Šta se radi...a ima veze sa....

Re: Šta se radi...a ima veze sa....

PostPostao/la fixxxer » Čet tra 05, 2018 11:24 pm

Jako lepo :clap:
fixxxer

PostPostao/la Pao Pepeo » Čet tra 05, 2018 11:30 pm

I meni se sviđa :D volio bi poslusat takvo nesto
Pao Pepeo

PostPostao/la Schultz » Pet tra 06, 2018 7:29 am

Ja pripremam tako nešto već neko vrijeme ali 4 kanala... 2 x toroid, jedno kućište.... Dean je već napravio kućište.... Već sam pripremio i tranzistore i sve... Čak mislim da bi se našlo i za napajanje....

Ali nikako se toga uhvatit. Previše projekata i previše obaveza....
Malvazijski tigar
Schultz

PostPostao/la DrFireBottle » Pet tra 06, 2018 9:09 am

Evo ja jučer popravljao Technics SL-7 koj je poznat po svojoj igli koja se ne miče klizanjem po ploči nego motorom koj ju miče ljevo-desno kada treba.
Na neku žalost gramofonu taj sustav nije radio i cijelo vrjeme je ostajao na jednakom mjestu, sve dok ga nisam rastavio i otkrio da mu je zapeo motor i puknuli kontakti na klikerima koji na prekid govore igli kada da se prestane micati, vjerovatno je nekome pao pa kako-tako preživio...

gramo2.jpg

GRAMO1.jpg
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
DrFireBottle

PostPostao/la Zmajz » Pet tra 06, 2018 9:19 am

To ti se inače zove "Linear tracking tonearm" ili "Tangential tonearm" iliti po rvacki tangencijalna ručka. Može i ne mora imati vlastiti pogon (motor).
SL7je vrlo dobar grem.
Zmajz - Z na kraju se ne čita i ne izgovara bez potrebe, to je nepostojano Z!
Zmajz

PostPostao/la DrFireBottle » Pet tra 06, 2018 9:36 am

tubeman napisao:Malo friških kiselih krastavaca, da ne zavlada pustoš na forumu :)

Ne posustajem s NAB-ovima za magnetofone :)
Pokušavam s još jednim tipom.
Polugotovi projekt sam našao na internetu i malo ga prilagodio.
Bti će još promjena i dopuna ali i ovako je vrlo upotrebljiv.
Osim toga, isprobavao sam još neke novonabavljene "tinte":
NAB-ovi su još neobrađeni (samo su skalpelom postrugane "kvržice") i treba im malo šmirglanja da budu vrlo OK i bez dodatnog kitanja i lakiranja.

Ako bih vas mogao pitat dal bi mogli takve meni napraviti i kolko bi to došlo, kod kuće imamo ReVox PR99 MKIII kojem fale nabovi i kolut, a baždaren je na Ampex 456 i već dugo stoji odkako je kupljen bez NAB-ova, a i trake su skupe...
DrFireBottle

PostPostao/la davorin » Pet tra 06, 2018 10:15 pm

Na servis je došao VOX-AC30-TB iz 1993-će godine gdje sam osim uobičajene zamjene slabih elektronki (4xEL84 i 2xECC83) ugradio i naponsku regulaciju izlazne snage ("Power Scaling"). Šema je jednaka onoj koju sam i do sada koristio (objavit ću je u rubrici o gradnji pojačala), a regulator sa dugmetom sam stavio na mjesto prekidača "Stand by" koji je potpuno izbačen (starije varijante VOX-AC30 nisu ga uopće imale i zapravo u ovom pojačalu nije niti potreban!). Radi jako dobro, a moguća je i svirka na "glasnoći spavaće sobe" sa potenciometrima volumena na maksimumu! :lol:
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
davorin

PostPostao/la tubeman » Ned tra 08, 2018 7:09 pm

Između raznih rođendana i početka ( :( ) kojekakvih vanjskih radova jučer i danas, ukrao sam malo vremena za još malo printanja:
Ovaj put se radi o kutijici za RASPI3.
Ne, neću raditi Volumije, i ine sviralice :)
Pripremam neke "projekte" koje ću na vrijeme objaviti. Za neke od njih mi je potrebna i Malina, ali više kao referenca i platforma koja se može iskoristiti unatoč cijeni.
Dakle, budući je prostora na stolu jako malo i sve visi na žicama, pokazala se potreba za nekakvom zaštitom da se baš sve ne skuri prije nego treba.
Takvih projekata kutija ima na netu koliko hoćeš. Odabrao sam vrlo jednostavnu koja će posve zadovoljiti.
Kutijica je dobro projektirana i ima izvedbu poklopca ovakvog kakav je na slici, te s kombinacijama utora za periferiju.
Ovakva će mi za sada biti sasvim OK. Sve je odmah savršeno sjelo na mjesto. Trebalo je samo protjerati svrdlo 3mm kroz rupe da ih se pročisti.
Kutija je ugrubo ošmirglana ( gradacija 150) i prelakirana s nekakvim starim sprejem koji je istekao prije više godina, ali je izgleda sasvim u redu.

Opet se testirala nova vrsta plastike koja je OK, ali ju treba malo nagovarati.

Slika
Slika
Slika
Ništa ne bacam. Sve mi treba.......
tubeman

PostPostao/la tom_hifi » Pon tra 09, 2018 6:28 am

Meni to odlično izgleda. Služi svrsi ;)
tom_hifi

PostPostao/la Khadgar2007 » Sub tra 14, 2018 7:36 pm

Evo što se radilo zadnjih dva mjeseca.Realno govoreći ako imaš sav potreban alat to je posao od jednog sata a ako ga nemaš čekaj dok ti ne stigne...
Jedan Alpsov pot iz Nec A820 pojačala,pojačalo nažalost u jako lošem stanju, slika govori dovoljno,a glavni kvar je da jedan kanal pojačala jako slabo radi. Phono sekcija bruji kao slapovi nijagare i na očigled se vidi jedan kond da je ispustio dušu,ali to sam ostavio na miru iz više razloga. Prvi razlog, kond je za 35V napon, a izmjerio sam da je na tome mjestu nekih 50V,što znači nešto je i drugo vrisnulo. Drugi razlog, nisam mogao naći šemu, tj. našao sam ju ali uopće nije čitljiva. Treći i možda najvažniji razlog je donja slika. Tko zna što bi se desilo da sam počeo kopati po tom pojačalu. Znači skini pot,očisti ga montiraj nazad i daj pojačalo vlasniku. :roll:

20180118_182549.jpg

Uglavnom pot nije bio u nešto boljem stanju od pojačala sa slike. Uz pomoć Kaleta sam uspio rastaviti pot i upravo način na koji osovina drži vafere zajedno je razlog tolikog čekanja. Problem je što je osovina "zakovana" i to se moralo skinuti. Samo što dalje kako sastaviti pot nazad. Na svu sreću osovina je debela čak 3mm, znači u teoriji a i u praksi može se narezati M2 navoj. Naravno M2 narezno svrdlo nemamo na lageru pa sam tražio tko ga ima, našao sam ga u vijcima Kranjec. Onda tražimo šarafić, Kranjec ga isto ima i čovjek mi odgovorio preko maila ali ćorak kada sam ga tražio da mi ga pošalju u lokalnu željeznariju kojoj na dnevnoj bazi dolazi roba iz Kranjeca. Na svu sreću neki dan sam našao slučajno M2 šarafić na poslu pa sam danas sve to složio i za divno čudo pot je proradio. :D

pot (1).jpg

pot (2).JPG

pot (3).jpg

Epilog svega toga je da sada imam narezno svrdlo za buduće egzibicije i naručio sam preko aliexpressa šaku M2 šarafića za kikiriki. :)
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica