Proizvodilica (ne)potrebnih gadgeta

Re: Proizvodilica (ne)potrebnih gadgeta

PostPostao/la pamook » Sri ožu 14, 2018 11:25 pm

...al zato u tren popodneva/noći moš susjedu isprintat prilagodnik za kanalizacijsku fi 200/ fi160 :obscene-drinkingbuddies:
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la s@ki » Sri ožu 14, 2018 11:28 pm

ili poluosovinu od toyote
i šut u dupe je korak prema naprijed
s@ki

PostPostao/la Schultz » Sri ožu 14, 2018 11:36 pm

s@ki napisao:ili poluosovinu od toyote

Mladim šoferkama ugrađivao bih poluosovine.... :mrgreen:
Malvazijski tigar
Schultz

PostPostao/la tom_hifi » Čet ožu 15, 2018 7:18 am

Schultz napisao:
s@ki napisao:ili poluosovinu od toyote

Mladim šoferkama ugrađivao bih poluosovine.... :mrgreen:

Kažeš, čak ni ne moraju znati voziti. :lol:
tom_hifi

PostPostao/la s@ki » Čet ožu 15, 2018 9:54 am

Tubeman se par puta zapitao da li je taj printer napravljen samo od plastike ili ima još čega, pa eto... ima :)

Za početak moram reć' koju o motedis-u, jednostavno su me iznenadili načinom komunikacije i pristupom kupcima. Čim se logiraš na sajt dobiš dojam da te se čim prije žele riješiti, odprilike jednako kada dođem na blagajnu u Lidl.
Ako zaruješ malo dublje po sajtu shvatiš da je ,kako se i sami reklamiraju, napravljen za inzinjere, tehničare te da niti ima prevelike potrebe za dodatnim pitanjima i potpitanjima niti ih oni žele. No zanimljivo je da u tom njihovom savršenom svijetu gdje kupac dođe, poklika, plati i oni isporuče nisu svijesni činjenice da zapravo oni sami nisu strojevi, iako očito žele biti, te da su zapravo sami izvor generiranja raznih upita. Tako je primjerice na formi za narudžbu predviđeno mjesto za adresu, i za razne opaske. Obzirom da nema predviđene čelije, stavio sam u taj komentar i dodatno broj telefona, nek se nađe ako će poštar izgubi. E sad, automatski dobiš odgovor da zbog korištenja tog polja tvoja narudžba nije automatski obrađena te da će čekati ručnu obradu.Također, u toj formi pri dnu stoji "babble faktor" i zaista ti računaju koliko si kupio a koliko si pisao pa imaš dobar, prihvatljiv i "pazimo te" faktor - f.. nevjerojatno.
No ajd, prođe neko vrijeme, te mi se pri kraju dana jave porukom da je narudžba obrađena i proslijeđena "odgovornoj radionici" te je u procesu izrade. Potvrđuju i vrijeme potrebno za izradu:
Delivery Time: Manufacturing & Packaging (3-6 Business Days) + Standard Shipping (DPD + GLS)
Super, reko ajd, brzi su, trude se biti efikasni.... jupi jupi.
9.3. javljam im se, narudžbu sam napravio 23.2. te ako i taj dan (za kojeg su rekli da je več u proizvodnji) maknemo prošlo je 10 radnih dana i smatram da sam dao fer vremena u odnosu na ono što su sami deklarirali.
Odgovara lik kasnije kroz dan da imaju gripu il što već te da mi ne zna reći kada će poslati narudžbu ali da će se truditi što prije. Vrlo utješno , pogotovo kad te pikne detalj pri dnu stranice gdje si sada već opasno blizu "pazim te, necu više raditi s tobom" faktoru baljezganja.... ma krasno.
Da stvar bude bolja, 13. u 2 u jutro dobim obavijest da mi je paket poslan, "Your order was shipped. In approximately 12 hours you can track the status in the Control Center.".
Odeš na GLSovu stranicu, podataka nema ni tih 12h kasnije , osim da su zaprimili narudžbu za slanje ali paket nije dostavljen:)
Stanje od jučer navečer: paket zaprimljen i na putu prema HRV.
Dragi Nijemci, možda ipak niste tako savršeni da nema potrebe komunicirati s kupcima. Ili smo mi "balkanci" razmaženi ?

No, s druge strane, englezi: e3d. Odeš na sajt, jednako tako poklikaš, platiš, nitko te ne zeza sa "ne laprdaj" faktorima. Drugi dan dobiš potvrdu da su poslali i 4 dana kasnije zove te poštar. Jednostavno, zar ne? :)
Kao i ostale stvari, ni s ovim paketom se moram priznati nije štedilo, a potencijalno je napravljen i overkill. Primjerice, motori su sigurno jači nego što treba ali neke velike razlike u cijeni nije bilo pa su tako za Z os odabrani 8.2kg/cm motori. Za osi i extruder oni od 4.4kg/cm 0.9stupnja.
Ostatak dijelova je već spomenut par puta pa ćemo o detaljima kada krene sklapanje a dotad malo za slikovnicu... ionako već predugo tipkam :)

ostaje: metalurgija, napajanje, podloga, grijač podloge, tepaket koji mi je pamook ukrao pa o njemu nemogu više.
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
s@ki

PostPostao/la Schultz » Čet ožu 15, 2018 10:51 am

A Haribo je gratis...?
Malvazijski tigar
Schultz

PostPostao/la sonny » Čet ožu 15, 2018 2:36 pm

To je test da li ti je koncentracija popustila do kraja teksta...
Ja Haribo recimo nisam primjetio nakon marende u Nono frane i 3 dcl malvazije...
:mrgreen:
Simple kind of man
sonny

PostPostao/la s@ki » Čet ožu 15, 2018 2:47 pm

hehehe... treba provjeriti koliko pratite :D

stigo haribo u paketicu iz e3d. :)
s@ki

PostPostao/la audio kutak » Čet ožu 15, 2018 6:15 pm

Schultz napisao:A Haribo je gratis...?

to sam vec vise puta dobio, tu u njemackoj...

neki salju i bonove u vrijednosti 20-50 € za kupnju u drugim ducanima....

sve se vrti oko marketinga i love....
We Are DIY-erz...
audio kutak

PostPostao/la pamook » Čet ožu 15, 2018 7:42 pm

s@ki napisao:..... te paket koji mi je pamook ukrao pa o njemu nemogu više.

Jesam ti pričao kako mi je na kućnu adresu stigao paket iznenađenja, a u njemu - mouse pad.... i to WOW mouse pad... bas sam zadovoljan.... a nije bio ni skup... a gle čuda, moze se rastavit pa parcijalno oprat...

ma, ja prezadovoljan :D

20180315_183246.jpg

...a za te Haribo.... ja bi bio oprezan, znajući kakav im je okus, lako moguće da je neki Turčin tamo strpao u usta, probao, zaključio što i ja i vratio nazad u vrećicu... pa gešenk.....
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica