RED ALERT !!!!!!

Re: RED ALERT !!!!!!

PostPostao/la zika » Sub stu 15, 2014 11:23 pm

tubeman napisao:@AK
Baš me zanima što bi radio s izvornim kodovima i da ih dobiješ ? :) :) :)
Znaš li uopće o kojoj količini i vrsti koda se radi?

(dalje nije za AK :) )

Ako je tko odrastao ud komandnu liniju onda mogu slobodno reči da sam to ja :)
Dugo sam ju branio, kao i tekst orijentirane programske alate (cobol, fortran, c i asembler - te sam savladao još na PDP11 i VAX VMS računalima), pa preko raznih CP/m i Unix računala do PCa (Clipper, C, Basic).

Zašto?
Zato jer su radili obrambeni mehanizmi zbog jako puno vrlo ozbiljnog i kompleksnog softvera koji sam na taj način napisao (upravljanje proizvodnjom u VIKU - proizvodnja cipela, automatizacija procesa u valionici pilića u KOKI, optimizaciji i i doziranju smjesa na silosima, Upravljanje i kontrola velikoh mosnih vaga itd itd itd....
Jasno da onda vlada otpor prema novom jer ću "brže nakljucati neku komandu nego se zahebavatio i naškljocavati mišem" :)
Koja zabluda!!
Kada sam prešao na vizualne alate sve komandne linije su brzo zaboravljene.
Danas, kada treba nešto promijeniti u nekim od takvih programa koji se još vrte (nakon 25 godina :) ) mi je muka i sam se sebi čudim kako sam to uopće radio.

Tako je i s vizualnim operativnim sustavima.
Ogromna stvar i napredak pojavom Windowsa je što je omogućeno ogromnom broju ljudi (bez bijelih kuta) s druge strane staklenog zida (računskih centara) jednostavno korištenje računala. Od ovog glupog drbanja po internetu pa do programiranja na nekom od nivoa.
I mora se priznati da je MS tu imao povijesnu ulogu.
Imam negdje na DVIJE DISKETE Windowse 1.0 koje nisu ništa drugo nego vizualna aplikacija koja se pokreće u DOSu koja koristi miša (a gdje se prije miš koristio? - nigdje).
Od tada do prvog ozbiljnijeg (WIN3) OS-a nije trebalo dugo.
Što se u međuvremenu dogodilo -zna se.
Pokrenula se lavina ponude sve boljih računala i pripadajućih OS-ova i njihovo neprekidno spuštanje cijena i rast performansi.
Zato mi je smiješno ovakvo napljuvavanje te bahat i nesnošljiv odnos prema tehnologiji koju trenutno ne volimo jer smo u drugom "čoporu" ili si ju ne možemo priuštiti.
Uopće nije važno radi li se o Linuxu, Windowsima ili bilo kojem OS-u
Ako se malo bolje pogleda, baš nigdje ne kritiziram Linux, da ne ispadne da nešto konfrontiram ili podcjenjujem.

Ja ću opet iz vlastitog iskustva: Od oko 1.600 računala na kojima se trenutno vrti naš softver, NIKADA se nije dogodilo da je nešto nestalo ili se pokvarilo zbog OS-a
Zna krepati disk, napadnu virusi, crkne ispravljač i to je uglavnom to.
A trenutno se radi o oko četvrtini (broj brzo raste) računala sa Win7 i 8.
Daljnji komentar je nepotreban.

Na kraju bih sumirao ono što smatram bitnim, a mislim da je i diskusija to pokazala: Kriva je naša brzopletost, prevelika očekivanja i loš hardver.

Dosta više ove teme.
Napad s početka teme je prošao ivaljda se neće ponoviti :)
A da ipak nije bio bezazlen, govori i prekjučerašnje upozorenje na HTV.
Kao i u cijelom društvu, sigurno postoji velik broj ljudi koji su napad doživjeli (i preživjeli), ispsovali Windowse jer su im se shebale neke slike, ali po starom dobrom običaju, posegnuli za krekiranim Windowse, preformatirali disk i život teče dalje (ili samo ispsovali i zaboravili slike) :) :) :)
Čitajući Vaš post detaljno, dvaput, shvatio sam nekoliko stvari:
1. Setio sam se Vašeg iskustva i (ponovo) zaključio da smo (recimo, da Vam ne namećem svoje pozne godine, ali bojim se da niste baš daleko) nekako vršnjaci glede računala koja smo proturili pod prstima. Jednostavno, ovaj vid razgovora ne prenosi sve detalje i nijanse, dolazi do gubitka information (moja struka). To je channel veze sa ozbiljnim gubitkom information (da kažemo: sadržajnosti).
2. Obojica smatramo da je PEBCAK najvažniji izvor većine nevolja koje HW ne preduhitri svojim kvarovima.
3. Obojica ne napadamo, recimo, drugu stranu, klan, momčad, kako Vi napisaste „čopor“, naprotiv. Ne verujem da ćete naći neki moj post (igde) gde napadam MS. Možda i zato jer jedan član moje izravne obitelji (da ne kažem potomak) veoma uspešno radi u MS. Mene je zarazio DesqView, 4DOS... ;)
4. Obojica nemamo dlake na jeziku.
Uv(j)eren sam da bi se za istim stolom, opušteno, mogli dogovoriti oko svega i da bi malo toga (ako išta) bilo predmet spora. Mogli bi i razmeniti 8" i 5_1/4" diskete... ;)
U to ime :greetings-wavingyellow: od čoporaša koji još nije miša tako prigrlio i i dalje se radije bakće u CLI ali polako popušta.
Duhoviti delitelj karata koji usmerava naše živote vratio me je na posao sličan Vašem i sada mi je drago što tipkovnicu nisam napuštao svih ovih godina.
zika

PostPostao/la pamook » Sub stu 15, 2014 11:36 pm

zika napisao:......
U to ime :greetings-wavingyellow: od čoporaša koji još nije miša tako prigrlio i i dalje se radije bakće u CLI ali polako popušta.
Duhoviti delitelj karata koji usmerava naše živote vratio me je na posao sličan Vašem i sada mi je drago što tipkovnicu nisam napuštao svih ovih godina.

svaka cast na sročenom Zika :obscene-drinkingcheers:

/edit - zaboravih - PEBCAK - LOL
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la Master of disaster » Ned stu 16, 2014 12:11 am

pamook napisao:
tubeman napisao:@AK
Baš me zanima što bi radio s izvornim kodovima i da ih dobiješ ? :) :) :)
Znaš li uopće o kojoj količini i vrsti koda se radi?
......

:shock: kako sta bi??? Pa valjda bi prvo obrisao onaj dio koda koji nama iza ledja javlja MS-u dobardan, tute sam, a ostatak koda (onaj koji se javlja ostalim, malignijim institucijama) ne treba dirat... a takav, inkorporiran u linux distribucije, naravno niti ne postoji :mrgreen:

i kako to - kraj teme, a nismo se ni dotakli igranja Bruce Lee-a na C64, sastavljanja Galaksije i digitalnih satova sa 7 melodija i onih sa digitronom? Kako to?

nije fer :lol:

Heeej pa nemožeš egzistirat bez velikog brata. Bez šale. Nema tu zajebancije. Ili si terorist, ili nisi. Ako nisi a pišeš o tome onda si granični slučaj :lol: .
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la deleted user » Ned stu 16, 2014 12:20 am

pamook napisao:
zika napisao:......

svaka cast na sročenom Zika :obscene-drinkingcheers:

/edit - zaboravih - PEBCAK - LOL

PEBCAK :lol: Ako HW nije krivac, za los SW ili gresku u istome u 99,99% slucajeva krivac je tko drugi nego onaj B(etween). ;-)

PostPostao/la tubeman » Ned stu 16, 2014 10:12 am

Otprilike tako :) :)

@zika

Ma, nikoga ne napadam(o) već samo pokušavam(o) koliko-toliko objektivno sagledati stvari.

Moguće da smo po godinama tu negdje (ja sam negdje oko 35 :) ).
Ovo po pitanju dlake na jeziku bih objasnio ovako:
Kao prvo, prirodno je da tu dlake ne rastu, čak ni majmunima, samo je pitanje tko ga za što i kako koristi :)
Ne volim se konfrontirati, ali koristim demokratske blagodati foruma gdje mogu obrazložiti svoj stav a da me se ne prekida 100 puta i onda se sve svede na nešto sasvim drugo, pa tko glasnijii tko najdulje izdrži taj je više u pravu mada često se na kraju niti ne sjeća kako je diskusija započela :)
Zato "uživo" izbjegavam takve diskusije jer uvijek završe onako kako ne treba uz neizostavni i nepotrebni gubitak vremena kojeg mi "35 godišnjaci" sve više znamo cijeniti :(
Ali ne izbjegavam razumnu diskusiju i sugovornike koji znaju što pričaju, pa makar se naizgled ne slagali.
Ako detektiram da diskusija nikuda ne vodi (a to se vidi vrlo brzo), radije ju napustim jer vodi k višem nivou neslaganja - svađi, a po prirodi nisam svađalica.
To što smo prihvatili definiciju PEBCAK-a dovoljno govori.
Prihvatiti je puno lakše ako se baviš nečime što zahtijeva strpljenje i hladnu glavu.
Na taj način se UVIJEK MOŽE naučiti nešto (pogotovo na greškama) što se nije znalo i kasnije to primijeniti. U suprotnom se stiska sve i sva, psuje kada nije onako kako se očekuje (psuje se i onda kada jest :) ) i okrivljuju svi drugi, od FAKE komponenti do nesposobnih budaletina u Microsoftu :) :)

Eto, toliko pametovanja za sada.
Već me zovu - idemo na Interliber. Na žalost, u nedjelju jer se nismo uspjeli koordinirati kroz tjedan :(
Ništa ne bacam. Sve mi treba.......
tubeman

PostPostao/la zika » Ned stu 16, 2014 11:02 am

LesFaul napisao:PEBCAK :lol: Ako HW nije krivac, za los SW ili gresku u istome u 99,99% slucajeva krivac je tko drugi nego onaj B(etween). ;-)
Beethoven :lol:
tubeman napisao:Otprilike tako :) :)Moguće da smo po godinama tu negdje (ja sam negdje oko 35 :) ).
Glede mojih godina, blizu ste (u ogledalu) samo ste drugu cifru prepolovili. :doh:
zika

Prethodni

Vrati se na: Brbljaonica