evo, da ne bude samo jedan post danas, dodajem svoj obol... i pitam za pomoć
Denon minidisk, nije radio od prosle godine (TF u VK), pa ga ja danas uključio, a on meni error... malo je "zapeklo" oko zupčanika za pogon glave, to im je (koliko čitam) standardna boljka, rastavio, razradio, očistio, podmazao.... već prije je jedan flat kabl bio banana ali sam ga uspio staviti u pogon, u međuvremenu nabavio "rezervni", ali naravno - prvo sam danas potrošio sat vremena da ga nađem, a onda, uz oduševljenje pronalaskom, popriličan klimaks jer je taj pronađeni kabl upola manji po širini

... a fino sam ga kupio pod "denon md flat cable 18 pin".... sve u nazivu odgovara, osim što je "pitch", odn. širina među kontaktima 0,5mm a treba biti 1mm.... piši propalo, naručuj drugi...
e sad, drugi... našao sam nešto, čak i naručio, ali dok to dodje, zaboravit ću što sam uopće započeo...
otud, ovaj mali vapaj - ako netko ima negdje nešto prikladno - pod priklano treba biti:
- 18 pina (minimum), može i više pa ću probati odsjeći ostatak
- širina od centra do centra kontakta (pitch) je 1mm
- kabl treba biti cca 10cm duljine
- kabl treba imati kontaktne površine ogoljene s iste strane, tj. ona pojačanja za umetanje u priključak moraju biti (također) s iste strane
evo ga i na slikama:
20191005_225837.jpg
20191005_225852.jpg
20191005_225902.jpg
20191005_225910.jpg
20191005_225946.jpg
... probao sam prokopati po par pokojnih laptopa što ih (još) imam, ali ništa upotrebljivo... pa, ako netko ima negdje nešto što bi se dalo iskoristiti - pls. javite... da skupusim taj MD čim prije i maknem sa radnog stola, koji sam (naravno) - taman očistio da bi se eventualno prihvatio novog projekta... tempus fugit, a TF uvijek dođe pre brzo
eto.... vapaj.... pa.... javite

Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.