Šta se radi...a ima veze sa....

Re: Šta se radi...a ima veze sa....

PostPostao/la Bepone » Ned sij 27, 2019 10:50 pm

prvi 2SK135 tocan kao urica, multimetar mjeri Vgs, a izvor mjeri struju
sl1.jpg
sl2.jpg
sl3.jpg
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Bepone

PostPostao/la ilimzn » Pon sij 28, 2019 12:45 am

A da imas tracer...
.
.
.
.
...puno bi lakse zakljucio da imaju poprilicne varijacije, pogotovo P kanalni. Ima i jednostavnijih nacina da se isprobaju i (po potrebi) upare,
zove se ispravljac plus Vgs multiplikator. Konstantna struja i napon na ispravljacu, i mjeri se Vgs.
ilimzn

PostPostao/la Bepone » Pon sij 28, 2019 12:51 am

iman tracer ali lampaski :lol: trebao sam mu stavit neki manji sekundar :idea:
htio sam vidjet koji fet je riknuo buduci da amp nije radio, ponasanje na vise struja i napona, pa sam ispratio krivulje,
izgleda da delaju svi, jedan malo "bjezi"..
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Bepone

PostPostao/la ilimzn » Pon sij 28, 2019 1:17 pm

Pojacalo radi na vise od 12V? :)
Imam i ja tracer lampaski (stovise s lampama) koji sluzi uglavnom za mjerenje tranzistora :)
ilimzn

PostPostao/la Bepone » Pon sij 28, 2019 4:23 pm

ok ok ako tko cita nemojte ovako nabrzinu kao ja nego testirajte na vecim naponima, realnijim! :mrgreen:
p.s zeljko jeli ovo dobra ideja za SJ/SK hibrid (ne nuzno ovaj aikido)m more i neki normalni SRPP, ili treba neka EL34 u triodi prije fetova?
Slika
Bepone

PostPostao/la Zmajz » Pon sij 28, 2019 7:30 pm

ako mene pitaš, a ne pitaš, ja bih to isprobao... pa imaš već neki ajkido doma..
Zmajz - Z na kraju se ne čita i ne izgovara bez potrebe, to je nepostojano Z!
Zmajz

PostPostao/la ilimzn » Pon sij 28, 2019 11:41 pm

moze tako, ulazni kapacitet u tom modu je relativno mali.
Predlog: eksperimentiraj s source otporima, trebaju biti razliciti za N i P kanalni MOSFET ako zelis potpunu komplementarnost.
Ali odmah cu spomenuti, izlazni kapacitet mora biti ZNATNO veci od 2000uF (blize 10000), ali linearnost ovog nije bas neka osim ako ga natjeras prakticno 100% u klasu A.
6 serijske diode 1N4148 kao bias nisu idealna stvar jer imaju negativni temperaturni koeficijent pada napona a na tim strujama ovi MOSFETI imaju i negativni temperaturni koeficijent struje uz isti napion Vgs, Ovo dvoje zajedno ide u istom smjeru umjesto da se kompenzira, tako da moze biti malo natezanja s strujom mirovanja.
Bolja varijanta spoja s cijevi na MOSFETe je sa dva vezna kondenzatora, svaki na svoji gate od MOSFETa.
U izlaznom dijelu umjesto 6SN7 radije 6N6P, naravno s korektno postavljenim radnim uvjetima, daj im 10-ak mA bar.
ilimzn

PostPostao/la Bepone » Uto sij 29, 2019 12:21 am

ok fala fala!! ovo je kao bio neki jednostavni spoj pa cisto da vidimo sto se moze, ili cemo ovako ili na neki drugi spoj-..
na izlazu se moze stavit ona velika siemens bacva od subinga a paralelno sa njom onaj 20uF MKP sto smo u group buyu kupili svi!
-----
nego zmajz, ti imas duplo napajanje, plus i minus 40 tak i nesto mi se cini, ali trafic je mali...ne moze se A klasa sa tim.. sto bi htio neki PP kao sto je bilo prije 50w po kanalu ili ovako neku A klasu hibrid??
trafo ti limitira izbor na a)
tako da moramo nac neku semicu za lampama ali klasicni, push pull mosfet izlaz :?
Bepone

PostPostao/la Edison » Uto sij 29, 2019 12:45 am

Bepone napisao:tako da moramo nac neku semicu za lampama ali klasicni, push pull mosfet izlaz :?

Pa Grunf je razvio jedan takav, sad da li je na ovom ili starom forumu, nisam siguran.
Edison

PostPostao/la Bepone » Uto sij 29, 2019 1:44 am

da se vratimo jos sekund na single ended... ovo je isto zanimljivo
Slika
Bepone

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica