U pravu si kad kažeš to za bas!
Ali subvufer nije plin, to je ružna (i to enormno) kutijetina koju moraš držat u svom prostoru samo zbog slušanja muzike.
Ta kutijetina je ćudljiva, zna škripat, a oće se i pomaknut itd..
tom_hifi napisao:Previše čitaš, a puno filozofiraš. Bez ljutnje, ali tako mi djeluješ.
Ovdje možeš dobiti to što sam ti dao, npr par linkova, ali bez akcije nema reakcije. Samo ćeš puno pisati, a ništa napraviti. Želiš nešto ultimativno, pa kupit REL onda, oni zaista odlične subwoofere imaju. U DIY-u nećeš nešto puno bolje napravit.
I 12" za 30 kvadrata sobu? Bit će i previše bassa, no sretno.
Cindra napisao:Opet ista rasprava...tražiš ultimativni detaljan nacrt. Od zvučnika je već prošlo neko vrijeme, jesi li možda posvetio koji sat na Hornresp ili sličnom programu koji se ponajviše koristi baš za subove.
Izaberi driver, Diyaudio sajt ima mnogo savjeta, i izračunaj kutiju. Može biti kompresija, reflex ili horna. Koliko nisko želiš da ide po tome bu kutija velika. Bez matematike ili programa za izračun je najbolje napraviti već isprobano, znači čitati forume i portale i ako zapneš s nečim tražiš pomoć. Za sve ostalo kupnja kita ili dućan/oglasnik. Moj prvi korak bi bio posudba jednog ili dva suba da vidim kako se uopće ponašaju u prostoru
Cindra napisao:Tema je započeta sa pitanjem a ne predstavljanjem projekta pa sam, možda pogrešno, zaključio da osim želje i stolarske vještine krećeš od nule pa su i savjeti bili takvi. Prije piljenja se treba malo upoznati s matematikom izračuna ili se koristiti s provjerenim projektima koji su ustupili oni koji znaju više. Niš onda, sretno s projektom
Nema registriranih korisnika pregledava forum i 2 gostiju