Dobio sam par odličnih Penny+Giles 10k log potenciometara. Vidjet ću gdje ću ih još iskoristiti, ali ovo su odlični slider. Nisu baš zgodni zbog dimenzija, ali snaći ću se.
Sljedeće na redu. Normalan radni dan, odoh ja nešto baciti u firmi u elektronički otpad, kad unutra vidim neki ogromni soundbar. Na drugi pogled, vidim piše i Vacuum Tube
I treća stvar na redu je ova. Za šačicu JFET-ova, upikirao sam par Lundahl LL1540 ulaznih trafoa. Ideja je zamijeniti ulazni vezni kondenzator sa trafoi-ima. Ima nešto u tom "željezu", a i uvijek dobro dođe eksperimentiranje i usputno učenje.
Na moju žalost, jedan trafo je došao oštećen, no čovjek mi je ponudio platiti novog. Priznao je da nije provjerio transformatore, a i detaljnim pregledom slika koje mi je slao, vidjelo se da oštećenje nije uzrokovano u transportu. Naime, jedan primar je bio u prekidu. Ovo je bila savršena prilika rastaviti ga i vidjeti kako izgleda unutra. Prema datasheetu, ovo je mu metal jezgra, žica je toliko tanka da je nisam uspio "uloviti", pošto je plan bio možda popraviti ga. Ali eto, plan nije uspio, trafo je u smeću, a meni dolazi novi.