Na servis mi je došlo pojačalo za gitaru koje sam napravio 2001.-ve godine kao prvo nakon povratka sa rada u inozemstvu. Zapravo sam onda izašao u susret jedno starom prijatelju i glazbeniku čiju zamolbu nisam mogao odbiti!

Kutija i kućište su nađeni na otpadu i iskorišteni zbog uštede na vremenu koje bi bilo potrebno za metalnu obradu od početka.
Pojačalo je napravljeno u kutiji od malog razglasnog pojačala ISKRA koje je u izlazu imalo 2xEL84 te izlaznu snagu od ~17W, ali ta je kutija nađena potpuno prazna pa je otpala mogućnost popravka i rekonstrukcije originala.
Uz novo-namotane transformatore odlučio sam se onda da u izlaznom stupnju rade 2xEL86, okretaču faze i pobudnom stupnju 2x6101(6J6WA), a u ulaznom dijelu i boji tona 6N2P-EV. Izlazna snaga je uz anodni napon od ~270V bila malo veća od ~20W, a u zasićenju i preko ~25W. Pojačalo je služilo vlasnika dobro sve ove godine, ali nakon ~18 godina je snaga pala i izobličenja narasla pa je došlo vrijeme za servis.
Zapravo u pojačalu nema kvarova (potenciometri i elektroliti su svi dobri!?), ali izlazne elektronke kao i pobudne su oslabile. Zamjenom elektronki 2xEL86 i 2x6101 pojačalo je ponovno proradilo kao u mladim danima!

Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.