Šta se radi...a ima veze sa....

Re: Šta se radi...a ima veze sa....

PostPostao/la audio kutak » Uto svi 01, 2018 10:23 pm

nista pametnog... danas ne radim pa sam se malo poigrao sa ovim mono blokovima..

osposobio sam jedno pojacalo iz Siemens ELA sistema i.... svira jako ugodno... iznenadio sam se...

samo, volio bih kada bih imao shemu... volio bih spojiti bez izlaznog transformatora (ako uopce tako moze)

jos jedna stvar koja mi se jako svidja... ulaz ide na potenciometar za glasnocu i sa njega na BAYERDYNAMIC-ov mali
okrugli trafo (u okruglom kucistu) i onda direktno na STK050 module u mosnom spoju...
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
We Are DIY-erz...
audio kutak

PostPostao/la Bepone » Uto svi 01, 2018 11:40 pm

davorin napisao:Kompletna dokumentacija ~30-godišnjeg razvoja visokoohmskih zvučnika je preuzeta od PHILIPS-a koji su u tome daleko dogurali, pa mislim da su u CELESTION-u vodili računa o debljini žica na zavojnicama. Debljina žice namotaja na uobičajenim ~50-60W-nim 8-Ohmskim zvučnicima za gitaru je ~0,25-0,27mm gdje izdržavaju u višegodišnjem radu struju od ~2,5A (max.) pa vjerujem da je kalkulirana debljina žice na 290-Ohmckom zvučniku primjereno debela da izdrži potrebnu struju od ~0,41A (max.) za jednaku izlaznu snagu.

da, a to i ne znaci bas nesto , 800 omski zvucnik sam cuo 9710 koji je onako polu-uzasan.. za ubit covjeka.
a drugo je i da nema bas nekih odlicnih zvucnika okolo, sve polu zvucnici.. ovi dobri su obicno i jako skupi pa ih kupe 1 ili 2 covjeka. jeftinjak nikako ne moze bit dobar ni upotrebljiv..vecini nesto fali ili ma previse. opcenito je zvucnik najgora stvar u sistemu, a "random izrada" i pokusaji nece dati nekog ploda... ovdje su vjerovatno zatukli neki gitarski zvucnik na visokoomsku bobinu... kako zvuci, ostro sigurno, a kasnije ? tko ima zivaca cekat? a jos i probavat u 10tak kutija? tu je jako puno posla.
ovdje je rijec o gitaskom zv. vjerovatno, znaci gitarsko pojacalo bez najbitnijeg sastojka, trafa? kako to moze zvucati? lijep clean sigurno, ali drive?
lampe direkt na zvucniku za hifi je zanimljivo, ali tu je jako puno rada, mjeseci ekperimentiranja, OTLcic da, ali tko ima toliko vremena.. tu je konstrukcija kutije opet... beskonacno ubijenog vremena za upitne rezultate
Bepone

PostPostao/la davorin » Uto svi 01, 2018 11:51 pm

Pa zar u otkrivanju novog i eksperimentiranju nije pravi čar bavljenja elektronikom!? :P
Već mi pomalo dosadila izrada beskonačnog broja većih i/ili manjih kopija pojačala i ostalih uređaja sa ponekom inovacijom ili unaprijeđenjem, tako da je nakon ~45-50 godina profesionalnog, amaterskog, radio-amateskog i hobističkog bavljenja elektronikom došlo vrijeme se malo razonodim unatoč tome što se siguran uspjeh ne vidi. :D
davorin

PostPostao/la Zmajz » Sri svi 02, 2018 12:13 am

Bepone je izgleda malo u depri, ili je roštilj bio tak/tak...
Zmajz - Z na kraju se ne čita i ne izgovara bez potrebe, to je nepostojano Z!
Zmajz

PostPostao/la Master of disaster » Sri svi 02, 2018 7:14 am

audio kutak napisao:nista pametnog... danas ne radim pa sam se malo poigrao sa ovim mono blokovima..

osposobio sam jedno pojacalo iz Siemens ELA sistema i.... svira jako ugodno... iznenadio sam se...

samo, volio bih kada bih imao shemu... volio bih spojiti bez izlaznog transformatora (ako uopce tako moze)

jos jedna stvar koja mi se jako svidja... ulaz ide na potenciometar za glasnocu i sa njega na BAYERDYNAMIC-ov mali
okrugli trafo (u okruglom kucistu) i onda direktno na STK050 module u mosnom spoju...

Taj trafo na izlazu je za 100V ili 70V razglasne linije. Slično Iskrino pojačalo je jedan poznanik koristio na normalnom 8 Ohmskom zvučniku eliminiravši izlazni trafo bez problema. Tako mi je barem tvrdio. :think:
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la DrFireBottle » Sri svi 02, 2018 7:53 am

Nedavno sam vidio kako i postoji i drugi diyaudio.com.hr forum....
Dali se ovaj i onaj forum razlikuju osim po dizajnu stranice, i zašto su dva foruma ako ima već jedan?
Vidio sam da neki članovi od tamo su i ovdje, a neki ne.
DrFireBottle

PostPostao/la ziki » Sri svi 02, 2018 8:28 am

Dječja posla, ništa drugo.
ziki

PostPostao/la Master of disaster » Sri svi 02, 2018 9:24 am

DrFireBottle napisao:Nedavno sam vidio kako i postoji i drugi diyaudio.com.hr forum....
Dali se ovaj i onaj forum razlikuju osim po dizajnu stranice, i zašto su dva foruma ako ima već jedan?
Vidio sam da neki članovi od tamo su i ovdje, a neki ne.

Crkveni raskol... :?
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la davorin » Sri svi 02, 2018 9:46 am

DrFireBottle napisao:...Vidio sam da neki članovi od tamo su i ovdje, a neki ne.

Moraš ih svatkog osobno pitati za njihove razloge, jer svatko sam odlučuje u čemu želi sudjelovati, a u čemu ne!
davorin

PostPostao/la DrFireBottle » Sri svi 02, 2018 10:22 am

davorin napisao:
DrFireBottle napisao:...Vidio sam da neki članovi od tamo su i ovdje, a neki ne.

Moraš ih svatkog osobno pitati za njihove razloge, jer svatko sam odlučuje u čemu želi sudjelovati, a u čemu ne!

Ma nisam mislio tako, nego čisto pitanje da vidim šta se to događa, šta je tamo a da ovdje nije, zašto da se od obije stranice napravi jedna cjelina i da ima jedan diyaudio a ne 10 drugih inaćica da se nemože snaći...
Ali uglavnom neću više postavljati ovakva pitanja ako je problem.
DrFireBottle

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica