesto od billie elish

Al ima i ovo....da MoD ne kaze da fali basa...

Ali generalno ne moze mobitel to uhvatiti kako treba...
Ili ipak moze jer od colibri labsa snimke zvuce skoro pa odlicno a tip kaze da je snimao s S8 :lol:

I tebi je bajz tk-tk-tk...tup-tup-tup :lol: :violin: :whistle:
SasaKC83

PostPostao/la yoke » Pon lis 26, 2020 9:42 am

SasaKC83 napisao:
I tebi je bajz tk-tk-tk...tup-tup-tup :lol: :violin: :whistle:

a to je tako kad ti ide do 20Hz :lol:
yoke

PostPostao/la SasaKC83 » Ned stu 15, 2020 10:11 pm

E usvirali smo se. I zvučnici i ja na njih....

...još jedan vikend u jazbini, ponovno se uvjerio u blagodati akustičnog tretmana. Probao sam golu sobu i tretiranu, nema tu više natrag. Znao sam da bez akustike nema ništa, ali baš toliko da je razlika... :o 30 cm madrac od 4 metra kvadratna iza glave na zidu, deka na prozore i radijator i popluni na mjestima bočnih refleksija rade čuda. Probajte doma dok uspijete WAF i ekipu poslati na izlet. Ko da slušaš drugi zvučnik....Nema možda ili čini mi se ili trebaju drugi kabeli ili bla bla bljuč truč ovo ono... Čak razmišljam o nekoj amaterskoj varijanti bočnih difuzera/apsorbera koji bi bili ko neki visoki, a plitki ormarići, da imaju neke akustične osobine, a da se daju unutra pospremiti CDovi, knjige i svašta nešta...jer-ovi-bočni-čuda-rade...

Basa ima malo previše, zvučnici bi bili idealni u 20 - 25 kvadrata... čuje se da mogu onak grandiozno, ali soba ne dopušta da se razvije val koji čujete kod velikih zvučnika u većem prostoru ili pak na koncertu...to je pogodno za tiše noćne seanse, na nižoj glasnoći ničeg ne fali i ostane bajz podloga koje nema kod bookshelfa na tišem slušanju...Našao sam dobru poziciju, sjedim u dolu stojnog vala pa je većinom super, a i dobro se čuje kick, onak koncertno i čisto i fino lupa u želudac kad zatreba... :clap:

Dampiranje sobe ubilo je deranje na srednjima i visokima, ko da pređeš s visokotonca od 5 eura na onaj od 250, takva je razlika. Može se slušati na sat i pol više na potenciometru, toliko je ugodnije i rezolutnije...odjeci u glazbi oko osnovnih tonova isplivaju i sve bude klasu dvije jasnije...

Satori je već i ovako u nearfieldu puno bolji od dosadašnjih zvučnika...upalio sam Dynaudio na 20 minuta nakon 2 mjeseca i iako je to dobar zvučnik ne da mi ga se slušat. U direktnoj usporedbi Dyn je mutan, nema tolko jasne stereo efekte i visoki mu je ponekad zrnat i sljepljen, a i malo preglasan, ugođen onako atraktivno...To je ovaj OVDJE, slažem se sa svim što piše u recenziji i stvarno je dobar zvučnik ali....

Prije sam imao ovog OVDJE, i također se slažem sa svime napisanim u recenziji. Proaca sam prodao jer je uz sve dobre osobine imao i jednu manu, a to je puhanje kroz bas refleks na nekim frevencijama di bi instrument ili glas potpuno promijenili boju zvuka i to se čulo baš iritantno. Ipak imao je onu ludu pin point stereo sliku po kojoj su Proaci poznati i sredina i visoki su mu bili stvarno za pet....Isprobao sam ga u valjda 5 stanova jer je bio sa mnom oko 5 godina i uvijek je posvuda imao iste karakteristike, samo bi taj bajz iritirao redovito...zato je otišao u druge ruke...

Satori je bolji od oba zvučnika i mislim da ni nisam još čuo što sve može. Mislim da nije Troelsu ispalo slučajno jer ipak se zvučnici ne otkrivaju na skoro 80 % glazbe, dok je kod ovih jeftniijih to bilo na puno manje...direktno iz njih se zvukovi čuju tek kod mixeva koji su napravljeni namjerno kao lijevo-desno i sredina i to kad je produkcija suha (stari jazz iz 50ih 60ih, neki dijelovi rock antologije i tako...) Čim ima bar neke produkcije, odjeka ili nešto već je veće od zvučnika odmah onak lijepo visi u zraku. Čak i s youtubea se čuje dubina zvučne slike, sad znam da mi stari Pioneer SACD zvuči mehanički i sterilno, prije se to nije primjećivalo. Ove audiofilske babe narikače Patriša Dajana i Kasandra su sparkirane u sobi sa svojim ustima veličine ZETovog autobusa. Jedino što je to dosadno za slušat da krepaš...ali lijepo ih je vidjeti u sobi, haha. Kome je do toga mogao bi ih i popipati... :lol: I drže se na pristojnoj udaljenosti, ne unose ti se u facu ako poglasniš...još jedna dobra karakteristika koju mali/jeftiniji koji su bili u jazbini nisu imali. Preslušao sam hrpu audiofilskih samplera s youtubea, baš magično te neke stvari zvuče iako su veće od života i ne postoje kod normalne glazbe.....Lako se čuju, a i vide stereo efekti, onak često imaju točno jasnu i oštru definiciju u prostoru što se obično čuje tek kod jako kvalitetnih i skupljih zvučnika....

Iako ovaj zvučnik prema Troelsu ima pad prema visokim frekvencijama ni u jednom trenu nisam čuo neku zatvorenost ili nešto, čak i u sobi s puno basa gdje bi to trebalo biti još gore. Visoki jednostavno ima toliko rezolucije da ti je odma sve jasno...

Uglavnom, jako sam sretan, znam da mi treba bolja elektronika i digitalni izvor zvuka. Preporuke za SB Acoustics. Ne mora se nekome sviđati Troels ili ovaj zvučnik, ali driveri su vjerojatno apsolutni, pogotovo za cijenu...

:violin:

Još uvijek djevičanski bijeli, ali neće zadugo... :mrgreen: :lol:

MTMpic.jpg

SBA16 white1.jpg

SBA16 white2.jpg

SBA16 white3.jpg
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
SasaKC83

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Zvučnici