Trenutno se testira jedan od uređaja koji je dulje vremena služio kao podmetač
ROTEL RS DX-02E
Dobio sam ga prije dvije-tri godine pod neispravnog. Mislim da sam ga svojedobno prikazao pod "novostima s buvljaka".
Istina, krepao je jedan čip (polovica) s izlaznim pojačalom.
Čip je nabavljen i zamijenjen, kutija osvježena.
Promijenjeno je i par kondenzatora ali mislim da nije trebalo budući je uređaj ipak iz ovog stoljeća

Potom je stavljen u zapećak, na jednu stolicu i na njemu su se do jučer skupljali papiri

Već sam ga htio pokloniti ali "crv" nije dao mira prije nego vidim o čemu se to radi budući je uređaj i danas prilično cijenjen i relativno skup na eBayu.
Vidi se po njemu da nije baš bezvezan i pun je "audiofilskih" komponenti.
Zgodno je i to što ima integriran DVD/CD pogon.
Budući se radi o AV 5.1 prijemniku nije mi baš bio u žiži interesa.
Ipak, jučer sam ga ubacio u sistem riskirajući da će tu ostati jer se bojim da će se boljem dijelu obitelji izuzetno dopasti.
Naime, ubaciš DVD i stisneš play - on vrti film, uključi TV i pokaže sliku, ubaciš CD i stisneš PLAY - on svira CD, ubaciš MP3 disk, on i to odmah svira.
Stisneš radio on svira. Bez preštekavanja, hrpa preklopnika i šume žica. Užas i noćna mora DIY-era
Ovako, uz DVD player, CD player, BluRay player, mediaplayer, kasetofon, minidisk, gramofone, internet radije, pretpojačala, pojačala, DACove, kvacove i razne ine gadarije stalno sam opsjednut žalbama tipa "ne može pogledati film kad hoće", "ne može pustiti CD koji hoće", "ne zna kako bi uključila gramofon" da .....
Na žalost, to je istina jer se stalno nešto mijenja i dograđuje
Ovako se 90% svega posložilo
Nakon jedan dan "usviravanja" gotovo počinjem sumnjati u svetost DIYerstva

Snage je više nego dovoljno, o zvuku da ne govorim

Imao sam (uglavnom na popravcima) dosta AV receivera, od onih nikakvih do vrhunskih, ali ovaj doista ima svoj "JA".
Šteta što nemam daljinski, ali i to se može riješiti.

Ništa ne bacam. Sve mi treba.......