Edison napisao:Dobar je bor, i samo nek raste... ako nema drugog raslinja. Korijenjem i iglicama cuva da se ne ispere i ono malo zemlje na kamenitoj povrsini. Ljeti povecava opasnost od pozara, ali ljudi bi trebali raditi prosjeke i protupozarne puteve, malo se brinuti o raslinju. Kad ne bi bilo raslinja po otocima i uz more, otoci bi ubrzo postali gol i ostar kamen koji viri iz mora... mjeseceva povrsina...
Ako ljudi ne zele saditi masline, smokve, rogac, lozu... pa i primorski hrast, onda nek rastu borovi. Bolje i oni, nego da je golo.
Sam sam posadio bar tisucu borova u Sinjskoj krajini, na padinama planine Kamesnice iznad sela Tijarica. 1981. bio u ondasnjoj vojsci, javio se kao dobrovoljac da uradim nesto korisno. Pomagala su nam djeca iz lokalne skole, a sadnice smo dobili od sumarije. Ako su zivi, ti bi borovi sad trebali biti visoki...
Topolino napisao:Volio bi naci jedan takav na sajmu, ali tesko. Novi od metalca je malo tooo much sa cijenom.
davorin napisao:Već godinama moja supruga priprema sarmu tako da nakon što sve zakuha na štednjaku (plin), premjesti lonac sa poklopcem u pećnicu na rešetku (odmaknuto od dna pećnice ~2-3cm) i nastavi sa kuhanjem na ~150°C nekoliko sati.
Isprobala je kuhanje u različitim vrstama posuđa (obični lonci različitih veličina, lonac sa ugrađenim grijačem i regulatorom sa termostatom, expres-lonac, Zepter, masivna posuda od gusa sa gusenim poklopcem i masivni glineni lonac sa poklopcem), ali ovaj metod kuhanja u pećnici se pokazao najbolji u kombinaciji sa što većom količinom (ograničenom veličinom lonca koji se može smjestiti u pećnicu) sarme što dodatno popravlja okus (uz suha rebra, dimljenu pancetu, domaće kobasice i narezani kiseli kupus na vrhu ).
Nema registriranih korisnika pregledava forum i 5 gostiju